"Cesur ve Güzel"("Дръзки и красиви") с Туба Бюйюкюстюн и Къванч Татлъту- тема 12

• 110 973
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • Once there was a Hushpuppy...
Злати Hug, честит рожден ден на сина ти!  bouquet

Благодаря за серията, златни сте -
 преводаческият екип bouquet bouquet bouquet bouquet bouquet

Приятно гледане на всички!

# 181
  • гр. Върбица обл. Шумен
Кески, права си. И аз години чаках проект с Къванч и Туба. Когато спрях да се надявам, се появи "Джесур и Гюзел". После се присъединих към вас и си прекарах много приятно. Друго е, когато споделяш със съмишленици. Но СЦ ни заляха с доста горчилка, И да, имаше какво още да ни покажат тези толкова талантливи актьори. Мисля, че СЦ поизхабиха "материала", "залъскаха" човешките ценности, а добродетелите оставиха на заден план. Все пак съм доволна, че имах шанса да се радвам на прекрасната екранна двойка и съм сигурна, че никоя друга няма да ги измести от челното място в "списъка" на любимите ми актьори.

# 182
Кузманова,не ме радва това,че съм права.За тази толкова перфектна двойка и като визия, и като талант, и като игра СЦ трябваше да подготвят и перфектния сценарий,та този тандем няма да се повтори и е пропусната уникална възможност за нещо дълго запомнящо се  и неповторимо!

# 183
  • гр. Върбица обл. Шумен
Кузманова,не ме радва това,че съм права.За тази толкова перфектна двойка и като визия, и като талант, и като игра СЦ трябваше да подготвят и перфектния сценарий,та този тандем няма да се повтори и е пропусната уникална възможност за нещо дълго запомнящо се  и неповторимо!

Абсолютно съм съгласна с теб, четеш ми мислите. СЦ пропуснаха може би единствения си шанс. Остава да се надяваме друг екип да ги привлече като двойка в проект с предварително написан сценарий - от началото до края, а не серия за серия и снимане ден за ден. И той да е толкова перфектен, че и двамата да не могат да откажат.

# 184
Добро утро! Hug Hug Hug

Кески HugДимана HugПъпи Hug,благодаря ви за пожеланията! lovekiss

Снощи до късно гледах епизода!Отново се разтроих! Cry Моля се на Сю и бебчето нищо лошо де не им се случи! Praynig Да видим какви действия ще предприемат прокурорът и полицията!Или отново пак Джес ще действа сам! Peace
Да бяха се смилили и днес да ни пуснат фрагман! Peace

Приятна почивка на всички! Flowers Four Leaf Clover Flowers Sunflower Flowers Rose

# 185

Хубава неделя!  Hug Hug

Благодаря! bouquet bouquet

# 186
Привет! Hug Hug Hug

Лу Hug

Скрит текст:
Новое от Тамер Левента... Нда, с Баба джима делают маску... К добру ли это.... 🤔
Пометка под первым фото: Yüzümün kalıbı alınıyor...öldükten sonra lazım olur belki...
моё лицо-трафарет. Пусть будет на всякий случай, после смерти....

PS: девочки, знатоки турецкого, поправьте меня, если перевод не точный.
https://vk.com/perevodmila

от сета-Какво ли е намислил Ръза? Thinking

Скрит текст:
кратко видео-https://vk.com/kivanctuba?z=video-123508620_456240086%2Ff1a45416 … l_wall_-123508620

# 187
Привет ,момичета wavey

За пореден път  Peace...и...жалко  Sad... за предпоследен път БЛАГОДАРЯ...от сърце  Kissing Heart

на

Алекс Ринка  Аси  Лили 

за преведения 31 епизод . Peace

Още не съм го изгледала  Whistling...дано тази вечер успея... Praynig

Злати Hug...Да ти е живо и здраво синчето. thumbsup
Много здраве,късмет  и любов му пожелавам!
  babydust7
/малко със закъснение,за което сори Praynig/

Видях една снимка по назад  Shocked...Джахидето ,Ширин и майка и с черни дрехи и тъмни очила...и после написаното в пресата  прощаване с Еркан...жалко...Корхи ще умре... Cry Cry CryЕх, тия СЦ не можаха ли някой друг да уморят... #Cussing out #2gunfire

Киво щял да снима 2 филма...сериал йок  Naughty,така поне пишат мамашите bowuu
Видях ,че и тук е постната снимката ,но ето я и с руски превод на текста.

Грядут 2 фильма!

Кыванч Татлытуг с супругой Башак Дизер были вчера на ужине с парой Зейнеп Бешерлер - Эмир Ичгорен.

Ранее Кыванч сообщал, что ведутся переговоры по поводу его участия в американском фильме, и вот вчера актер подтвердил эту информацию: "Съемки будут продолжаться 1,5 месяца. После этого я вернусь в Турцию, отдохну и снимусь в одном турецком фильме. Выходящие новости по поводу нового сериала - лживы. Пока нет ничего такого"

Момичета Hug...Благодаря на всички ...за всичко...

