КГБ = Клуб на Готините Баби - 180.

• 63 835
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утро и от мен!
Е, обърках се! Фло ни призовава да си създаваме спомени. Иха пък казва, че те състаряват newsm78 Joy Може би не става въпрос за хубавите спомени newsm78 Защото:

ЗДРАВЧЕ, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН! ДА СИ ЗДРАВА И ВСЕ ТАКА ЛЪЧЕЗАРНА!

По въпроса за срещата писах вчера.

# 556
  • Вила Великула
Ето ме и мен. Завърнахте се от морето. Бяхме без малката. Само аз,   мъжът ми и сестра ми. Беше много хубаво. Отдадохме се на всякакви риби и морски деликатеси.  Но за съжаление вече сме на работа. Чакам края на август, когато пак ще заминем, но този път всички.
Относно срещата: съгласна съм, стига да нямам някой голям зор в работата и да се налага да работя. Харесва ми предложението на Фло. Ако има някой не съгласен-нека да дава и конкретно предложение, а не само да мрънкаме.
Това е за сега от мен.

# 557
Здравейте!
Сега ставам, снощи бяхме на семейно тържество край морето на Ной идилия тихо време вълните се плискат от двете ми страни Тошко и Явката какво по - голямо щастие.
За срещата- -дестинация няма да давам , защото си минах от реда организатор. Погледнах времето за октомври за тези дати от 2 до 12° не е моето време зиморничава съм ха ха затова за мен 6, 7,8 октомври е най- готино  21°
Успешен  и щастлив месец и спокойна седница!

# 558
  • тук, на мястото си
Добро утро!
Тази нова версия ми дава само 4 нови мнения, а аз не съм влизала от 29-ти вечерта. Докато намеря докъде съм чела, докато ви прочета, то пладне стана.  Confused
Фло, желая бързо възстановяване на Радичка!!! Стискам палци  / голям зор с тия емотикони, трябва да ходя на курс по английски. /
Римар, дано всичко с Дани да върви надобре!
Други няма да коментирам,  че ми е каша в главата.
Не мога подмина предложението на Фло все едно не съм го видяла. Моя отговор е, че на среща няма да идвам и затова нямам право на мнение.
С официалната част до тук.
Днес е  Ден на градинаря.
  "Денят е на всички, които се грижат за цветя, зеленчуци и овошки.  Тези, които нямат двор или  градина, се развихрят дори и в малкия градски апартамент или тясното балконче.  Трябва само обич и желание да твориш с двете си ръце. "                               ЧЕСТИТ ДЕН НА ГРАДИНАРЯ!

ЧЕСТИТ  ИМЕН  ДЕН  на    ЗДРАВКА - МРАВКА!   ДА  ТИ  Е  ЖИВО  ИМЕТО  И  СЪС  ЗДРАВЕ  ДА  ГО  НОСИШ !

# 559
  • Кубрат/ Пишурка

Да ви пусна нещо интересно за селския тОризъм:

http://www.bgnow.eu/news.php?cat=2&cp=0&newsid=95212

# 560
Здравейте момичета готини !
Къде сте,, много тихо ... ?
Вчера ММ си пристига от село с изгорен крак. Плиснал си вряла вода
върху пръстите и горната част на свода  до глезена. Едва се е прибрал ,че не може да обуе нищо. Сега има два големи мехура и кожата му е зачервена. Веднага взех  мерки  с разни мехлеми , дефламол ,спрей ЦиКатридина.
Първоначално се е намазал с мехлем правен от мен от мас и невен. Оставила съм по селата и в града в хладилниците по една кутийка. Веднага се сетих за Дидиа за студеното брашно. Все се канех да сложа във фризерите по едно пакетче ,но сега го направих ,след дъжд качулка.
Преди да се изгори натоварил колата с праскови ,че узряли ,а до следващият път ще изкапят,  една чанта патладжани , една чанта чушки и две кофи домати. Мляко прясно купил и го замразил у нас да го варим ,че там няма време . И познайте какво ме чакаше. .Него го боли крака ,изморен и добре ,че беше внука у нас та разтоварихме колата ,всичко изсипахме на коридорите в апартамента и започнах едно по едно. Първо сварих млякото и го подквасих,после сортирах прасковите ,започнахме  с ММ да ги белим и на компот. Направихме 24 буркана  от белени праскови. То да ти е жал да ги правиш на компот ,ама не можем да ги изядем. Отделих и за дъщерята и сина и има още  и то доста,но ще се справим. Смлях и доматите ,изварих ги на пюре и в буркани. Патладжани ,чушки и домати изпеках , обелих ги ,сложих  ги в буркани за кьопоолу. И накрая направих една тава  имамбаялдъ.  Няма да ви кажа ,че няма ни помен от моето чистене миналият ден.  Сега седнах малко да си почина и да ви погледна , ще стана да ударя един парцал на пода ,хубавото е че нямам килими ,лятото всичко е вдигнато , но и много се разнася. Една капка да има  на пода и се разнася , а и боси шляпаме ,че горещо, накрая   през банята . Изморена , но доволна от свършеното.. ММ днес по малко го боли крака ,но тези мехури дано да си се спукат сами. Говорихме с лекар специалист,снимах му крака  и пратих снимката ,каза че мехурите сами ще си се спукат.
Ех ,голям отчет ви направих ,сигурно ви точно до моите битовизми.... Simple Smile

