Начални училища в Пловдив - тема 2

• 98 633
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Само че е по-логично да се мести средното училище, а не основното.

# 586
  • Пловдив
Мими, в конкретния случай аз съм пристрастна, защото съм възпитаничка на гимназията. Освен това навремето това е била Първа мъжка гимназия и сградата май е строена за нея, ако правилно помня какво ни разказваше навремето класната ми в часовете по история.

# 587
  • Пловдив
Тони, всички коментираме районирането. Какво ще се случи с едно основно училище като го преместят някъде другаде? Simple Smile Докато в средното няма как да има райониране и за големите ученици е естествено пътуването.
Този въпрос преди няколко години го дебатирахме заради Драган Манчов и МГ. МГ хем искат да се разширяват, хем не искат да се местят, а да се преместели от Драган Манчов. Ама как да стане, това си е едно квартално училище, нали като се смени квартала се  губят и учениците. Докато до една МГ всеки ще пътува и няма да има проблеми. Предлагаха им сградата на текстила - много било далече. Предлагаха им Константин Величков - там било до затвора и много зловещо ... Сега май имат терен и строят, ама да видим. Бъдещето е пред нас.

# 588
  • Пловдив
Че то МГ не са ли реално в сградата на основното училище? Докато в случая на ХГ май е обратното. Но пък така или иначе ще се наложи да се строят сгради, за да се отделят, да видим къде какви терени ще използват.

# 589
  • Пловдив
МГ нито терен имат, нито строят. За тяхна самостоятелна сграда се говори от времето, когато моите набори учеха там, ама няма. За първи път чувам, че са им предлагали други сгради и са отказвали. А на времето и тази сграда си беше в края на града, та тия страховити доводи звучат странно.
Проблемът в центъра е, че няма място за чисто нова сграда. А за хуманитарната - там трябва да си бъде. То все едно да преместиш търговската или пък семинарията.

# 590
  • Пловдив
Сградата до хотел СПС каква ще бъде? По едно време усилено се говореше, че МГ ще строят там

# 591
  • Майничка
Уж общината им беше отпуснала терен някъде около СПС, ама после май се оказа, че няма такова решение.

# 592
А не са ли мислили Драган Манчов да преместят/слеят cъс СУ"Кирил и Методий". На 200 метра са едно от друго и базата на второто е голяма и чудесна и за малки деца - хубав двор, светли кабинети, южно и прочее.  МГ са голямо училище /40-50 паралелки с новия разширен прием при малките/ сравнени с Манчов /до към  4 паралелки при първи клас големите набори и намаляват нагоре/. Крайно време е МГ да си имат собствена сграда. Както и Хуманитарната гимназия.

Абсолютно съм против намаляването на паралелки в определени училища, само защото на кмета му е по-лесно да хване ножицата и за 2 години да постигне едносменен режим, че да го потупат по рамото. Повечето от тях с годините са си извоювали място под слънцето и увеличавали паралелките според търсенето /пазарен принцип Simple Smile/ и направили чудесни колективи, които сега предлагат чудесни деца на университетите и бизнеса. Ще стане като с градините - хората ще продължат да карат децата до другия край на града, защото в кварталното или желаното друго училище няма място, а има място в някакво друго си, ама с голяма сграда и възможност за n-ти паралелки... Проблем виждам и с училища в Тракия - те и сега едвам смогват, пък на 1 смяна...

# 593
  • Пловдив
Аз не виждам квартал, който да не може да поеме всички деца в училищата си.

Не смятам и за уместно да се сливат две училища, освен ако в едното има недостиг на ученици, което изобщо не важи за Драган Манчов. Една от причините е, че не смятам за удачно да има ученици с голяма разлика във възрастта заедно.

# 594
  • Пловдив
В Смирненски не са ли много наблизо 4 училища? Освен гореспоменатите две, още и "Елин Пелин" и "Васил Петлешков".

Последно, надявам се, по повод Хуманитарната гимназия - те сграда си имат. Може и да е хубаво от гледна точка районирането основното училище да е в нея, обаче реално сградата е строена в края на 19 век за гимназията.

Силвър Блейд, в Тракия "Черноризец Храбър" е на една смяна.

# 595
  • Пловдив
Здравейте, отново искам да питам за мнения за ОУ Христо Ботев, подробности за училището както и за мнения относно госпожите Шопова и Велева, и също как е с обяда има ли стол и дали сте доволни. Всичко което знаете ще ми е полезно. Отново благодаря предварително. Simple Smile

# 596
  • Пловдив
Има стол, кетъринг, кухнята майка е в Данов, носят поръчаното ядене от там.

# 597
Аз не виждам квартал, който да не може да поеме всички деца в училищата си.

Не смятам и за уместно да се сливат две училища, освен ако в едното има недостиг на ученици, което изобщо не важи за Драган Манчов. Една от причините е, че не смятам за удачно да има ученици с голяма разлика във възрастта заедно.

Абсолютно има потенциал в кварталите - само, че малко ме съмнява при възмоност за избор родителите в Кършиака например да предпочетат Йовков или Димов пред Райна Княгиня, Яворов или Христо Ботев Simple Smile

Кирил и Методий си имат прием от 1ви клас - както и Драган Манчов. А последното е с наплив, защото му правиха реклама като малкото МГ. След 10 години ако МГ не са вече там - сигурна съм, че паралелките драстично ще намалеят Simple Smile

# 598
  • Пловдив
Това с районирането и точките е наистина сложно.Всеки гледа от неговата си камбанария и всеки е прав сам по себе си.
Аз лично живея извън града ,но работя в Пловдив.Съпругът ми също.Реално моите и неговите данъци отиват в община Пловдив .Лично за мен не беше проблем,защото имаме два имота в района и не съм си сменила адресната регистрация.Технически е невъзможно да водя детето в селското училище ,а от гледна точка на обучение е съвсем абсурдно.За съжаление няма как всички да са доволни.Лично аз мисля ,че братя и сестри е добре да се в едно училище,в противен случай логистиката в града ще бъде сложна

# 599
  • Пловдив
Има стол, кетъринг, кухнята майка е в Данов, носят поръчаното ядене от там.

Благодаря за отговора Simple Smile, а дали имате повече информация за училището и за учителите които ще са класни на първолаци тази година? Отново благодаря и приятна вечер. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт