Професионални серии за коса - тема 115

• 97 262
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus
За съжаление ще трябва да чакаш да ги заредят. Никъде не съм ги засичала и аз освен в рибата. За сега можеш да наблегнеш на домашния еластисайзър. Евтин е бъркаш и мажеш преди всяко миене.

Стоиш поне 2ч. като слагаш шапка за баня и загряваш със сешоара да се стопли косата под шапката. Предполагам,че тъмния ти цвят ще пие вода  Laughing,но ще го преживееш. Ползвай си рипеър серията на Ив Роше след това. Не са профи,но предполагам са поне приличен протеин. Задължително си вземи термозащита и то хидратираща,за да затваря косъма преди пресата. Можеш да вземеш и серума на Маракеш за връхчета за късането.
    Протокола става: еластисайзър/стоиш 2ч. минимум/ шампоан миеш два пъти,за да свалиш маслата/не търкаш дължините само скалпа/,маска/нанасяш и може пак да загрееш под шапка за 10-15 мин./изплакваш и нанасяш финиш за връхчетата,разнасяш добре и върху него на влажната коса термозащита,сушиш добре със сешоар и изправяш с пресата. Стиймпод е добра преса,но е убийствено силна. Щерката си гори косата с нея и ми идва да и срежа кабела на таз гад  #Cussing out. Ако можеш да се понесеш не изправена ще е най-добре,но знам колко е трудно в началото. Пробвай да оформяш с четка и сешоар. Аз затова си взех въртяща четка.

Благодаря за цялото старание и помощта! Оценявам ги и настина ще изпълня всичко Simple Smile вече си взех термозащитата на Олиесета (нея я имаха налична). Докато чакам да доставят шампоан, балсам и маска, можеш да ми препоръчаш продукти на друга профи марка, които са подходящи са сегашното състояние на косата ми? След като се оказа, че дадох толкова пари за Алтерна, а тя не е за мен в настоящото състояние на косата ми, вече е смея сама да си купувам нищо на своя глава Grinning

На APhogee имам протеиновата терапия (в 2 стъпки за еднократна употреба) - мога ли да я ползвам сега или ще стане по-зле?

Пробвах вече еласталайзера веднъж  - никога досега не съм виждала нещо толкова ефективно върху косата си Simple Smile благодаря Flowers Hibiscus идва ми се те разцелувам !

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 17:02 от ona_neg

# 481
Аз имам чувството, че четката още повече ми гори косата. Иначе ми харесва как я прави. По-подредена стои. Но като пипна кичура който съм минала, въпреки термозащитите, направо пари не мога да го пипна. Аз с термо крема на Митик ойл мажа преди това.
\
Ти направо ме разби. Явно твоята четка е с много силна струя с горещ въздух. Няма ли степени и да я намалиш?? Моята има две степени - на високата е като сешоара топлината на струята, на по-ниската е леко топла, и дума не става да ми затопли или запари и затова ползвам нея.

Не знам и аз каква е, но и нея взех да отбягвам. Има степени, но ми се струва, че топлината е една и съща, по-скоро силата на въздуха е по-слаба и по-силна. Значи мина ли се с нея и гледам няколко дни по-късно накъсани връхчета, въпреки термото. Косъма ми е тънък по принцип. Та ще я ползвам, но при специални случаи. То на мен и за какво ли ми е. Толкова ми е права косата, че все ме питат дали не съм си правила кератинова терапия. Ама и аз да горя там. Последно фризьорката ми като ме постригва и някакъв номер направи с ножицата (както съм на черта с дължина до сутиена да речем, взе няколко кичура по отделно и с ножицата срещу косъма нагоре офъка нещо). Първо се ядосах, викам край тая ме накълцоти, добре обаче като ми изсъхна косата някакъв обем по цялата дължина придоби и много ми допадна ефекта). За тънки коси направо голяма магия тоя трик. Една такава обемна изглежда, зрителна измама се получи някаква.

# 482
Мен редовно така ме прави, но аз съм на етажи. Ни ми харесва на мен ефекта, като си хвана връхчетата като проскубани ми стоят. Така се изтънява без да се филира иначе.

# 483
Мен редовно така ме прави, но аз съм на етажи. Ни ми харесва на мен ефекта, като си хвана връхчетата като проскубани ми стоят. Така се изтънява без да се филира иначе.

Ама то много леко е това. Въобще не ми е отнело от обема на косата, нито се вижда изтънено. Не е и филирано. Много интересна техника. Буквално няколко косъма така направи на по три места, но на моята коса стои доста добре. Явно пак зависи от косата и фризьора. Да не би защото си на етажи, да ти изглеждат изтънели краищата.

# 484
Ами, не знам. Моята е чуплива и така по не личи, но като я изправя....
Казвала ми е че се казва "пикиране" изтънява се, за да няма обем в долната част, или да се прелеят хубаво пластовете. Но наистина много се изтънява, не давай да го прави на всяка подстрижка. Моята като я хванех, отдолу стоеше направо рядка.
В тоя ред на мисли, каза, че на последния семинар са говорили за модните тенденции есен-зима. Ще бъде много модерно именно това, изтънени до безобразие дължини  Joy

# 485
  • Варна

Gergana Georgieva_568410 върни се на предната и по-предната страница и виж какво съм писала на  

ona_neg . Тя чак иска да ме целува Joy тъй,че се предполага,че съм се справила със съветите.

ona_neg  Еластисайзъра го правиш преди всяко миене за моментите,в които нямаш време можеш да вземеш еластисайзър Екстрийм на Кингсли. Има и малка разфасовка 75мл. Но..имай предвид,че той дава еластичност не хидратира като домашния. Чудя се какво да ти препоръчам  newsm78. Олиесета е бюсжетния вариант на Марокан ...... Мисля,че добре ще ти дойдат шампоан и маска Керастаз Хроноложист,но са си едни 100лв. Балансиран протеин са .

