СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 7

• 60 709
  • 771
  •   1
Отговори
# 525
# 526
Ако трябва стриктно да се придържаме към нашия си регламент, там се говори само за един отбор от шест човека. Вторият откъде се появи чисто формално? Видях коментари, още когато въпросният регламент, дело на комисия, която постоянно е обект на обсъждане тук, се появи, че като домакини имаме право на два отбора, но регламентът още си стои на страницата на МОН.
Четох някъде, че третият отбор е на града-домакин. Как е определен и защо са се комбинирали с Бургас - не знам и не съм търсила.
Не знам чие дело е въпросният регламент и защо не фигурира втори отбор. Поне беше определен на база резултатите от контролите. Подготвен е преди 15 септември, възможно е все още да не е било напълно сигурно домакинството на България, или авторите му да не са информирани, а може и да е недоглеждане. Коментари имаше, но не и за третия отбор, което ме кара да мисля, че той не е дело на СГ, а на СМБ. В противен случай щеше да има "стотици"писма, коментари, епитети, сравнения... Малко двоен аршин.

# 527
Ежко, имаш ли информация дали Общественият съвет е заседавал скоро?
Заседавал е тази седмица.

# 528
  • София
Ако трябва стриктно да се придържаме към нашия си регламент, там се говори само за един отбор от шест човека. Вторият откъде се появи чисто формално? Видях коментари, още когато въпросният регламент, дело на комисия, която постоянно е обект на обсъждане тук, се появи, че като домакини имаме право на два отбора, но регламентът още си стои на страницата на МОН.
Четох някъде, че третият отбор е на града-домакин. Как е определен и защо са се комбинирали с Бургас - не знам и не съм търсила.
Не знам чие дело е въпросният регламент и защо не фигурира втори отбор. Поне беше определен на база резултатите от контролите.

Да, но разширеният състав беше определен по методика за един, а не за два отбора и на практика конкуренцията на контролите беше в много по-голяма степен за първи и втори отбор, отколкото изобщо за място в отбора. При това съставът за първи път тази година бе определен по методика, отчитаща само едно състезание - олимпиадата - протекла в множество грешки и нарушения.

# 529
Не знам чие дело е въпросният регламент и защо не фигурира втори отбор. Поне беше определен на база резултатите от контролите.

Да, но разширеният състав беше определен по методика за един, а не за два отбора и на практика конкуренцията на контролите беше в много по-голяма степен за първи и втори отбор, отколкото изобщо за място в отбора. При това съставът за първи път тази година бе определен по методика, отчитаща само едно състезание - олимпиадата - протекла в множество грешки и нарушения.
А контроли за МОМ с 9 човека за 6 места как ти звучи? Факт е.

# 530
  • София
Аналогично ми звучи. Единственото, което ми хрумва, е че докато им дойде време за МОМ, доста деца са се отказали от състезанията изобщо. Като гледам протоколите от разни състезания при големите, виждам, че намаляват състезателите, ама чак до 9 ...

# 531
Аналогично ми звучи. Единственото, което ми хрумва, е че докато им дойде време за МОМ, доста деца са се отказали от състезанията изобщо. Като гледам протоколите от разни състезания при големите, виждам, че намаляват състезателите, ама чак до 9 ...
По регламент разширеният отбор се формира от първите 12 класирани на Нац. кръг на НОМ, но не всички се явяват на контролите.

# 532
  • В офиса
A защо в мотивите за уволнението на П. Тодорова пише само за ЕК, а не за въпросния регламент. Дали пък не е защото жената няма нищо общо с него? Не може един човек да е изкупителна жертва на цялата помия около състезанията напоследък (освен ако човекът не е с инициали СГ;)). И какво конструктивно има в това действие. От нейното уволнение догодина регламентът друг ли ще е, или пък ЕК гарантирано няма да има двама организатори, или няма да има грешни задачи, или контестациите ще са справедливи и за всички, или интригите ще изчезнат с магическа пръчка?

А регламентът за прием на СМГ от тази година не е ли много подобен? Махнат приема без изпит на първенците от ЗМС 4-и клас. Изключително малка тежест на състезанията. Всичко зависи само от ОМТ. Някой да протестира?

math_mother, чакай сега, ти казваш, че и при големите регламентът е само от националния кръг да се избира разширеният отбор. Това откога? Едно време не беше така. Логично е малките и големите да се отсяват по еднакъв начин.

