Операция на щитовидната жлеза -13

• 57 377
  • 758
  •   1
Отговори
# 345
Калция не може да се усвоява ако липсва Вит Д и Вит К2. Колкото и да го пиеш си влиза и си излиза и нищо не остава. Обаче ако имаш нормално ниво на вит Д и взимаш повече калций от колкото трябва може да си прецакаш бъбреците. Затова трябва първо да си направи изследване поне на калция в кръвта струва 3лева. Аз след операцията вече шест години никога не съм имала проблеми, явно операторката е внимавала. Дори сега в принудителна менопауза съм ОК и калцият ми винаги е в норма. Но забелязах, че като взимам добавки в които има калций ме пробожда в бъбреците. Потърсих и прочетох - калций поемаме предостатъчно с храната. Проблемът при наранени или изрязани пара щитовидни жлезички е с наличието на витамините. Без тях калцият не може да се усвоява.

# 346
  • Милано
И аз получих спазъм на устата и диафрагмата след операцията,писала съм и преди..наливаха ме с калций.От това получих калцификати в устната лигавица и 6 дни след операцията на щитовидната жлеза  последва операция за отстраняването им,единият беше в лицензия мускул. В България ендокринологията ми изписа Рокалгрол и Калций.Тук продължих със същата терапия,но вит.Д не се посочваше  и повече от година изкарах между дома и Бърза помощ.Всички други изследвания наред,но кръвното ми играеше,нямах никакви сили, плачех постоянно...взеха да ме обеждават,че е от нервите...добре че не се съгласих да мина на терапия за тях.При един от прегледите по здравна каса (тук не те следи един ендокринолог,а който е на смяна в деня на прегледа ти)попаднах на завеждащ ендокринологията  и той смени Рокалгрол с вит.Д3 (Дибазе) .В началото беше 100 000 на седмица,сега съм 25 000 на 10 дни,но смятам да кажа на личната,че ще мина на седмица.Днес правих кон.изс.вит.Д тотал-49
50 (30-100),калция 8.9 (8.1-10.4) и паратхормона 22 (15-65)
.Опитвам се да намаля калция ,вече 3 години приемам х1000 на ден и ми е притеснено..Вит.К2 пих и сега спрях,защото личната ми наду главата,че съм щяла да образувам тромб.. моля за вашето мнение също.Тук е много влажно и горещо и тази година сякаш не мога да дишам,все едно нещо ме е стиснала за гушата.Случвало ли ви се е и на вас?Извинете ме за дългият пост,момичета и бъдете здрави.

# 347
  • Варна
Тук е много влажно и горещо и тази година сякаш не мога да дишам,все едно нещо ме е стиснала за гушата.Случвало ли ви се е и на вас?Извинете ме за дългият пост,момичета и бъдете здрави.

Почти постоянно съм така миличка. Тук също е голяма влага. На моменти се паникьосвам и става още по-зле, сякаш въздуха не ми стига. Лесно издишам, но трудно си поемам въздух, сякаш гърлото ми е стеснено. Последния път лекуващия ме лекар по телефона ми каза, че вероятно правя паник атаки, но не мисля, че е от това. Случвало се е и докато спя, събуждам се и не мога да си поема въздух, надигам се в леглото и минава минута-две докато се успокоя и се оправя.

# 348
На мен след операцията
 дежурният лекар също ми изписа  калций и вит.Д в големи каличества за месец. Само че ми ги изписа само на мен, т.е. не като правило за всички оперирани, които изписваха. Направих една паник атака и решиха че треперя от липса на калций, въпреки че в последствие изследването беше ок и ми наляха една банка. Та след изписване ги пих хаповете известно време, пусках си 2 пъти калций и фосфор и тъй като бяха ок,  ги спрях. Като си дадох парафиновите блокчета в независима лаборатория за повторна хистология, излезе в мнението на патолога, че в едно от тях имало паращитовидна тъкан, така че дали и в каква степен паращит.жлеза е дала фира по време на операцията, вече не вярвам че някой ще ти каже честно.
Оплаквания с чувство на задух слава богу нямам, но пък си усещам ударите на сърцето в ушите и гърдите много силно, не е ускорен (или не много) пулсът обаче. Много е неприятно и не съм сигурна дали не се фиксирам в това прекалено и да го преувеличавам като усещане. Някой има ли такива оплаквания?

Последна редакция: чт, 13 юли 2017, 08:10 от Anikka

# 349
  • Перник
Здравейте отново. Калцитонина само при медулярния ли се покачва? Странно ми е, че пише съмнения за папиларен, а калцитонина е 50/ако разбира се е верен/. Има ли вариянт да е по-страшното или този калцитонин и от друго може да е повишен? Вече съвсем се ошашках...