Всъщност в енцо са с доста по-поносима цена от рибата ето https://www.enzo.bg/search.asp?exps=K%C3%A9rastase+Chronologiste. Ползвай щедро термото на Олиесета.

# 486
И аз да дам един глас против това изтъняване и филиране. Точно както при Ел и при мен първия път беше страхотно, бях супер доволна и много лесно си оформях косата с минимални усилия. С всеки следващ път ставаше все по-зле, докато накрая след около 2 години подстригване по този начин моята тънка, но гъста коса изглеждаше перушинеста и проскубана. Този метод също спомага за допълнителното накъсване на косъма при мен, а краищата стоят одърпани и почти всеки косъм цъфти накрая.

Точно така режеше с филажна ножица по целите дължини - вдигаше кичури и смъкваше от обема като запазваше дължината. Като я вържех на опашка, опашката ми се състоеше от три косъма, така я беше изтънила.
И понеже моята коса расте страшно бавно, вече 2 години се мъча да я изравня и да махна проклетите пластове, но все още съм доникъде.

Искам да я пусна до средата на гърба и да я изравня и оттук нататък, докато съм жива ще режа връхчета по 1 см на 6 месеца и това ще е. Писна ми вече с тази коса!

# 487
Ами, не знам. Моята е чуплива и така по не личи, но като я изправя....
Казвала ми е че се казва "пикиране" изтънява се, за да няма обем в долната част, или да се прелеят хубаво пластовете. Но наистина много се изтънява, не давай да го прави на всяка подстрижка. Моята като я хванех, отдолу стоеше направо рядка.
В тоя ред на мисли, каза, че на последния семинар са говорили за модните тенденции есен-зима. Ще бъде много модерно именно това, изтънени до безобразие дължини  Joy

Определено има много майсторско приливане при мен с тая техника, че на мен пък с тая права коса един косъм на криво да се отреже и веднага изглежда като окълцано. Много кофти е това май при всички прави коси. Аз се постригвам веднъж два пъти в годината, та ще я видя другия път. Може пък де викаш ако много често се прехласва по тая техника, наистина да ми заизглежда като проскубана косата. В момента само обем лъха от нея  Joy

Brie  Heart Eyes Hug

# 488
Ето, за това което прави отзад говоря. Дано излезе клипчето
https://www.facebook.com/justgirlyth/videos/2032516550301397/

# 489
El няма клипче, само фейса се отваря. Дай пак. И аз се разтърсих да покажа, но не знам как се казва и се филиране ми излиза. А то не е точно.

Редактирам се: Видя се тоя път. Обаче аз за друго говоря и ще търся да видя как да го намеря.

# 490
На мен ми излезе клипчето, точно това е техниката приложена на моята коса. За тънка, мека коса това е пълен ужас впоследствие. Първия път само беше добре.

vici75 Flowers Hibiscus, радвам се да те видя!

# 491
Отдавна ви чета и събирам инфо и мисля даси закупя олиосета серията като еналична. Сега видях, че в Арлен има -20% на марокан. Много се чудя да си поръчам маската с кафявата капачка,но съм със супер чувствителен скалп и се мисля дали  само от маската ще има егект. Иначе цената е добра.

# 492
  • Варна
 Да има ефект. Мадицинските шампоани са ОК с нея. Хидратация е чиста така,че с какъвто и шампоан да я ползвате ще е ОК,НОООО тая маска е за силно третирани сухи коси тип слама Naughty. Ако косата ви е в по-добро състояние от това има да ме псувате  Joy.

# 493
Да има ефект. Мадицинските шампоани са ОК с нея. Хидратация е чиста така,че с какъвто и шампоан да я ползвате ще е ОК,НОООО тая маска е за силно третирани сухи коси тип слама Naughty. Ако косата ви е в по-добро състояние от това има да ме псувате  Joy.
Бях руса 7-8г, от 3г съм естествен тъмен цвят, но ми е суха, гъста и къдрава. Иначе на Клоран ползвам шампоан и от тези флуиди без отмиване, ама те свършват много бързо. От изчетеното съм набелязала и на епруваж маската, нещо хидратиращо искам и да ми лъска косата. Иначе еластайзера е 6+,благодаря за рецептата. Веднъж го правих, но ще продължавам Simple Smile

# 494
  • Варна
 Марокан ще се хареса на дължините ви в такъв случай  Hug,а предполагам и Епруваж също.  Като бонус Епруваж е с насоченост грижа за скалпа.

Аз нещо се закучих с тоя косопад. Уж го стопирах с Епруваж и ампули на Алфапарф....ама не съвсем. Два пъти измих с Алтерна Интенз и пак ужас. Днес изпоикупупих де що ми попадна пред очите противокосопадно в Рибата шампоана на Меди за суха коса,ампули на напура за сезонен косопад и няколко със серума на епруваж. Шампоана смърди на болница ,ампулите на Напура още по-гадно ама дано свършат работа.  Praynig

Последна редакция: пн, 18 сеп 2017, 21:52 от prinzesata

Общи условия

Активация на акаунт