Чета за срещата , ами нищо не ме учудва ,както винаги започва се с  мърморене ,  с прехвърчане на искри...
Не знам какви решения са се взели на първата национална среща ,но  за 10 години нещата и хората в темата много са се променили. Колко хора пишат и колко хора идват на срещите. Все едни същи. Мисля ,че повечето срещи са били в Северна България. Направихме в Стара Загора малко по на юг. За Пловдив не искам и да си спомням колко ми беше  тежко,трудно и обидно с какъв зор се състоя . От Варна дойде Рибката , от Каварна Фурийка , от Пазарджик Мери ,от Пловдив бяхме три и другите момичета от София ,преобладаващата група.
Не искам да вземам страна на Софийските момичета ,но  от както съм в темата ,винаги  на срещите са преобладавали  момичетата от София , а нито един път не сме били в столицата.  Защо трябва да  се разнасят 10 момичета  най-малко само от София ,за да се отиде на другият край ,където има две три само. Трябва реално и трезво да се гледа, а не на кой къде му е удобно. Естествено ,ще  редуваме различни места.
Плюс това основателките на  темата са софиянки. Сега ние ще празнуваме 10 годишен юбилей. Който може да присъства , може ,който не може на следващата национална  среща.
Аз за себе си  мога да кажа ,че ако е на посочените дати 27 и 28 октомври няма да присъствам . На предният пост бях писала причините ми.  Ни най -малко искам някой да се съобразява с мен.

Но в крайна сметка все пак трябва да кажа мнението си за  място и дата :
място - София
дати  3 или 4 ноември

Това е мили дружки от мен за днес.

Приятна вечер на всички ви !

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 18:42 от lusi60

# 561
  • София
Яжке, при куклите ли отиваш? Седи си там колкото може, тук почти няма живот...
Луси, изморих се докато те четох. Хич не си представям да оправя всичко изброено. Но аз съм си потомствен мързел.
Дано изгореното на ТМ да не боли и да мине бързо.
И у нас сме болни - Пл. пипна летния вирус. Така му се пада като не иска да ходи на море. Няма сила да отиде до ЛЛ, аз се правя на д-р Куин.
Ани и тя нещо се сополи и кашля, утре ще посети тамошния ЛЛ.
Аз засега удържам положението, то нямам друг избор.
Това е от мене - скучен пост за безинтересно живуркане.

# 562
Здравче-мравче, честит ти имен ден!

Лека нощ на всички!

# 563
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Айша спомена, аз само да напомня

Архангелска Задушница  е на  4 ноември 2017 г.

За срещата изразих мнение и не смятам че това е мрънкане!
pipilota6 за мен мрънкането има други измерения.

Не мисля да правя предложения, тъй като съм от ПРОВАЛИЛИТЕ СЕ организатори
и втори път от тази попара ние искам...... ooooh!

Права е Роси, че за 10 години атмосферата в темата  много се промени и не само по въпроси касаещи срещи. За мен е важно при общуването да ми е приятно, да науча нещо полезно, за да има ведро настроение човек, а не допълнително да се натоварва.
Все някой търси под вола телЕ.......

От  години не съм активна,  защото преди това беше удоволствие, климатът беше друг....
Обичах  да пътувам, но вече възможностите ми са ограничени....за съжаление....
Така че желание за срещи имам, но трябва да се съобразявам и с много други неща.
А и годините напомнят за себе си......едно е да си преди 50-те,
друго е когато си около 60-те и трето когато вече навлизаш в последната права.......
Имах колега поет и журналист Минчо Минчев.
Той беше писал в един хумористичен разказ ".....с намаляване на моженето, се увеличава  щението....."
Та и аз така..... Hug

Не исках да ви натоварвам, но трябваше  "да го излея от себе си", за да ми олекне...... Mr. Green

Лека нощ и приятни сънища   Hug

# 564
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
    Понеже съм нощна птица, ще ви почерпя от сега за рожденния ден на Ани.
    Разчитам на Янчето да поднесе кафето на време,
    а вие се подсладете кой с каквото си хареса .......

Hug     Hug      Hug

# 565
  • тук, на мястото си
Като гледам колко много народ е  минал днес през темата, направо не мога да ви преброя. Stuck Out Tongue Winking Eye
И аз бях работна днес на вълна сладко от сини сливи,  почти цял ден играчка за 25 бурканчета.
За лека нощ поздрав с една много хубава /според мене/  песен.

