Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София III

• 107 697
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
Уседналостта почти сигурно няма да я махнат, наистина това е важен критерий за отсявка, по-скоро го виждам в частта с групите и периодите на уседналост, или избор САМО на постоянен адрес.

# 1 051
  • София
Същото, каквото се случи миналата година с децата, които не успяха да влязат с 43 т. – и те са във Филиповци, образно казано.

# 1 052
  • Sofia
Възможно е, не съм юрист и не мога да преценя, но дано не махнат уседналостта напълно, защото ще се повтори миналогодишната простотия.
Добре де, защо всички скачат ЗА тази уседналост?
На нас ни предстои прием в първи клас след две/четири години. И какво? С уседналост, без уседналост за нас ще е същата каша като миналата година. Фалшивите регистрации ще са подплатени с "братче/сестриче/ + "уседналост". Къде е справедливостта в това?

# 1 053
  • София
За мен, ако има уседналост и се запази в този вид, поне на пръв поглед мисля и се надявам, че няма да стане като миналата година.

# 1 054
  • Sofia
Да, ако Проекта се запази в този вид, тази година няма да е като миналогодишната кампания. Но след три години се връщаме пак в изходна позиция. Както писах вече - прах в очите.

# 1 055
  • София
Ама потребителките последното не ги вълнува, важното е тях в момента да ги устройва.

# 1 056
  • Куциндрел
Ама нали трябва все някъде да влезе да учи това дете? За това сега гледаме моментното състояние на Общината, след 3 години сигурно ще са в друго състояние с други точки, критерии и т.н.

Се моа си дърпа за точки за административен район, пак ли съвсем лични подбуди - в близкото училище, което не ни е по район, да можем да минем по точки тези, които идват от други квартали.  Laughing

# 1 057
  • София
Същото, каквото се случи миналата година с децата, които не успяха да влязат с 43 т. – и те са във Филиповци, образно казано.
Да бе да. Силно се съмнявам. По-скоро ми е любопитно да разбера, къде точно са отишли неприетите и наистина ли е имало чак такъв проблем за живущите (говоря за повечето училища, не само за набедените за елитни).

# 1 058
  • София
Да, ако Проекта се запази в този вид, тази година няма да е като миналогодишната кампания. Но след три години се връщаме пак в изходна позиция. Както писах вече - прах в очите.
Да, това го написах 2 или 3 пъти. Но не мога да предложа вариант, който да е еднакво справедлив за всички и същевременно реално изпълним от тази година.

# 1 059
  • София
Няма проблем, Цеце, нормално, просто да не твърдят как търсели справедливо решение.

# 1 060
  • Куциндрел
Да бе да. Силно се съмнявам. По-скоро ми е любопитно да разбера, къде точно са отишли неприетите и наистина ли е имало чак такъв проблем за живущите (говоря за повечето училища, не само за набедените за елитни).
Точно в районното ни училище 43 точки бяха много малко за класиране. Децата отидоха в другото училище, където има повече паралелки и се класираха с по-малко от 43 точки, защото не им беше по район.

# 1 061
  • Куциндрел
Няма проблем, Цеце, нормално, просто да не твърдят как търсели справедливо решение.
Няма справедливо решение в случая, все ще има някой потърпевш по случайност или не. Confused
Проблемите в образованието и западналите училища няма да ги решим ние, колкото и да се ритаме по кокалчетата и да си скубем плитките. Crazy

# 1 062
  • София
За мен, ако има уседналост и се запази в този вид, поне на пръв поглед мисля и се надявам, че няма да стане като миналата година.
Пълен абсурд е да се търси уседналост от 3г. И то при приравняване на постоянен и настоящ адрес. Така след 3г ще се окаже, че фиктивно извадени хвърчащи настоящи регистрации днес, ще имат повече тежест от постоянен адрес на семейство, което си е купило апартамент в непосредствена близост до дадено училище 11м преди кандидатстване за първи клас.

# 1 063
  • София
Пълен абсурд е да се търси уседналост от 3г. И то при приравняване на постоянен и настоящ адрес. Така след 3г ще се окаже, че фиктивно извадени хвърчащи настоящи регистрации днес, ще имат повече тежест от постоянен адрес на семейство, което си е купило апартамент в непосредствена близост до дадено училище 11м преди кандидатстване за първи клас.
Какво предлагаш?

# 1 064
  • София
Миналата година, тези които не влязоха с 43 точки, се пренасочиха в други училища, да речем на 2-3 спирки пак в района. Уж кофти училище беше при нас, уж никой не искаше там, ама накрая се оказа ( понеже проучвах като алтернативи), че учителките там са били и 3 те доста добри с доста добри отзиви. Та какво да ви кажа?
Хем по малко наплив, хем по малки класове, хем по- спокойно, хем добри учителки, Е сега, базата не била най - добра и реномето не било най - добро. Ами ще се научат и тези деца да пишат и четат особено ако имат свестни родители Grinning
Онези най - викащите пред 51во, дето викаха телевизии и журналисти и подадоха жалба в Прокуратурата, после тихомълком ги приеха ( най - кресливите) срещу условието да оттеглят жалбата Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт