Децата ги оставяме първо, защото още ми се струва рано да се гледат сами по цял ден, второ, свекърва ми настоява да ги гледа и трето, все си мислех, че е по-добре на селски въздух, в къща с двор и басейн, отколкото в апартамента, в прашната и гореща София. Децата съм ги пуснала възможно най-късно от ваканцията, именно за да не ангажирам прекалено свекърва ми. Използвах възможността малкото дете да ходи на детска градина до последно. Бяха за една седмица без мен при моя вуйчо. Но остана един месец, в който опирам и до свекървата. Другата година плановете ми и организацията ще са съвсем други, ако иска да се сърди родата.
Сега осъзнавам колко е обсебена от "здравословният" и начин на хранене. Допусках, че ще се пробва да им даде от шейковете, но не съм предполагала, че това ще е всяка сутрин. А още по-малко съм очаквала, че на децата ще им харесат на вкус. Тя искаше да подари на големият ми син един "комплект" шейкове за 17-тият му рожден ден. Тогава и казахме, да не го прави. Вместо това му подари шофьорски курс. Не сме го предлагали ние, тя сама го реши и и благодарим за това. Тази година понеже вече е на 18 г. и можел сам да взима решения директно му набута торбичката в ръцете, като коментарът и беше, че трябвало да се стегне за абитуриентската вечер. Изказването беше по-грубо, но ще го спестя тук. Синът ми се опита да спазва режима (нали вече самостоятелно си решава какво да прави с тялото си, а и "майка ми няма да ми казва какво да правя"). Каза, че са много гадни на вкус и ги заряза. За това много съм изненадана, че малките ги харесват.
Относно твърденията, че седемгодишното дете е дебело, аз съм сигурна, че тя не осъзнава каква травма може да остави в съзнанието му. Мисля, че не разбира колко са страшни анорексията и булимията и колко лесно може да се стигне до тях. В момента се ядосвам по-скоро на себе си, че когато е имало такива изказвания пред мен по отношение на две от трите ми деца, не съм я дръпнала и не съм била по-рязка в обяснението на евенуалните последици от нейните думи. Не съм очаквала, че ще отиде толкова далеч.
crossfade, предполагам, че ще спре да ги дава. Все пак разговора го проведехме снощи. А и ще дойде семейство с дете за една седмица, ще и се наложи да намери време за "готвене" на закуска. Самата дума "готвя" също ме подразни. Закуската се "приготвя" и много бързо понякога.
В никакъв случай не приемам свекърва ми като "безплатна безгласна помощ", а още повече искам да се отпише от акта за раждане! Надявам се се разбира от написаното по-горе.
Но и тя взе да се включва напоседък, та не знам