Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 12

• 88 480
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
И аз се интересувам за нормално раждане, а също и кой лекари го подкрепят...

# 586
Като цяло болницата подкрепя естественото раждане. Родих преди месец и съм безкрайно доволна. Не си следих бременността там, започнах да ходя на прегледи и тонове по някое време в 8-ми месец.

Бяха ми казали да отивам за раждане при контракции на 5 мин. или при изтичане на водите. Аз отидох в 37+1 г.с. след цял ден и 2 нощи нерегулярни контракции и се оказах с 4 см разкритие и 80% изгладена шийка. Приеха ме, но нямах започнала родова дейност и на сутринта ми дадоха избор - да си ходя и да чакам (можело така и до термин да изкарам) или да ми предизвикат раждането. Избрах второто, защото ме беше шубе да изкарам още такива нощи в броене на контракции.

За самото раждане - пуснаха ми окситоцин и по някое време по мое желание ми поставиха епидурална упойка. Боляха ме буквално едни 6-7-8 по-яки контракции преди упойката. После ги усещах само като стягане и друга болка не усетих. От системата до раждането минаха по-малко от 4 часа. Всички бяха много мили и отзивчиви, особено акушерката, която ми водеше раждането. По едно време ме сложи на гимнастическа топка, за са спомогне слизането на бебето и не след дълго усетих напъните. Акушерките дадоха всичко от себе си да ме предпазят от поражения - напомняха ми да затварям очите, как да дишам, спираха ме ако не правя нещо правилно, окуражаваха ме. Бебето се роди след 10-ина мин. напъни. Нямам никакви поражения и екстри, родих без дори 1 шев. Веднага ми дадоха бебето и го оставиха при мен по време на 2-часовия период. Понеже сутринта бях споменала, че съм гладна, а нямаше как да ям, докато чакахме 2-та часа ми донесоха закуска и обяд. След това ми помогнаха да се изкъпя и ме качиха в отделението. Изобщо - раждане мечта. Второ раждане ми е, може би има значение за времетраенето.

# 587
Страхотно полезно мнение, Уилд попи!

# 588
  • София
Здравейте, в началото на следващата година ми предстои второ раждане. Първото беше в Токуда, но сега не съм сигурна дали отново бих ги избрала. За сега съм се спряла на Надежда. Имам малко усложнения след първото раждане и се притеснявам дали там ще могат да реагират ако се наложи.

# 589
Здравейте!
Ще съм много благодарна, ако можете да ми дадете телефона на д-р Димова. Днес бях на преглед при нея и се разбрахме да й звънна в петък за коментиране на резултати. Написа ми номера си на единия екземпляр от амбулаторния лист, но се оказа, че съм взела второто копие, а от информация отказват да ми дадат телефона й Sad

Последна редакция: пн, 30 окт 2017, 13:10 от Arabella34

# 590
Да кажа и аз. Родих секцио, по спешност. Много съм доволна. Оперира ме доктор Ташков тъй като моята докторка Арабаджикова не беше на смяна. На следващия ден и двамата пристигнаха да ме видят, и с усмивки и майтапи ми вдигнаха още повече настроението. Страхотен екип. Много съм доволна. Акушерките са мили, можеш да си оставяш бебчето вечер ако си изморен и искаш да си починеш. Мили са и никой няма да се направи. Попринцип гледат да ти ги водят и да ги оставят за да може да се кърмите, но никога няма да ти откажат да го вземат. Като цяло най-дългия период който се прекарва с бебето е вечер ако си го вземеш, от 22 до 8. Иначе през деня постоянно за нещо ги взимат, я.визитация, тоалети, да закусиш, да.обядваш и то бързо минава времето. За каквото и да питаш все има някой който да отговори и да помогне.

# 591
Честито Ема - да ти е жива и здрава рожбата и много да ви радва! Ти как се чувстваш след операцията - боли ли те много, или всичко е в рамките на нормалното. Можеш ли да стваш, лягаш, да ходиш до тоалетната..?

# 592
Всичко си правя, изправиха ме още на 6-тия час, и вече си гледам бебето, дори не ме боли от днес, почвам сега 3-ти ден. Абе да сме живи и здрави, но всичконе много добре. Но на мен ми е второ и според мен опита си е опит.

# 593
  • София
Честито  E.M.A, да ти е живо и здраво детето! И моето беше второ секцио и ме боля по-малко. Или е до опит, или обезболяването е добро.

# 594
  • София
Честито бебе Simple Smile За д-р Ташков съм чувала само хубави неща. Още с първата бременност обмислях той да я проследява.

# 595
При кой лекар бихте ми препоръчали да ида на консултация с цел евентуално естествено раждане в болницата.

# 596
Няма избор на екип в болницата.
Всеки лекар би могъл да сте справи с естественото раждане, но за него по-важни са акушерките.
Скоро имаше ден на отворените врати.

# 597
И все пак, не мога да се изтупкам за раждане без да съм направила консултация поне с един лекар от болницата...

# 598
Това да не те притеснява - дори да ти се наложи, пак ще те приемат и пак ще се погрижат добре за теб.

# 599
И все пак, не мога да се изтупкам за раждане без да съм направила консултация поне с един лекар от болницата...
Добре е да се видиш с Ослеков, особено, ако се налага секцио по някаква причина.

Общи условия

Активация на акаунт