Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са стъпките за поставяне на гел лак?
Как да премахнете гел лак?
Къде мога да закупя гел лакове и консумативи?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са стъпките за поставяне на гел лак?
За да поставите гел лак, първо почистете нокътната плочка и избутайте или премахнете кожичките. След това обезмаслете нокътната плочка и нанесете тънък слой основа от гел лак, запечатайте свободния край на нокътя и го изпечете под UV или LED светлина. Нанесете след това цветния гел лак, запечатайте свободния край и го изпечете отново. Накрая нанесете тънък слой топ гел лак, запечатайте свободния край и го изпечете под UV или LED светлина. Почистете лепкавия слой и намажете кутикулите с масло за нокти.
-
Как да премахнете гел лак?
За да премахнете гел лак, изтъркайте повърхността на лака, нанесете масло за нокти върху кожата на пръстите, поставете тампони с ацетон върху ноктите и ги увийте с домакинско фолио от алуминий. Накиснете между 10 и 15 минути, след което развийте фолиото и избутайте остатъците от гел лака с дървена пръчица. Почистете кожата на пръстите и намажете кутикулите с масло за нокти.
-
Къде мога да закупя гел лакове и консумативи?
-
Как да се справя с алергична реакция към гел лакове?
-
Как да се справя с алергията при лакиране на нокти?

Дааа, много са трудни те. 
. Мацки кажете ми как ползвате пустите лепенки за френски с гел лак
?
и става мацаница. Добре,че под лепенката не се втвърдява за 10сек та успях да го поизтрия,но е гадно.
. Въобще голяма мацаница натворих. И ефектът с воала на Деси и него омазах......абе.....шантава работа.
. Да, един лак може да е рядък, но много пигментиран а може и да е гъст и да седи като желе. На ИБД са от втория тип. Много ми харесва, защото стои много лъскаво и има дълбочина, но нямам нерви да мажа по 3-4 слоя.
Щях да припадна като го получих- плътен, покриващ на един слой неонов, ярко студено розов като Барби розово. Дадох го на съседка да си играе с него и маистина бил изграждащ. Най добре е да гледаш снимки на вече купили го. Рускините слагат мостри на снимка. Страх ме е да не те подведа, че много ще ми се събере.

А чужденките повечето си имат лампи и си се правят сами./ Тя ми купи тази база от Полша. Също така ми е давала на заем гел лакове на индиго. Последно бях взела на заем един светло/бебешко/розов-цвят хепи. С него беше предпоследният ми маникюр, ако разровиш назад в темите- има снимки. Тя доста ползва тази марка. Имат хубави неонови лакове, особено в розовата и червената гама. И бебешко синьото не е лошо.
Аз търся такъв, който да слагам върху бялата линия на френския и да не я закрива, а леко, загадъчно да я омекотява. Като цвят търся нещо като номер 5, и долу в мненията на еднин потребител, поръчал номер 5 пише, че прозрачно и са нужни повече пластове, за да се види цвета, което май ме устройва (стига да не е супер прозрачно де) и сега се чудя дали да поръчам.