Подготовка за малкия човек

• 75 040
  • 884
  •   1
Отговори
# 645
И ние сме без. Досега грам не са потрябвали. Не мога да си представя как шават другите бебета, че да свършат някаква работа. Да не би да е заради слагането настрани?

# 646
Ама то идеята на обиколника не е ли просто да не си пъха крайниците между решетките и да се нарани? Аз затова се чудя на тези огромните и пухкави, който заемат половината легло и бебето се губи между тях - така разбирам да има опасност, ама като е просто като малко по-твърд плат, сложен само по решетките, не виждам каква опасност крие.

# 647
Наистина най-опасни са сякаш дебелите и пухкавите. Другуте не ми се виждат лично на мен опасни, но не ми се виждат и никак необходими. На теория предупреждават, че могат да се отвържат от легълцето и да се оплете детето в тях, самите им връзки да се оплетат в детето, както и да си захване крайник/глава между тях и самото легло. Има статия в един от световните журнали по педиатрия, че те не намалят риска от фатален случай, има и данни цитирани, за който се интересува.
Ако леглото е произведено по стандартите за сигурност, не би трябвало да може детето лесно да се нарани с пъхнат крайник между преградите.
Принципно, ако човек си търси повод за притеснение, такива с новородено има бол Simple Smile

# 648
Значи този на ИКЕА е екстра, той дефакто връзки няма, има 2 които може и да не се връзват, той се слага в леглото, цял е с мрежа отдолу и в него се слага матрака. Ще го снимам, наистина няма опасност така като го гледам за нищо от изброените неща, дори да се навре между решетката и обиколника, което е трудна история, то откъм решетките въздух колкото иска.... Този тип обиколник просто би попречил да се пуха между решетките. А като съвсем новородено едва ли ще успее.

# 649
Отрежи му връзките и си го ползвай със здраве!

# 650
Отрежи му връзките и си го ползвай със здраве!
Те са съвсем, съвсем къси и се лепят с велкро от външната страна, стигат точно колкото да обиколят едно ребро на преградата.

Всъщност тук се вижда добре какво представлява - в него се слага матрака. При нас матракът е по-висок и леглото и то и от обиколника остава една педя, най-горе решетките са свободни като на първата снимка.

# 651
  • Стара Загора
Според мен основната опасност от обиколника е задушаването.

# 652
При нас, кошарата на бебето беше плътно залепена до леглото първите 6-8 месеца така че като се събудя, да виждам само с отваряне на очите какво става вътре. Също така съм си подавала собствената си ръка през преградите за да и наместя например главата или нещо друго от рода на паднал чорап, без да се налага дори да си вдигам главата от възглавницата ми. Подобен обиколник би ми скривал видимостта Simple Smile Иначе не ми изглежда с нещо притеснителен, но не съм експерт. Повечето от тях казват друго. Важното е какво ви върши работа на вас, ще провериш и ще видиш.

# 653
Аз вече бях писала, но пак да кажа. Почистване веднъж месечно с ябълков оцет върши същата работа. Слагате 1/2 л ябълков оцет директно в коша на пералнята и пускате празен цикъл 60 градуса. Гумата на пералнята и ваничката за препарати също трябва да се чистят. Така няма нужда да си перем дрехите на ръка при положение, че имаме пералня.

# 654
Кой пере на ръка? С каква идея? Аз в тая пералня пускам по-често бебешките дрехи от нашите.

# 655
Хаха, вярно че друго се обсъжда. При отварянето на темата ми се отвори дискусия за прането на бебешки дрешки на ръка и затова отговорих. Явно е някъде по-назад из страниците. Ненам как се е получило. Нищо де, на някой може да му свърши работа идеята с оцета Grinning

# 656
Само като си помисля, че и обиколник трябва да свалям и слагам като сменям чаршафки и веднаха ми се отщява. Изглежда ми като една дълга прахосъбирачка.

Бебето (5м) не ще да се занимава самО. Сестра й толкова играеше на активната гимнастика и с играчки, т'ва дребното ако изкара 2 мин. без да се рсзсърди, пак се радвам. Иначе се заиграва, но само ако някой да е до нея и й обръща внимание. Ако съм до нея, но с телефон в ръка не се брои. Grinning

# 657
  • София
Обиколникът пази и от вътрешните течения. Ние ползваме от онези тънките и ниски точно с тази цел. Не бих сложила по-скоро от пухкавите огромни обиколници

# 658
  • София
И аз съм сложила обиколници, но синът ми много се върти като спи и краката му са постоянно в решетките, или пък застава напречно на леглото и си бие главата в таблата.

# 659
Кога трябва да пробвам как работи стерилизаторът?
Бибероните и те ли се стерилизират? Как да знам коя биберона да приготвя?
Какво мляко да си купя да имам една резервна кутия?
А памперс?

Общи условия

Активация на акаунт