Мама стачкува! Стигнахте ли вече дотам?

• 64 926
  • 886
  •   1
Отговори
# 735
  • София - Варна
Аз пък освен че почвам от 9, на последната работа това, имам и към 65 дни годишен отпуск. И с това майчинствата ми стават с по половин година отгоре. Работни дни.
А мъжът ми също почва от 9 и има 80 дни годишен отпуск. Пак работни.
И двамата не сме преподаватели. На различни места работим.
Та има и такива работодатели. Grinning

# 736
Аз имам 18 г. Стаж, с малки прекъсвания. Работила съм при всякакви критерии, общо взето който ме е поканил на работа, при него съм започвала. Та в тази връзка изключително много държа да имам мъж до себе си, който да помага с децата. С домакинска работа не го товаря, да не вземе да избяга, защото по природа съм смотана и няма да се оправя сама.

# 737
Ам кажете ги де, та да ги проверим щото аз така не вярвам.

# 738
80 дни платен отпуск. Може ли линк искам да кандидатствам.

# 739
  • София
Много си е права Сирената. Досега не съм била в офис, в който да успея да намеря някой преди 11. Изключвам родителите, които карат сутрин децата си на градина или училище.

Аз лично започвам по-рано, за да успея да свърша нещо преди 17-17.30.
И за първи път чувам за програмисти с фиксирано работно време. Чудя се как изобщо успяват да си намерят хора.

# 740
  • София - Варна
Ама не бих определила работите ни като леки. Аз затова в дългосрочен план искам да ставам рентиер и да заработвам нещо от дома допълнително.
Е, не сме опериращи. Не може да се сравняваме, разбира се.

А такъв отпуск се натрупва като бонус примерно. Wink Има си вътрефирмени политики. Някои работодатели повече си къткат служителите. Например може и да се определя майчинството според броя деца, работодателят дава малко повече пари по принцип, и за едно дете, а на семействата с повече деца, дава повече, определени според броя на децата.

Но не можем да си ползваме отпуските наведнъж де. Ето ти минус. За мен е минус примерно. Но е и логично, кой ще ти даде 80 дни наведнъж. Grinning, дори и над 30. Но с майчинството може наведнъж.

# 741
Наистина искам линк към подобна компания. Аз в БГ имах доста голяма отпуска - 40 дни, защото имах +20 за ненормирано работно време, което не се заплащаше допълнително и отпуската компенсираше.
Официално, работното ми време беше от 9 до 5:30, но редовно имах срещи от 7:30-8:00, а съм свършвала и в 10.

# 742
О и аз искам да стартирам собствен бизнес. Ама пусти страх, да не умрат от глад циганенцата,  дето ги нараждах.

# 743
Аз пък не искам собствен бизнес, освен мечтата ми за бар на плажа, но такъв мога да имам, само ако съм подсигурила достатъчно средства и го правя за кеф.

Собствения бизнес изисква 24/7 ангажираност. Малко са щастливците, създали нещо от което да живечт без повече усилия.

# 744
  • София - Варна
Даун, не мога да ти дам линк. Mr. Green
А това с допълнителното майчинството е при приятелка. Взима по N лева отгоре на месец на бройка дете и то завинаги, докато работи в тази компания де, не само докато е в майчинство. То тя вече не е всъщност. Тя има 2 деца и взима с 2N лева отгоре върху заплатата си. Имат си някакви интересни вътрефирмени политики те пък съвсем. И всичко е легално, с данъците отгоре, с всичко.
Не мога и нейната да дам. Joy

Ох, и аз исках собствен бизнес, но си права. Затова съм се насочила към рентиерство. Mr. Green Ако ме огрее някога...

# 745
Конкретно това, което аз работя е много високо платено, ако работя за себе си. Проблемът е само как да намеря клиенти, готови да ми платят. Сега работя на конвейер за друг. Ако работех за себе си, щях да имам повече време за децата.

# 746
Ами твоята пък е най-лесна, защото имаш контактите и ако си се доказала в работата си, клиентите ще те последват, но ако ги минаваш на конвейр, надали.

Африканчо, не искам личен адрес и телефон, а да речем списък на компании с подобна практика. Те обикновено си имат секции за оферти.

# 747
Ти сирената няма да я убедиш, тя е сигурна, че щом е намерила една такава работа(в което аз лично се съмнявам) значи всичките са такива. И ако случайно ти или мнозинството от хора работят на такива места дето започват в 7.30 или 8, а не по обяд, значи са някакви нереализирани тъпаци.
Тия пък докорите по цял ден си веят краката, е имали някакви планирани операции, ама те какво са нищо работа.
Не знам какви са тия работи дето сте ги работили ама всички офис длъжности имат регламентирано работно време, което е записано в трудовия договор. И ако започваш от 10 ще си тръгнеш в 6 ако нямаш почивка. Ако имаш почивка си тръгваш в 7, досега не съм виждал частен работодател, който така с лека ръка да плаща за 8 часов работен ден пък служителя да си тръгва след 6 часов такъв. Ама Сирената щом казва че е така значи е така аз за целия си трудов стаж от над 15 години какво мога да знам. Тя има 6,5 и все е попадала на ларж работодатели а ние завиждамИ.
Стажът е условна величина- нали ти казах, не всяка работа се мери с време. Аз за час мога да свърша това, от което друг ще го боли глава една седмица. И с други е така. Разбира се, има регламент, но има и негласни договорки. А ако имаш 10-15 години опит, вече е съвсем различно, много ясно, че няма да се оставяш да те запълнят 100% за деня и че ще работиш на свършена работа, не за време.

Аз примерно имам за деня да напиша определен брой статии с определено качество- ако това е направено, никой няма да мери до колко стоя вечер и в колко се явявам сутрин. Чудесна работа имах, с месеци търсихме още хора за същите позиции, ама няма...и още се търсят, пак с месеци, и пак няма. Щото доста хора биха си прегризали дясната ръка, толкова мразят и не могат да пишат.

Кристина, клиенти ще намериш, само трябва да имаш резерв за 1-2 години. После гарантирано ще се отплати. Ти си адвокат, като нищо може да си вдигнеш цените и да си намалиш броя часове. И за лекарите е същото- ясно е, че млад лекар ще работи по много, ама от един момент нататък ще го кара по-лежерно за същите или дори за повече пари. Защото да кажем, че ще има 10 пъти повече знания- ако се развива де, ако е минал на следващото ниво.

А кофтито на работата на майка е, че си изисква време- не може да се оптимизира от едно ниво нататък. И няма много значение колко си умен, бърсането си е бърсане.

# 748
Аз пък освен че почвам от 9, на последната работа това, имам и към 65 дни годишен отпуск. И с това майчинствата ми стават с по половин година отгоре. Работни дни.
А мъжът ми също почва от 9 и има 80 дни годишен отпуск. Пак работни.
И двамата не сме преподаватели. На различни места работим.
Та има и такива работодатели. Grinning
Сега, ако кажеш и че успявате да ги ползвате реално, ще се пукна от завист. Защото и моят мъж уж е така, но в момента ползва отпуската си от по-миналата година.

# 749
 " И за първи път чувам за програмисти с фиксирано работно време. Чудя се как изобщо успяват да си намерят хора. "
Намират се хора и още как! Млади хора с неголям трудов стаж, пък и не толкова млади.
Вярно е и това, че мои колеги работещи във филиали на големи международни фирми тук в Бг. работят от където си искат, важно е работата да се свърши. Политика на фирмата.

Общи условия

Активация на акаунт