# 566
Тути ,не разбирам защо организаторите са се провалили?Не  са уредили нещата ,хората са дошли и няма легло и храна ли?Ако не е това -провалът не е техен.
Само от последната среща имам впечатления.Иначе в София се видяхме два пъти и имам само хубав спомен ,дори много хубав. Роси бе дошла ,софиянки бяха.Дори не знаех,че тя не е от София.Не  оцених достатъчно  присъствието на всички тогава,бяхме доста.Мислех,че така правят винаги,всички заедно. То  като не знаеш е  така.
Съгласна съм,че  желанията и възможностите се разминават,но Доби и  Креми за една вечер пропътуваха страната само да се видим,оценявам вече,че знам.
Не  мисля,че нещо е много различно.
Казах,че който предлага-организира.Или знае  кой  ще го направи,има местен наблизо до дестинацията. Или поне желаещ да го направи от разстояние.Но  като има провалени срещи,кой би се наел?Подозрението се е появило,подозрение  за провал и хвърлени надежди и очаквания  и накра  -нищо.Прав е организатора да е  недоволен ,но не и да се чувства виновен.
Спомена се тук за групички и дано не се визира Плевен ,щото там още в началото си казахме колко е  никакво за  спане  и друго-прекалено скъпо  е .И ако у  някого е останало впечатление за групиране-аз не го  видях.В тази жега просто нямаше начин всички вкупом да сме,не знам кой как би я понесъл .Не  бе приятно отменянето на Кайлъка ,защото там имаше по-добро място за хранене и  почивка ,но и на Панорамата мина някак,то времето се променяше и  ветровито стана,на следващия ден бе потопа.Дето пък нямаше да позволи нос да подадем от стаите.Кой да знае ,че така ще  е.
Според мен искането за заедност е за вила ,хижа ,място със салон ,парк ,нещо такова. не  съм ходила много,но  и  веднъж дето бях,нямаше заедно.В ресторанта ,в превоза до Гърция-първото и единствено излизане от страната за мен ,после ни пуснаха на групи из Солун.Час на връщане и  това е ,засичахме се из града,но на групи.Бяхме много ,пък и всеки има интереси към нещо и потегля.
Тук си говорим ,във фейсбук-също имаме връзка повечето.В Плевен си говорих с някои ,не съм се чувствала групирана.Озадачена съм дори.
При двете ми срещи в Софи я с вас бяхме сами в заведение,нямаше как да го направим в Плевен.И да има такова място-аз не го знам.
Също плащането ,събирането на пари  е желателно.Премахва една неизвестност.Ваучерите са с намаление  ,но не знам дали за почивни дни важат,пускат ги когато няма заетост.Някои  работят и  са заети през седмицата.Изгодни са,стига да има място,да се обадим ,че сме група.Който знае как става да каже.
Но  бяхме в провинцията ,нормално е среща в столицата,в Близост до нея. После пак може някъде навън,из дебрите и  горите.

# 567
  • София
    Здравче,честит имен ден! Да си жива,здрава и винаги засмяна!

Айша, при куклите ще гостувам.Този път само за ваканцията.Смятам сега да обърнем подобаващо внимание на четенето и писането на български.
    Луси,ти си като комбайн! Младите няма да могат да свършат всичкта тази работа.
    Тути,не ни натоварваш.Това ,което пишеш за себе си е валидно и за мен.Подкрепям те на 1000%.Вече не съм за никъде,но се насилвам да мърдам.Не бива да се обездвижваме.
    Имам една круша,която трябва да направя на сладко и компоти ,преди да замина.Но е леееко недозряла.Трябват и още около 5-6 дни. За сладко ще стане и така,но не знам дали за компоти ще има проблем. Вие как мислите?

# 568
Тути ,да ти е жива и здрава щерката  и да те радва.
Яжка ,прави  я  ,по принцип крушите и плодовете на компот правя леко недозрели,на крушите особено  и малко лимонена киселина ,едно 10гр разтварям в 200мл вода и добавям по лъжичка.Да  не помътняват.По-рано слагах кисели джанки за целта ,но откак разбиха с миксер такъв компот и замина миксера от костилките- с лимонтозу.Презряла круша и  джанка дори има  друг вкус,блудкав.то  от моите сортове ми е опита ,за други не знам.

# 569
Не знам какъв празник е, но щом поздравявате Здравунка, значи има защо! newsm78

Здравче, честит имен ден!  newsm51
Да си жива-здрава, кадемлийка и паралийка!  thumbsup

Тути, честит рожден ден на Ани! newsm51
Много здраве и късмет!  
thumbsup

Пишман съм, че си казах мнението за РД!!! smile3538
Уж, кажете... предлагайте... пък нападки!
Това не е обикновенна среща, все пак е РД.
Яд ме е, че ви припомних решението от първата ни среща- да правим националните срещи в Средна България! Това и други го знаят, но от съображения може би не го споменават.
КГБ-то има десетгодишно минало.
Какво толкова ви заболя, не знам!

Тути, аз също изказах мнението си, но е квалифицирано- мрънкане и припомних за Средна България, това е ама...
И във Варна има провалена среща, така че съм в "твоята редичка"!  Heart Eyes Hug

Ето, днес цял ден никой не смее да предложи нещо.

По-спокойно щеше да ми е, ако нямах мнение.
Ама и аз, толкова години не запомних, че мълчанието е злато!  Joy
Винаги съм казвала "защото не съм сребролюбка"! Ама сега не ми е до шеги!

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 01:51 от Танита Колева

Общи условия

Активация на акаунт