С какво ви дразнят свекървите- 84

• 71 120
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
В описаното от теб няма нищо дразнещо. Напротив, жената се старае всячески да ти е в помощ. Дали ако описаните от теб действия бяха извършени от друг човек, например майка ти, биха те подразнили толкова?

Нищо чудно.  Laughing
Спомням си – аз с малко бебе, как чаках майка ми да дойде и да удари едно рамо, макар и за 1-2-3 часа. И колко пъти майка ми си тръгваше ревешката, заричайки се повече да не стъпи у нас.
Но ми прощаваше, нали е майка. И ме обича.
И до днес, съберем ли се заедно, все ще се намери за какво да ме издразни жестоко. Но бързо забравям. Защото ми е майка. И я обичам.
А свекървата и снахата обикновено не се обичат. И дразненето се помни с години, и прошката се дава трудно, ако изобщо.

Хайде сега всички, които обичат свекървите си, да вдигнат ръка. Даже няма да уточнявам "като майките си", просто да изпитват някакви положителни чувства.  Laughing

# 301
  • Стара Загора
Абе, това и на тъщата да се каже, тя какво не е човек ли?
Едната ми сестра в момента има такова отношение към мама, вместо да й избиват балансите върху свекървата и мъжа й, тя си ги изкарва върху мама. И то за глупости.
Почнах да се чудя какво толкова й е направила мама и разбрах, че от другаде я стяга чехъла, ама не върви там да си изкара нервите.
Много ми е мъчно и ядосано в момента на нея, опитвам се да я разбера, наистина, но ми е болно като гледам мама как се чувства.

# 302
Майка ми винаги е била властна и не винаги съм й казвала в прав текст какво искам и как искам, но пък съм знаела, че го прави за мое добро, че ме обича и незброй пъти е проявявала помощта си към мене, стигаща до жертвоготовност. Свекърва ми има много положителни качества: културна, интелигентна, чиста и спретната, отдадена на семейството, но към мене, незнайно защо, отнасяща се нетактично, безхаберно, безотговорно.
Има обаче един период на свикване, нагаждане между снахата и свекървата, дори и в чисто битов план. Но моята свекърва нямаше почти никакво желание да се да се отвори за този процес. Бих нарекла поведението й индиферентност.

# 303
Как Сийка, първа вдигам ръка! Харесвам много неща в нея и са повече от нехаресваните.
Не мога да кажа същото за свекър си.

# 304
Как' Сийке, колкото и да сме различни, колкото и да ме ядосва понякога, някак не успявам да я видя само в черни краски, на мой фон пък само в бяло.   Blush Жена е, майка е, човек е. Колкото мен. В едно по- добра от мен, в друго аз от нея. Разбирам я прекрасно. Радвам се, като се зарадва и тя на нещо.
С майка ми е същото.
И въобще не си въобразявам, че един ден ще съм по-росна китка в очите на снахите.

# 305
  • София
Моят до сега нито едно гадже източноевропейка не е имал, но той е малък и срамежлив.

А около него бъка от източноевропейки

# 306
Живи и здрави да са бабите, да си обичат внуците и децата, другото са дребни работи, с които ние, като възрастни хора, ще се преборим.
Прочетох си поста и е в доста груб тон, беше ми много напрегнато, но аз бързо паля, сега съм вече спокойна. Добър човек е, но коренно различен от мен.

# 307
И аз ти препрочетох поста и се коригирам- и аз много мразя да ми помагат и да ми се навират в ръцете. Та сега като един албански реотан стоплих с какво те е подразнила жената. А тя, горката, съм сигурна, че е искала да помогне. 

# 308
  • Варна
Како Сийке АЗ. Страшно много я харесвам и уважавам. Сега за обичане, предолагам че има някаква привързаност помежду ни. Подразвали са ме някои неща, но дори вече не помня конкретни ситуации и моменти. Чувам я всяка седмица, идва в къщи всяка седмица и си помагаме взаимно. Виж обаче за бившата помня всичко и от нея и от синът и. И продължава периодично да се опитава да ми трови живота.

# 309
  • София
. Захвана ли се с нещо, тя идва и се опитва да ми го вземе от ръцете.

Ами, с усмивка ѝ кажи- аз или ти ще го направиш, защото двете си пречим?
Само че, не се газирай, че не е направила " пампиту" по твоя начин.
Като иска да вземе детето, за да спиш, дай ѝ го, но ѝ дай и памперсите и ѝ напомни да го смени веднага щом се наака.
Защо си създаваш проблеми, ти се чудя!? Hug

# 310
АбсурТ, абсолютно си права, сега и аз така го мисля, но ситуацията беше такава, че се афектирах още с нахлуването й в стаята. Първо вратите тропат ужасно силно, като я изтряска без дори да почука ми кипна кръвта, а детето се стресна и ревна, което още повече ме напрегна. А аз бях по бикини, по дяволите, жега е, не съм толква ширико скроена, не обичам някой да ми нахлува така в личното пространство. Хайде, някак и това не е толкова важно. Все пак беше 6:30 сутринта, бебето щеше да заспи, след като си се намрънка. Та, да, отплеснах се, така и не успях с усмива да продължа с дейностите и препоръките по гледането на детето. Явно и тя се стресна от действията си и затова не  е преобула детето, знам ли, не очаквах че ще я държи два часа нас*ана. Нямам идея как да я анализирам, тъмна Индия ми е тази жена. Ау, явно още ми държи.
Както казах, жива и здрава да е, да се радва на внучето си, а тя ще порасне и ще си казва, първо ми е, а и не съм си цвете по- принцип.
Едит: какво стана с тея емотикони, уж да търся 'прегръдка', натиснах 'публикувай'?!