# 350
Глухарче, това с нощното събуждане много напомня на сънна апнея. Имаш ли и други оплаквания свързани със съня? Чувстваш ли се уморена още щом станеш сутрин?

# 351
Здравейте отново. Калцитонина само при медулярния ли се покачва? Странно ми е, че пише съмнения за папиларен, а калцитонина е 50/ако разбира се е верен/. Има ли вариянт да е по-страшното или този калцитонин и от друго може да е повишен? Вече съвсем се ошашках...

Недей да четеш, спри се, само бели коси ще си докараш! И аз така четях и 2 пъти си пусках калцитонин докато ми дойде ред за операцията. Може да не е верен резултата, знам че се изследва и  стимулиран калцитонин, ако е нужно и резултатите са по-достоверни. Но не пускай на твоя глава, изтърпи още 3 дни! Ето виж едно мнение на МЕА от миналата година по темата, което ще те успокой http://www.bg-mamma.com/?topic=886698.msg33371029#msg33371029

# 352
  • Милано
Глухарче,благодаря ти,миличка за бързият отговор! Аз в тези моменти за да си поема въздух се прозявам...много неудобно се получава, а нощем 3-5 ми се случва да се давя .. Днес съм добре,макар да е горещо и влажно ...В последният месец имам и много проблеми..не знам да не е от това? Личната ми измери кислорода с апаратчето- 97,3..Добре си каза.Simple Smile

# 353
  • Перник

Недей да четеш, спри се, само бели коси ще си докараш! И аз така четях и 2 пъти си пусках калцитонин докато ми дойде ред за операцията. Може да не е верен резултата, знам че се изследва и  стимулиран калцитонин, ако е нужно и резултатите са по-достоверни. Но не пускай на твоя глава, изтърпи още 3 дни! Ето виж едно мнение на МЕА от миналата година по темата, което ще те успокой http://www.bg-mamma.com/?topic=886698.msg33371029#msg33371029
Благодаря ти много.

# 354
  • Варна
Глухарче, това с нощното събуждане много напомня на сънна апнея. Имаш ли и други оплаквания свързани със съня? Чувстваш ли се уморена още щом станеш сутрин?

Не, не е сънна апнея, като се събудя още минута-две усещам гърлото си стеснено. Аз си мисля, че е от увредените гласни връзки и нерва.

neji_s не чети и не си поставяй диагнози. Това четене освен хипохондрия друго не може да ти докара. Знаем как се чувстваш, минали сме през това за това послушвай ни от време на време Simple Smile

# 355
  • Бургас
Уф,на мен не знам какво ми стана,но ме изби на депресия.
Постоянно ми се реве и ми е криво.
Дали е нормално след операцията?

# 356
  • Перник
Много благодаря за подкрепата. Много сте ми от полза в този момент. Обещавам публично да се справя с всичко което предстои. Simple Smile

# 357
Уф,на мен не знам какво ми стана,но ме изби на депресия.
Постоянно ми се реве и ми е криво.
Дали е нормално след операцията?
Мария, стрес си е. А и докато се наместят хормоните, витамините, докато се нацели всичко, както се казва, сигурно е нормално, нямам идея.
Аз без операция съм си в депресия и нерядко попадам в едни дупки... знаеш, споделяли сме.

Нещо за развеселяване от фейса:
Купих си успокоителен чай... Не мога да го пия! Вбесява ме и цветът, и ароматът му! SmileySmileySmiley

# 358
  • Бургас
Уф,аз нито на стрес,нито на болка издържам.
И вкъщи нямам кой знае каква подкрепа.
Понеже не ми позволяват да пуша дори на терасата,слизам пред входа.И преди малко едно съседче,на което днес изтича карантината заради скарлатина ме наплю в лицето.Направо ми се дорева пак .Качих се,споделих вкъщи, накрещяха ми се жестоко,че сама съм си виновна,че слизам долу.Никак не ми помагат с нищо.Сега ако и скарлатина лепна,ще умра.Карах я преди десет години за втори път.Организмът не ми изработва антитела явно.Голям съм карък,че и към пеницилин съм алергична.

# 359
  • Милано
Мария моля те да се успокоиш!Всичко ще е наред!Нали днес му изтича карантината?Успокой се и мисли позитивно,миличка!!!Изпращам ти много положителна енергия:)

Общи условия

Активация на акаунт