Голямата тема за малките масла - 18

• 88 438
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • София
от маслата,  с които изпробвах маслено измиване, най-много ми харесва резултатът от черното ямайско рициново. заглажда много добре кожата след това, без да я усещам пресушена (а това ми е важно, защото след това кремът с бензоил пероксид много изсушава)

идеи за добра маслена комбинация за масло за нокти, за да стопирам нацепването? обикновено съм с лак и остава много малко местенце за мазане по задната част на ноктите, както и кожичките, но все пак ми се иска да ги подсиля и да съм с истински дълги нокти най-сетне

# 256
Момичета какво масло да си взема, искам да го ползвам вместо ароматизатор вкъщи Simple Smile Flowers Hibiscus в Дм съм виждала етерични масла, стават ли за тази цел
Благодаря Blush

# 257
  • София
amiusy, каквото масло ти е на сърце си вземи. аз най-много харесвам цитрусовите, например портокалово, но пък всеки има различен вкус

има арома лампи, които хората ползват, но аз лично не ги харесвам, защото не виждам смисъл да окадявам дома. в арома лампата слагам вода и масло и не паля свещ. пак си ухае хубаво и издържа дълго време

# 258

Благодаря ти Simple Smile
А вие как го използвате маслото( разреждате с вода и пръската или го капвате на няколко места)?

# 259
Бях чела в темата как някои от вас си бъркат микс от масла и мажат зад ушите на децата против въшки. Но не мога да си намеря бележката. Може ли пак да напишете? Вече и аз ще имам дете в училище, косата  ѝ е до кръста почти.

# 260
  • София

А вие как го използвате маслото( разреждате с вода и пръската или го капвате на няколко места)?

не пръскам, защото имам котка, а и оставя петна

накапвам в малко количество вода в някакъв съд, в който си изпарява от самосебе си. друг вариант, който използва мъжът ми, за да предпази от котката някаква част, е на памук накапва, но така бързо се изпарява

# 261
  • Sofia
Бях чела в темата как някои от вас си бъркат микс от масла и мажат зад ушите на децата против въшки. Но не мога да си намеря бележката. Може ли пак да напишете? Вече и аз ще имам дете в училище, косата  ѝ е до кръста почти.

Аз ползвам ето това:

Доволна съм, засега върши работа за моето момче. Отделно в шампоана му съм капнала 20 капки масло от розмарин.

# 262
  • София

не пръскам, защото имам котка, а и оставя петна

накапвам в малко количество вода в някакъв съд, в който си изпарява от самосебе си. друг вариант, който използва мъжът ми, за да предпази от котката някаква част, е на памук накапва, но така бързо се изпарява
И аз капвах на парче плат, но сега ще пробвам във вода Flowers Cherry Blossom

Някой питаше за ароматни композиции. Скоро си купувах от един сайт, мисля, че са много добри. Само 3 съм изпробвала, но са доста трайни. 5мл за 5лв май беше. Ако някой се интересува да се разровя из мейла да видя кой беше сайта.

# 263
  • София
Здравейте,
чета с интерес темата и се включвам с питане:

Препоръчаха ми кокосово масло за мазане на бебе - но не разбрах дали само за мазане или може и за масажите (още съм бременна, не съм съвсем наясно и се информирам)
Въобще удачно ли е да е кокосово или друго ще е по-добре, имайки предвид и дали е лято /зима сигурно има значение ? Освен това предполагам , че трябва да е някакво био / сертифицирано - бихте ли препоръчали конкретни продукти? Никога не съм ползвала никакви масла, олио и т.н.
Ще съм благодарна за компетентните ви съвети!

# 264
  • Варна
Здравейте,
чета с интерес темата и се включвам с питане:

Препоръчаха ми кокосово масло за мазане на бебе - но не разбрах дали само за мазане или може и за масажите (още съм бременна, не съм съвсем наясно и се информирам)
Въобще удачно ли е да е кокосово или друго ще е по-добре, имайки предвид и дали е лято /зима сигурно има значение ? Освен това предполагам , че трябва да е някакво био / сертифицирано - бихте ли препоръчали конкретни продукти? Никога не съм ползвала никакви масла, олио и т.н.
Ще съм благодарна за компетентните ви съвети!

Кокосовото масло е напълно подходящо за теб и за бебето след като се роди. Няма никакъв проблем да се мажет докато си бременна. Маслото трябва да е студено пресовано. Първото ми кокосово масло беше на Ривана май,но не ми хареса. Сега второто си го купих от ЛИДЛ студено пресовано и е много хубаво.За жалост отдавна в повечето магазини свърши веднага след промоцията,но при нас си остана.

# 265
Момичета, кои масла са най-подходящи за нанасяне против стрии и отпусната кожа вследствие на разтягане?

# 266
  • София
Момичета, кои масла са най-подходящи за нанасяне против стрии и отпусната кожа вследствие на разтягане?

Моя приятелка беше изключително доволна от масло/олио от сусам. Каза, че било вълшебно. Сутрин и вечер на засегнатите места но интензивно масажиране 10-15 мин. Взимаше токова, което става и за ядене.

но не мога да кача снимки, така и не се научих  Embarassed

# 267
Благодаря ти!  Hug Още днес ще го потърся!

# 268
  • В полите на Пирин планина
Има и на Балчо, което става и за ядене.

# 269
  • София
След боядисване мога ли да си правя маска на косата с масла?Четох мнение,че сваля боята...

Общи условия

Активация на акаунт