Нормално ли е ?

• 22 323
  • 235
  •   1
Отговори
# 120
Спокойно!

Те и в махалите с никой не се съобразяват. Правят деца наред.

Ние само си изказахме мненията.

# 121
Човекът, точно защото е на 51 няма нужда се съобразява с форумното мнение и това на тийнейджъра в семейството.

Абсолютно вярно. Но трябва да се съобразява със съдбата на бъдещото си дете, за което има сериозен риск да остане да се оправя само на света преди да е готово за това. И защо? Защото видиш ли старият глупак се разчувствал и му се приискало да се суети отново млад като го поиграе на млад татко.
Е, все пак длъжен е да се съобразява и с голямото дете и хем да не си го планира като детегледачка, хем да има предвид, че и то има нужда от внимание и помощ за образованието си.

# 122
Похвално за разсъжденията на авторката, но бащинство на такава възраст наистина представлява риск детето да загуби баща си по-рано отколкото то е подготвено да се оправя само. Разбира се, не допускам, че някой ще го остави самичко, но на такива години наистина е рисково.

# 123
  • София
Другото не е за пренебрегване- 3 деца, които да изучиш и да им дадеш приличен старт в живота.
Едва ли иде реч за някакъв мастит бизнесмен, който да им е направил влогове за обучение, че и на жена си, защото тя също ще остане без работа след раждането.
Освен ако не е от типа Елена Йончева- драпа за дете, после го хвърля други да го гледат, че да не прекъсва " кариерата".

# 124
Всички ли от вас си родиха дете, след като му бяха натрупали влога за обучение  newsm78 И защо жените да остават без работа след раждането?

Много кофти варианти изреждате и само ще психирате момичето  Crazy Crazy

# 125
  • Пловдив
Цитат
И защо жените да остават без работа след раждането?
Как защо - защото ако други им помагат в гледането, това е "хвърляне" на детето. След, разбира се, "драпане".
И аз мойте деца съм ги хвърлила на градини и бавачки и смятам, живот и здраве, да продължа така.
И да не забравя да попитам брат си, роден малко преди баща ми да навърши 50 години, второ дете, дали смята постъпката на нашите, довела до раждането му, за безотговорна.
Не знам готов ли е бил влогът за обучението му, но вероятно не, щото завърши университета в Търново, а не в Хайделберг.

# 126
Да бе, големи песимисти сте в този форум ! Ще го отгледат , нали не сте лично ангажирани, за какво се безпокоите?

Момичето наистина звучи трезво и мъдро за годините си.

# 127
Авторке, погледът върху човешките години  за доста къс период се измени доста. Сегашните 51 не са същите, които са били 51 години на дядо ти. И не защото дядо ти е бил по-уморен, а просто обществото гледа вече по друг начин на тях. Мога да кажа също, че преди години, когато бях на 21, баща ми се ожени втори път и жена му, която нямаше дете, намекваше, че може и да си имат. Не се случи. Тогава аз бях категорично против, макар да не съм го казвала. Първо, ми се струваха възрастни (тя на 39, той на 49), и второ - защото мислех, че няма да се справят с дете. От сегашна гледна точка съм доволна, че не са си родили, да, нямаше да се справят. Може би това виждаш и ти. Но те имат пълното право да си родят и отгледат дете по своите критерии за справяне, не по твоите. Ти виждаш - нямаме достатъчно място (примерно), аз нямам пари за следване, те не могат мен да издържат, и брат ми, и т.н., и т.н. А те виждат - тя вече порасна, скоро ще почне да работи и няма да ни е на нашия джоб, ще се ожени и така нататък, а малкото - все ще го отгледаме, има кой да даде дрехи, няма и гладно да остане. а ако нещо, не дай си Боже се случи, има си по-големи и сестра, и брат.