# 311
Нищо й няма на дупето. Все едно се е наакала през нощта и не се е събудила. Намажи я с дебел слой Судокрем и си свиркай.
И аз мисля, че не го е направила с лошо жената. Можеше да те събуди да смениш памперса и пак щеше да ти е криво. Peace Случват се такива ситуации, още повече, че не живеете заедно и не знае навиците на бебето.

# 312
Аз доколкото знам, младото семейство живее в нейният дом Simple Smile Според синът й, всички се разбират чудесно Grinning е, не сме им у дома.

Скрит текст:
Моята свекърва си тръгна, е, успя да ме ядоса. Бебето сутрин след млякото в 6 заспива, но в повечето случаи спи, реве, спи, реве, гушкаме си се на спалнята и се опитваме да заспим, а тя връхлетя, като хуна в стаята, блъскайки вратата, без дори да почука, започна да я закача, да я дърпа, за да я вземе в хола. Казвам й да ни остави, детето така си прави, от това й се оплаквам, уж, всеки път ама то, магистрала м/у ушите. Взе детето, вика ти спи още малко. Ама чакай бре жена, памперс трябва да сменя, да се сложи детето на гърне, а тя дърпа бебето и ми вика "лягай". Едва се сдържах да не й кресна! Не знам какво й има на тая жена, но въобще не слуша като й се говори, уж чува, но - нищо не остава. Оправих си детето, а то вече разсънено и кисело до безобразие, оставих й го и си легнах в спалнята, а не в детската стая. Докато върша нещо, постоянно ми се бута в ръцете, дърпа ми хавлията, взима пампито, това го прави винаги. Детето се изходило в пампито, а тя не го преобула 2 часа, за да не ме събудела. Взимам си детето да го измия и преобуя, а тя пак ми се навира в ръцете, стиснах зъби и най-учтиво я питах, дали ще довърши обличането, а тя ми вика "щом искаш", оле, щях да се взривя, но оставаха 2ч до автобуса й. Друг е въпроса, че всичко на всичко е сменила 3 пампита за 10-те месеца, 2 пъти ми беше неудобно да ги преправя и после прах дрехи и чаршафи, но днес си съблекох детето и нагласих пампито.
 Всеки път й давам ясни и точни инструкции, уж си общуваме, уж й разказвам за навиците на детето, тя ме пита и разпитва, не й натрапвам информацията самоволно, но явно само си проветрява устата.
Добър човек е, но е много далеч от моите разбирания за държание и възпитание, знам че не го прави нарочно, знам че иска всичко да е ок, знам че иска да прекарва време с детето, но изобщо не се и опитва да разбере моя свят и моя дом.
 Оф оплаках се, олекна ми. Добре, че идва по веднъж на 2-3 месеца за по един уикенд и живеем далеч.
Няма значение на кого е домът, щом младото семейство се настани, тогава домът е на всички. Моите деца вкъщи си казват, че нашата къща си е тяхна, и са си прави. Който живее в един дом има еднакви права с другите.

Аз децата ми като бебета си ги гледах съвсем сама, без никаква помощ. С малка разлика са, нямат и година и половина разлика. Физически ми беше малко трудно, но психически си бях спокойна. Когато някой идваше на гости беше дразнител за мен, понеже ми объркваше дневният план.

# 313
Рано тази сутрин, в някакво повторение по ТВ попаднах на следното изказване на Катето Евро (по повод дали е верен слуха, че снаха и е бременна) :

" не, не е бременна .... но съм сигурна, че ще си ИМАМЕ второ детенце"

Леле, свекърва съм, ама така ми кипна чайника RageRageRage
Горкото момиче, дето и е снаха! Тази си се чувства като член на младото семейство, лепнала им се е като кърлеж, хем най-главен!
В новата версия няма подходящ емотикон,

Когато учстваше в "Черешката на торатата" тя самата разказа, че със синът и живеят в една къща, но на два етажа. Един ден синът и я попитал "Мамо, ти защо все се МЪКНЕШ у нас." Та явно наистина е попрекалила. Мисля че в същото предаване разказа, как докато се родило детето усещала сякаш животът и бил свършил. Внучето и било дало причина да живее.

# 314
  • Бургас
Хайде сега всички, които обичат свекървите си, да вдигнат ръка. Даже няма да уточнявам "като майките си", просто да изпитват някакви положителни чувства.  Laughing

wavey

Споделям мнението на Down Under, относно причините българският мъж да не се котира добре сред западнячките. Ами тъмен балкански субект си е и туй то. Така си ги възпитават майките им, после женичката в повечето случаи поема щафетата и те така.
Колкото до тоалетната - добре ще е, ако маминките и татенцата на тия горки момченца, ги учат на елементарни хигиенни и битови навици. Но докато има жени, които с гордост слугуват на мъж и деца, ще има и такива мъже - с ръцете отзад. Винаги съм се чудела на тоя феномен. Ревем, че мъжете мамини синчета, пък после сами възпитаваме синовете си в същото ooooh!

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 09:35 от sixsens

Общи условия

Активация на акаунт