# 188

Свет Hug,благодаря за пожеланието! Heart Eyes Hug

# 189
  • гр. Върбица обл. Шумен
Здравейте! Благодаря за споделеното! Мъчно ми е за Корхан. Горкият, цял живот лъган, отритван, недолюбван, руган, потискан, обвиняван...Търпя всички - Джахиде, Таксин, Хюлия...и когато се почувства щастлив с дъщеричката  си, го убиха. Дано, ако всичко със Сю и Джес е наред, детето им се роди живо и здраво и е момче, да го кръстят Корхан.

# 190
Здравейте! wavey wavey wavey

Изгледах преведената серия и разбира се, наместих някои несъответствия, които усещах при онлайн гледането, но така е като не се знае езика.
За ГГ няма да коментирам нищо, защото е казано почти всичко. То винаги има какво да се допълни, но не е нужно при тази категорична красота, която струеше от Сю и Джес.
От петък съм се замислила много за Бюлент и Корхан. Защо за тях съм се замислила, някак не можех първо да се уловя, какво ме провокира да ги слагам заедно един до друг и да искам да ги сравнявам като образи.
Еврика, днес сутринта, след като изгледах серията на български, изкристализира извода ми от това сравнение.

Всичко започва от родителската любов - това бяха много точни думи, казани от Силви Вартан в предаването
120 минути по БТВ.

Корхан е дошъл на този свят от грешка. Живял е в семейна среда без любов между родителите си. Не е получавал любов от баща си, което всяко момче търси , защото е от собствения му пол. Получил е обаче любов от майка си, която цял живот наверно е страдала, че се е омъжила бременна, отритвана от бащата на детето си, като дава цялата си любов на това дете. Въпреки това детето Корхан не се чувства  цялостно и това се отразява в неговото поведение вече на възрастен.Корхан бе нерешителен, винаги критикуван, мразен от баща си, отхвърлян от него, манипулиран от  жена си, но останал обичащ човек.
Майката е съумяла с любовта си да го направи такъв любвеобилен, състрадателен,отстъпчив, добър човек.
Няма да забравя сцената на гроба на майка му, когато завари там баща си Тахсин. Първо бе изненадан от присъствието на Тахсин там, после тръгвайки се усмихваше, говореше й все едно е жива и дори и намигна на края. Разридах се. Това е Корхан- човек с добро сърце.
Въпреки липсата на любов при родителите му е имал семейство, тираничен баща и любяща майка.
Майка, която е изстрадала своята грешка, но е достигнала до брак и е родила Корхан в брак, независимо, че не е била обичана. За да направи тази грешка Нуран наверно е била влюбена в Тахсин и е родила детето си с любов. Не е могла да получи любовта на Тахсин, след което е видяла той какъв човек е и се предава на болестта.

Съвсем друга е ситуацията при Бюлент. Той е роден в брак. Останал е от малък без баща и е отгледан от майка си.  До тук от гледна точка на сегашните ни разбирания, всичко е нормално, но при тях не е.
Тя остава сама жена с дете и то от другия пол. Момче, което има нужда от баща или по-точно от мъж до майка му и до себе си. Но такъв няма, а има една стара любов на майка му, наречен Тахсин, който наверно е бил техния благодетел. Дори да не е бил техен благодетел все пак са в една фирма майка му и бишият й любим Тахсин. Това е много объркващо за едно момче, което усеща, че любовта на майка му е към друг мъж, който не му е баща. Винаги детето си задава мислено въпроси и си отговаря мислено, като най-вече отговорът е , че не е бил желан да дойде на белия свят, а е дошъл едва ли не по необходимост.
И това е така, защото Мехрибан, за да не остане сама, след провалената й сватба с Тахсин се жени за бащата на  Бюлент, за да е женена и естествено ражда дете. Всичко това минава през главата на това дете.
Видяхме за колко много неща упрекваше Бюлент майка си. И мога да ви кажа, че е прав, защото в него е загнездено точно това чувство на роден по необходимост.

Корхан, роден от грешка, Бюлент роден по необходимост.
Бюлент е в по-неизгодна позиция. Около него непрекъснато имаше присъствие на голямата любов на майка му. Винаги присътваше на  спомените от Мехрибан за миналото и провалената и сватба с Тахсин. Колкото и Мехрибан да казваше с думи колко е ужасен Тахсин, тя пазеше дълбоко в себе си онова чувство от миналото. Самата тя като жена успява да си стъпи на краката и да поведе живота си в правилна посока, разбира се, в името на бъдещето на детето си и своето, но не се разделя със спомена от миналото и с човека, който я е наранил, а напротив е в една фирма с него. Как се е чувствал един тинейджър в такава обстановка? Разбира се, че доста ревниво, злобно, в някои моменти примиренчески, но винаги със задната мисъл за мъст или за облагодетелстване. При Бюлент е било облагодетелство и желание за притежание на
любимката на любимият на майка му.  С това е потушил вътрешната си борба за появата си с нелюбов.
Докато не дойде съперник, който му обърка подредбата. От подсъзнанието му изплува всичко, което е подтискано от майка му като начин на поведение. Мехрибан го е изучила и възпитала добре, но е подтискала със силата на характера си неговите чувства, като го е възпитавала да бъде това което тя иска и което е смятала, че трябва да бъде синът й. Но синът и възпитан добре, според нея е имал доста противоремия в себе си, които не ги е споделял, но когато станаха грешките започна да й крещи в лицето истини, от които тя онемяваше.  Най-грозно беше нейният упрек към Бюлент, когато го видя в полицията с белезниците че той е най-черното нещо в нейния живот.
Ех, Мехрибан, Мехрибан, разбирам я напълно, но........ не мога да оправдая нейното поведение към сина й.
Тя изцяло е била подвластна на това, какво ще кажат хората и така е белязала целият си живот, но не е могла да го отнесе към Бюлент, просто е забравила, че той е отделен индивид и има нужда да свети със собствена светлина, а не да бъде в сянката на майка си.
Синдромът Мехрибан е доста често срещан у нас. Когато една жена роди по необходимост винаги има пропуски във възпитанието на това дете. То или става агресор, ако майката не може да се реализира, или започва да има зависимости, ако майката се отдаде на личностна реализация.

Извинявайте, ако съм била многословна, но исках да споделя усещанията си .
Извинете ме и за някои грешки, но клавиатурата ми прави номера.

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 20:33 от Dimana-nova1

# 191
Гледам и  newsm45...

Това е най тъжната ,но и най хубавата серия...истини ,лъжи,любов...всеки си получава заслуженото... Crossing Arms

# 192
  • София
Здравейте момичета,
Страхотни анализи правите. Аз тук виждам само слаби сценаристи. Не знам как  пишат сценариите,  но понякога правят големи глупости. Аз гледам сериала заради актьорите, не отричам. Иначе историята така оглупя, че ако беше друг екипа отдавна да съм я зарязала. Още от онзи гаф с писмото. Просто не са могли да измислят друг начин, по който да покажат на Джесур че Ръза е убиец на майка му. И понеже повечето от зрителите гледайки сериал вечерят, перат, гладят или правят нещо друго просто не забелязват грешките.
 Не знам какво му харесаха на младия Тахсин  и двете - Михрибан и съпругата му, та са се влюбили  така безумно - едната била пет години годеница, другата се отдала и забременяла. Той беше такъв лумпен...  Може би са търсили някой, който малко да прилича на стария Тахсин и затова са взели онзи актьор, но бога ми, в такъв не си представям как може някой да се влюби. Иначе обикновенно кастингите са безупречни.
Да не говорим за прокурора и полицията. Ама че тъпотия - събраха се на едно място, Джесур се пъчи като манекен, онези го наблюдават и го пазят от храстите със снайпери  и оставиха бременна жена сама на една тераса, на която е чудесна мишена. Просто да онемееш.
Но първите 10 минути на епизода бяха чудесни. Дано измислят нещо хубаво и за последните 10 на следващия.  Иначе язък за големите имена и страхотното заглавие.
Дали бихте гледали сериала, ако не бяха Туба и Къванч?. Аз НЕ.  Жалко. Можеше да се направи нещо незабравимо с тях двамата, но уви.

Последна редакция: пн, 19 юни 2017, 00:10 от Kethen ?

# 193
  • Сливен
                Приветг, Дръзки и красиви! Hug

Супер анализатори сте! Чета и ви се радвам!  СЦ има какво да научат от вас.

Снощи изгледах половината серия. Като започна Ръза много да шава и я оставих. Това никога досега не ми се беше случвало! Остана ми един час още да гледам и сега мисля да го направя.

# 194
  • гр. Върбица обл. Шумен
Дали бихте гледали сериала, ако не бяха Туба и Къванч?. Аз НЕ.  Жалко. Можеше да се направи нещо незабравимо с тях двамата, но уви.
Уви, Кети и язък! СЦ изхабиха "материала". Много се намъчиха актьорите с този сценарий. Преди време по телевизията се появи едно шоу на живо с актьори от Шоуто на Слави. Мисля, че се казваше "Апартаментът". Сиромахов и компания "играеха" това, което им говореха в слушалките - на "прима виста". Много смешни и нелепи неща правеха. И нашите герои изпаднаха в подобна ситуация. Правят неща на парче, без връзка, без логика и последователност. А можеше да се получи велик сериал с талантливите Къванч и Туба... И не бих го гледала този сериал с други актьори.

Общи условия

Активация на акаунт