# 128
  • София
Авторке, погледът върху човешките години  за доста къс период се измени доста. Сегашните 51 не са същите, които са били 51 години на дядо ти. И не защото дядо ти е бил по-уморен, а просто обществото гледа вече по друг начин на тях. Мога да кажа също, че преди години, когато бях на 21, баща ми се ожени втори път и жена му, която нямаше дете, намекваше, че може и да си имат. Не се случи. Тогава аз бях категорично против, макар да не съм го казвала. Първо, ми се струваха възрастни (тя на 39, той на 49), и второ - защото мислех, че няма да се справят с дете. От сегашна гледна точка съм доволна, че не са си родили, да, нямаше да се справят. Може би това виждаш и ти. Но те имат пълното право да си родят и отгледат дете по своите критерии за справяне, не по твоите. Ти виждаш - нямаме достатъчно място (примерно), аз нямам пари за следване, те не могат мен да издържат, и брат ми, и т.н., и т.н. А те виждат - тя вече порасна, скоро ще почне да работи и няма да ни е на нашия джоб, ще се ожени и така нататък, а малкото - все ще го отгледаме, има кой да даде дрехи, няма и гладно да остане. а ако нещо, не дай си Боже се случи, има си по-големи и сестра, и брат.

Ти я успокои, та чак на мен ми настръхнаха косите! Peace
Днешните 51 годишни мъже, за разлика от предишното поколение, са твърде далеч от пенсия, но твърде близо до замяната с някой по- млад и нахъсан, от когото фонд работна заплата ще е на плюс.
Същото важи и за майката- на 45- 46 никой не размита за нея.
Що се отнася до болднатото, ето това мислене за мен е заимствано от циганите, което е жалко, но явно, все по- често срещано.

# 129
Абсурт, по принцип ме бива да успокоявам  Laughing. Но когато съм била в подобна ситуация, макар че вече бях голяма и не разчитах на баща си, помня много добре как съм разсъждавала, и то - правилно, от дистанцията на времето
Но да дам и положителен пример - една близка си има дете, роди го на тази възраст и си го отглежда идеално.
 Има огромно значение какви са хората, а може би момичето вижда какво я притеснява, но не може да го формулира, не може да го изясни и за себе си. И излиза, че проблемът е възрастта. Не, проблемът е какви са бъдещите родители.

# 130
Пак казвам - около мен е пълно с мъже над 50 г, които гледат едновременно свои деца и внучета на една възраст. И са в отлична форма и кондиция.
Къде ги погребахте направо тия хора. ooooh!

# 131
Странно ми е с тия пари за обучение. В Бг обучението е субсидирано от държавата. Таксите дори на скъпите специалности не са чак толкова непосилни. Няма общо с американската система, където сумите са огромни, а колежите непрекъснато си повишават цените- и при тях наистина започват да спестяват за образование още от люлката, защото е частно, без субсидии и е много скъпо.

В България може да завършиш доста неща съвсем достъпно.

# 132
  • София
Пак казвам - около мен е пълно с мъже над 50 г, които гледат едновременно свои деца и внучета на една възраст. И са в отлична форма и кондиция.
Къде ги погребахте направо тия хора. ooooh!

Не четеш с разбиране!
Този човек ще е на 51 г. когато ще му се роди детето.
От там нататък ще гледа бебе, 8 годишно и би трябвало да бъде близко емоционално с тийн.
Както и майката, де, ама като гледам, каквото било дотук- било- тийнът трябва да се събуди прескочил трупешката във възрастта 20 поне.

ПП. Този номер с деца и внучета на една възраст, беше запазена марка на циганите и факта че ги настигаме като манталитет, мен лично не ме прави щастлива и горда.

# 133
Не може да се правят сметки на чуждо семейство. Никой не знае какво работят хората и с какво разполагат - тяхна работа си е. И да не би децата, изучили се в България, да са задължително зле  Shocked

# 134
То в България ако му събереш пари като за ВУЗ в чужбина, направо ще си му оправил живота, ще е тъпо да ги налееш в образование.

Общи условия

Активация на акаунт