# 533
Не знам чие дело е въпросният регламент и защо не фигурира втори отбор.
Аз съм написала чие дело е, даже си ме цитирала, но явно си прочела само това, което ти е угодно.

A защо в мотивите за уволнението на П. Тодорова пише само за ЕК, а не за въпросния регламент. Дали пък не е защото жената няма нищо общо с него?
...
А регламентът за прием на СМГ от тази година не е ли много подобен? Махнат приема без изпит на първенците от ЗМС 4-и клас. Изключително малка тежест на състезанията. Всичко зависи само от ОМТ. Някой да протестира?
Трябва да има общо, доколкото от протоколите е видно, че е част от комисията. Повече подробности - в заповедите и регламентите на страницата на МОН.
...
Регламентът за прием на СМГ се базира на ЗПУО и Наредба 10, както и регламентите за прием на останалите профилирани гимназии с профил " математически" или " природоматематически". Времето за протести беше, когато тези документи бяха в проект.

# 534
  • София
Тинки, уволнението не е свързано с този регламент. Но той показва защо родители, учители и ученици биха застанали зад Стоянов като директор на гимназията (той изпрати писмо-въражение до МОН срещу този регламент, т.е. имал е адекватна реакция). Дава и възможно обянение за наличие на конфликти и лагери вътре в СМГ,  без Стоянов да бъде причина за тях (ако ПТ е част от комисията, изготвила регламента). Нейното име беше в протоколи от нац. кръг на олимпиадата, значи е била в тази комисия. Моето дете до него не стигна, но се чу, че е имало неуредици и там.

# 535
Не знам чие дело е въпросният регламент и защо не фигурира втори отбор.
Аз съм написала чие дело е, даже си ме цитирала, но явно си прочела само това, което ти е угодно.

Видях какво си написала, но не съм сигурна дали е така, затова писах, че не знам. Не съм виждала регламент с подписи.

# 536
Вече го написах, но да повторя. На страницата на МОН има достатъчно документи, в които пише какво, кое, как. Който проявява интерес, ще ги намери и прочете.

# 537
math_mother, чакай сега, ти казваш, че и при големите регламентът е само от националния кръг да се избира разширеният отбор. Това откога? Едно време не беше така. Логично е малките и големите да се отсяват по еднакъв начин.

Да, първите 12 ученици в класирането на националния кръг на олимпиадата образуват разширения национален отбор за МОМ. При равенство в точките се допускат всички ученици със съответния равен брой точки.

Не си спомням откога е така.

# 538
http://duma.bg/node/151550

Втора основа за конфликта с Тодорова се оказа това, че директорът е бил срещу това, че  настоятелството на гимназията е използвало публична общинска собственост за цели извън дейността на СМГ, което е установено дори от АДФИ и е незаконно. По думите на Вълчев, МОН е заявило всяческа подкрепа за действията на Антони Стоянов срещу закононарушението, за да се реши то в полза на училището.

# 539
Не знам чие дело е въпросният регламент и защо не фигурира втори отбор. Поне беше определен на база резултатите от контролите. Подготвен е преди 15 септември, възможно е все още да не е било напълно сигурно домакинството на България, или авторите му да не са информирани, а може и да е недоглеждане. Коментари имаше, но не и за третия отбор, което ме кара да мисля, че той не е дело на СГ, а на СМБ. В противен случай щеше да има "стотици"писма, коментари, епитети, сравнения... Малко двоен аршин.
Не знам кога е подготвен регламентът, но го публикуваха на страницата на МОН чак след първи кръг на олимпиадата. И в него се даваше значително преимущество на седмокласниците, от което скокнаха родители и учители на осмокласниците. Тъй че твоята версия за принципно повече класирани осмокласници по такива състезания не важи. За третия отбор се разбра чак след като започна състезанието и бяха обявени на сайта на олимпиадата. Какво да скачат родителите - след дъжд качулка. Те бяха вече изморени от битки с чиновници от МОН, РУО и светата троица.... и най-лошото - протестите им останаха като глас в пустиня. Никой не благоволи нито веднъж да излезе със смислено обяснение за многобройните конфликтни ситуации, които възникнаха през годината. И като решиха да отстранят ябълката на раздора, да не петни името на училището и да всява ненужни конфликти между учителите, стана чудото. Точно тя и няколкото ѝ поддръжници изглежда са причина за разцеплението в СМГ и всеки опит да бъде върната ще задълбочи конфликта и разцеплението. От няколкото интервюта, които даде, макар че никак не беше в неин плюс това, си сглобих картинката.

Общи условия

Активация на акаунт