Бързи здравословни въпроси и отговори – 8

• 50 034
  • 723
  •   1
Отговори
# 180
  • оттам, откъдето започва България
Майка ми ще я оперират във вторник и имам някакъв спомен, че не се дава вода след операция, а може да се вземе лимон и да се дава вместо вода.
Има ли такова нещо или аз се бъркам.  newsm78
И въобще с какво мога да й помогна след излизане от упойката.

# 181
  • Sofia
Нищо не и давай,лекарите ще преценят кога и какво може да приема.
Най-добре е и деня преди операцията нищо да не яде,само вода...по-лесно се излиза след това от упойката,няма гадене и повръщане.
Изпробвано е от мен,действа.
Обикновено след операция се поставя система.Зависи и каква е операцията все пак.

# 182
  • оттам, откъдето започва България
Doli, благодаря ти за съвета.  bouquet Със сигурност утре няма да й дадат да яде.  Peace

# 183
  • Варна
Много ще и бъде студено при излизане от упойката,може да предвидиш някое допълнително одеало.Може да и е възпалено гърлото от тръбата, вземи и прополки или нещо друго за смукане.

# 184
didka pitka, каква ще е операцията - с краткотрайна венозна или интубиране? Питала ли си в отделението дали ще те оставят при нея, или само ще те пуснат да я видиш? Вземи марличка, за да мокриш леко устните с вода, може чак на следващия ден да разрешат да пие. Ако е тежка операция, няма много какво да правиш - докато излезе от упойка ще я обгрижва персонала, след като видят, че е излязла, обикновено дават от силните обезболяващи и ще проспи първия ден.

# 185
  • София
След операция , може би ще има нужда и от теб.
Човек (поне аз) е доста поизплашен след операция.
Веднага след операцията изобщо не ми е до вода, нито до нищо Sad
Просто искам обезболяващи (които може да са с инжекция)
Един път повърнах , след тежка операция и много се радвам , че мъжът и майка ми бяха допуснати в реанимация , тъй като бях много стресирана.
Докторите бяха забранили пиене на вода веднага след нея, но мама правеше точно както сте написали , напоена марля с вода .
Успех , дано операцията не е тежка

# 186
Сллед операция и жадна устните ми бяха много сухи и напукани, добре че имах балсам за устни иначе ми залепваха устните.Може с парче лимон лекода се навлажнят устните или да си изплакне устата с вода.

# 187
  • Варна
Ох момичета как се оправяте с хемороидите. Преди 12 г. когато раждах цъфнах цялата от напъните. Криво ляво 10-тина години не са ми създавали особени проблеми, но някъде от преди 2 години настана ад. Много ме тормозят и се възпаляват все около цикъла ми, навярно от превръзките. Направо не мога да си седна на дупето Frowning1
Пробвала съм няколко вида мазила без особен ефект.

# 188
  • Sofia
Важно е да не допускаш да имаш запек.
И хигиена след изхождане,миене,мазане с нещо за тях.Много са болезнени😭

# 189
  • Варна
Нямам запек, обикновено от разтройство се възпаляват. Нон стоп се мия  Frowning1

# 190
Пий пробиотици като ти наближи цикъла. Пусти хормони, аз бях седмица преди цикъл със запек, а като дойде - хреми, разстройство, повръщане - течах от всички дупки.

# 191
Проблем с хемороиди имах май като бях бременна или след като родих, не помня, не беше много сериозно. Та тогава четох в една от книгите за бременността да се обливат с гореща вода, колкото можеш да търпиш. Като свикнеш, усилваш още по-гореща. При мен много помогна.

# 192
  • Варна
Гореща ли? До сега навсякъде за студена вода или лед са ми казвали...

# 193
  • Варна
Гореща ли? До сега навсякъде за студена вода или лед са ми казвали...

# 194
Да, знам, че е различно. Книгата беше американска, ето тук пише също за топла вода.

Скрит текст:
To minimize pain, soak in a warm tub of water for at least 10 minutes every day. You can also sit on a warm water bottle to relieve the pain of external hemorrhoids

от тук http://www.healthline.com/health/hemorrhoids#treatment6

Общи условия

Активация на акаунт