СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 747
  • 771
  •   1
Отговори
# 495
"Сега започнаха да се усещат първите така наченаци на този правилен управленски ход, като започнаха вече и млади хора да се интересуват от учителската професия. При нас направихме, как да кажа, реформа и в момента имаме страшно много млади хора." А. Стоянов, 13.06.17

http://bnr.bg/post/100841647/antoni-stoanov

Каква реформа? newsm78

# 496
Настоятелството си има, аз се чудех какво е дало моралната сила на Петя Тодорова да подпише прословутия протокол и силната медийна атака.

Стратегията за развитие е много добра, но за да се осъществи е зависима и от настоятелството.

III. ФИНАНСОВО ОСИГУРЯВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА СТРАТЕГИЯТА
- Чрез средства от бюджета на училището.
- Чрез средства от Училищното настоятелство, благотворителни базари на учениците.
- Чрез кандидатстване по проекти.
- Чрез дарения.
smg.bg/uploads/Strategia%20razvitie%20na%20SMG%20za%202016-2021.pdf   

СМГ е с бюджет, като всяко обикновено училище, ако кандидатства за национално колко повече  средства ще получава?

# 497
Настоятелството си има, аз се чудех какво е дало моралната сила на Петя Тодорова да подпише прословутия протокол и силната медийна атака.

Стратегията за развитие е много добра, но за да се осъществи е зависима и от настоятелството.

III. ФИНАНСОВО ОСИГУРЯВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА СТРАТЕГИЯТА
- Чрез средства от бюджета на училището.
- Чрез средства от Училищното настоятелство, благотворителни базари на учениците.
- Чрез кандидатстване по проекти.
- Чрез дарения.
smg.bg/uploads/Strategia%20razvitie%20na%20SMG%20za%202016-2021.pdf   

СМГ е с бюджет, като всяко обикновено училище, ако кандидатства за национално колко повече  средства ще получава?
Как през 2015/2016 се появи за пръв път учител със средно образование?! Нямаше квалифицирани кандидати ли?!

# 498
По кой предмет, по математика ли?

# 499
По кой предмет, по математика ли?
Не знам по какво е, силно се надявам да не е по математика. Но все едно, знаем ли кое е наложило да се "кърпи положение" със среднист?!

ОСНОВНИ ЦЕЛИ НА СТРАТЕГИЯТА
1. Издигане престижа на училището в условията на растяща конкуренция - изпълнена е от директора, петилетката - за 2 месеца Simple Smile

# 500
А тук Владислав Горанов обяснява колко пари дава Министерство на финансите за ремонтите в СМГ. За втора поредна година. Приеха ли му детето, че да не вземе да секне финансирането? Wink Такива извънпланови може Wink

http://bnr.bg/sofia/post/100727506/polovin-milion-leva-struva-re … icheskta-gimnazia

# 501
А тук Владислав Горанов обяснява колко пари дава Министерство на финансите за ремонтите в СМГ. За втора поредна година. Приеха ли му детето, че да не вземе да секне финансирането? Wink Такива извънпланови може Wink

http://bnr.bg/sofia/post/100727506/polovin-milion-leva-struva-re … icheskta-gimnazia
Ако се казва Мартин - не.

# 502
  • София

Ако се казва Мартин - не.

Не бързай със заключенията. /говоря по принцип  Wink/

# 503
Откъде да знам, да не зависи от мен? За мен е важно да няма напрежение в училището. Госпожата достатъчно се самонаказа, показвайки се толкова пъти по новините. Директорът, като се върне от отпуск, да седнат и да се разберат. Тя ако си обича децата, то бъди сигурна ,че той обича децата от цялото училище. Явно му е било много болно, положи наистина големи усилия, не само той и проф. Николов, за да могат децата да отидат на националния кръг.

# 504

Мислиш ли ,че ако реши детото му да учи там има директор , който може да го спре ?
Директорът при такива случаи не играе , с негово и без негово съдействие ще стане (ако поиска).
МОН,. РУО дружно ще измислят механизъм , по който да го вкарат.

# 505

Ще им се наложи да измислят, ако уволнят директора. Той държи know-how-то Wink

# 506
той обича децата от цялото училище.
Направо е влюбен в тях – вече втори месец го показва.

Прави ми впечатление, че най-многобройни сред привържениците на директора са родителите на ученици, завършили тази година 8. клас. На какво ли се дължи това? Изключвам приетите нерегламентирано, за тях е ясно.

# 507

Възможно е, но допускам, че надплановият прием е осъществяван с тяхната благословия, а ако не е, отново изниква въпросът - защо чакаха толкова дълго и подкрепяха последващи действия на директора? Имам предвид въпросните две институции.

# 508
Едни тръгват скоро за Созопол, други за Русия, все са децата на СМГ, не им трябват конфликти! Нека всички помислят по въпроса. Едва ли има друго училище, в което децата да се познават толкова много помежду си, от пети до дванадесети клас все са заедно по състезанията.

Последна редакция: сб, 26 авг 2017, 21:56 от One of you

# 509

Кой директор ще ги спре - Иван Симеонов ?
Тогава  "пропуските" на Стоянов ще са нищо  спрямо неговите и "know-how-то" нама да му помогне дори и в бюрото по труда да се регистрира.  smile3532

Общи условия

Активация на акаунт