СЕДМИ клас - 1 - Началото

• 86 635
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Ами ще видим. Надявам се да има и такива, които не съвпадат.

Ще има такива !  Peace
Първият му "пробен" ще е КМС . Вектор правеха декември месец също и май точно в деня на КМС .Да знаете варненки, да следите! Peace

# 571
  • Sofia
Здравейте  Hug  Не съм се включвала скоро.
Вкъщи решихме какво първо желание да пише синът ни след 7. клас - след като подробно разгледахме всички професионални гимназии в София, той се спря на Националната гимназия по приложни изкуства Свети Лука  Peace
От петък, 20.10.2017 г., ходи на уроци по рисуване, където ще го подготвят за приемния изпит /графика/. Вълнувам се много и се радвам, че изборът е направен единодушно и със съобразяване с желанията на моя седмокласник  bowuu

# 572
  • София
Ууу, браво! Така се радвам на деца с талант за изкуство😍 Честит ви избор и успех!

# 573
   Вихрогонче,успех на детето!Прекрасно е да следва мечтите си и да бъде подкрепян!
      Здравейте,седмокласнички!!!Поизпуснах ви,но работа,домакинстване,на всичкото отгоре и страхотна дискова херния ме скова.
   Моят синковец се справя добре,ходенето на уроци по математика дава резултат-от три контролни три шестици.Благодаря на детето и на учителката!
   По БЕЛ работата ще по-мъчна,но ще се справи.
   До миналата седмица искаше да учи в търговско -банковата гимназия,от два дни в езиковата.А лично много съжалявам,че вече няма техникумите от наше време.Той е техничар човек,все нещо майстори и прави,разбира от много неща и умее много .
     Не пее,но ходи на волейбол,това е религията на нашето семейство.Помага му да разтовари от напрежението,защото му идва в повече поякога.Криси ми е доста целенасочен,събран и самодисциплиниран.И все гледа да не ме товари излишно с нищо-пари,емоции,грижи.Исках ваканцията да го заведа на Вършец,да походим на басейн,на разходка,хем и аз да полекувам кръста,а вечер да се прибираме вкъщи,близо ни е.Не иска.Само помоли да не го закачам да учи допълнително.
    Обича да ходи на театър,но на комедии.Утре сме на постановка с Койна Русева,Блатечки и не помня още кой.В Монтана нямаме голям избор,възползваме се при всеки удобен случай.

# 574
.А лично много съжалявам,че вече няма техникумите от наше време.Той е техничар човек,все нещо майстори и прави,разбира от много неща и умее много .

Детето ми е в 6 клас, но имам същите притеснения. Най-му идва "отръки" да сглобява нещо, да майстори. В трети клас поправи една табуретка на баба си, която аз дебнех да хвърлям.Все е покрай баща си при ремонтите и една от първите му думи като дете  беше "монта"- ремонт в превод. Simple SmileМного съжалявам за упадъка на техникумите, за липсата на дисциплина, посещаемост, поне във Варна е така.

Успех на всички деца в подготовката!

# 575
Деска, декември не е ли рано за пробен? Ще са взели ли целият материал? Разяснете, какво представляват предварителните, включват ли всичко, на същият принцип и като матурите ли се провежда?

# 576
Деска, декември не е ли рано за пробен? Ще са взели ли целият материал? Разяснете, какво представляват предварителните, включват ли всичко, на същият принцип и като матурите ли се провежда?
Обикновено първите пробни са през ноември. Форматът е същият като на НВО, просто са върху неща, които са взети до момента. Затова в първите пробни често има материал от шести клас.

# 577
  • Варна

Ради, пробните през годината са съставени на база взетия до момента материал, но с формата на НВО. Има едни сборници на Педагог и по двата предмета - там пробните са по месеци. Може да ди хи правите и у дома.

# 578
Дайте линк за този сборник.

# 579
  • Резерват "Северозапад"
Първият пробен по БЕЛ ще бъде на 11.11 в нашата школа.

# 580
  • Варна
Радина,Милена ти е отговорила. При нас пробните започват декември във Вектор -мат.и БЕЛ  и КМС по математика,което е  с по-трудни задачки мисля. Не съм поглеждала всъщност какво дават .Скоро ще го направя! Peace

При нас като гледам до декември ще вземат всичко по математика ,карат паралелно геометрия (взеха признаците за еднаквост ) и приключиха с разлагането на многочлени .  Crazy
По БЕЛ обаче не е така , с което съм ок.  Peace

# 581
  • София
Аз продължавам да не разбирам защо е толкова различно в различните училища - нали има програма, одобрена от МОН, нали са длъжни да я спазват, дори да ползват учебници на различни издателства?! А часовете са еднакъв брой навсякъде, не разбирам от къде идват такива големи разминавания...Че те и до НВО ще са взели различен материал! Има ли шанс да се падне нещо невзето или взето, но неупражнявано, чудя се? Абсурдно звучи...При нас тепърва вчера започнаха разлагането, а по литература още дъвчат На прощаване и като гледам нямат намерение скоро да минават на друго.

# 582
  • Варна
Белинда , в МГ е .Имат 9 часа математика. Въздържам се от коментар по въпроса по разни причини .  Peace  Hug

# 583
  • София
При вас е разбираемо. И аз съм била в 7-ми клас в МГ, знам как се решават задачи и колко мат се учи. Но аз говоря за обикновените СУ-та. Големи разминавания има! С по 3 седмици поне. Да не говорим за случая с тезите, дето се оказа, че в някои училища от 5-ти клас ги учат как се прави, моят в училище ОЩЕ не го е учил. Странно ми е.

# 584
  • София
И при нас дъвчат На прощаване вече не знам колко време. Като гледам после Хаджи Димитър и Опълченците, май само с тези три ще си останат за годината Simple Smile
А по математика имат повече часове, защото са с такъв профил, та там е малко по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт