НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 456
  • 799
  •   1
Отговори
# 75
Пилето беше натъпкано с щедро количество краве масло и още толкова олио в тавата.😊Изядох всички мазнотии и кожите-любимото ми.Яйцата почивам с масло и зехтин.Имам подозрения,че са.ми малко мазнините.
Какво ще кажете по въпроса,че ми превалява?Дали е е заради малкото вода  или.заряди липсата ня всякакво сладсо-не близвам по принцип освен по една хапка и то ако имя поводи.

# 76
  • n/a
Мис Каролин, ползвах бутчетата като пример. Предположих, че не са сухо готвени Simple Smile. За себе си съм сигурна, че никак не са ми се получавали "добрите" съотношения.
За прималяването - никак не мога да коментирам, освен едно - не виждам някаква връзка с липсата на сладко.

# 77
То и аз не виждам,ама знам ли,може и да има.Може би през деня ям предимно сирена,шунки и яйца,домати,и хапвам тези дни доста малко месо.Сигурно пак ми е паднало кръвното,все пак се ограничавам и е нормално да падне.
Нещо съм много зле със сантиметра.Всеки път меря различно.Записвам прогреса по дати.Хахаах.По сто пъти и пак не съм сигурна дали е вярното.
Да ви кажа убедих се,че по -точна мярка от дрехата няма.Преди 1.м.не можех да си закопчавам циповете на роклите,а около корема шевовете се пръскаха...сега ми стоят съвсем прилично,и минат се няколко седмици вадя по една рокля от гардероба и преценявам...😀

# 78
  • n/a
Amour*, проверих за неготвен бекон данните. В 100 гр: В - 1,3 гр (1%); М - 39,7гр (87%); П - 12,6гр (12%) и общо 417 ккал.
В готвен (печен) - М - 72%; П - 27% и общо 548 ккал.

# 79
Amour*, проверих за неготвен бекон данните. В 100 гр: В - 1,3 гр (1%); М - 39,7гр (87%); П - 12,6гр (12%) и общо 417 ккал.
В готвен (печен) - М - 72%; П - 27% и общо 548 ккал.

Много ти благодаря!    Hug
Значи, перфектен ми е.    Simple Smile

Отивам да купувам поредния кг....

# 80
За дамата, която пътува - бурканче с кокосово масло в багажа и няколко варени яйца /ако не са счупени, изд ържат 2 дни без хладилник/

# 81
по- добре да не рискува с масло в самолета, те с крем за лице не пускат

# 82
В ръчен багаж не може, но в куфар никой няма да й го вземе

# 83
  • София
Здравейте Дами! Искам да Ви се представя. Аз съм Цвети, на 37 години, 173 см висока, и в момента около 75-76 кг. От този начин на хранене се интересувам отдавна, чела съм доста, експериментирала съм със себе си през годините и наблюдавам постигнатите резултати. В момента моето ВМ-НВД изглежда така: П:М:В = 27:61:12% = 124гр:124гр:55гр. За тези сметки ми съдейства инструктора с когото работя. Преди сама си смятах съотношенията, но явно някъде грешах и не ми се получаваха нещата, или храненето ми беше основно протеиново (близо до Дюкан) или прекалено мазнинно (не знам с какво да го оприлича) или пък калориите ми отиваха доста над 2000 за ден, и никак, ама никак не бях доволна от собственото си изпълнение на този вид хранене. Сега съм на горецитираните съотношения, така от малко повече от месец и резултатите са видими, а още повече осезаеми. В началото не бях особено внимателна към режима, и когато вечер си калкулирах деня - ами съвестта ми не беше особено чиста. Имаше вина, бири, цаци-маци и т.н. отпускарски работи Simple Smile Но дойде време да се измеря - 30 дни след "условното начало", и тъй като се тегля ежедневно (не мога да се освободя от този дългогодишен навик) и си знаех че съм мръднала само 2кг надолу, два дни се ослушвах преди да хвана метъра. И какво последва - пълен шок! Меря 6 обиколки, и всичките бяха надолу спрямо тези от преди месец, като талията -6, ханша -4, останалите и те доста впечатляващи минуси. Направо не вярвах на очите си, чак помолих колежката да ме измери и тя, да не би аз много да пристягам метъра Simple Smile. Ами вярно си беше!!! И от тогава като ми дойде един хъс - повече от 10 дни съм супер изрядна, и протеините ми излизат, и мазнините са ми достатъчно, и алкохол не съм близвала от тогава Simple Smile Та за тези 10 последни дни съм още -2кг, а обиколките ще ги меря чак на 13-14.09, надявам се и тогава да има УАУ. Чувствам се надъхана, зарибена, заредена и все в този дух. И за да не прекалявам с писането още от първия пост - ще продължа с вас и ще пиша периодично, а и имам какво да разкажа.
Добре дошла и поздравления за резултатите  bouquet
Би било чудесно ако споделиш изчисленото си меню за 3-4 дни, защото много хора смятат на око и за по-новите това не е достатъчно. Аз също не смятам и не се справям с метода на око. И ако си от София ще се радвам да споделиш кой е инструктура, може и на лично  Peace

# 84
  • Sofia
Виждам дискусия какво да се носи на път. Аз питах по време на самото пътуване, тъй като моите са обикновено два полета на посока с известен престой на някое летище.
От опит мога да кажа, че варените яйца миришат доста силно и не е мн.удобно да ги ядеш, особено по време на полета, когато другите се заиграват с вафли или фъстъци/солети. И да кокосово масло си нося или ги или масло от ядки, но в големия багаж, не става в ръчния заради ограниченията за течности (освен ако не му намеря малко бурканче до 100 мл. и пак може да доведе до главоболие).
За сега моето решение е: ядки, черен шоколад (малко количество) и ниско въглехидрат на безглутенова бисквита (която вчера като я ядох, събрах погледите на съседните седалки).
Може би има някой с повече опит от мен ... помагайте.

# 85
Два часа и половина след безвъглехидратно хранене отново ми е лошо - сърцебиене и замайване, пфу! Не искам да ям въглехидрати пък! *ядосано човече*

# 86
Благодаря за темата! bouquet
От вчера се включих в предизвикателството докато чакам книгата за АИП.
Отивам да ви чета.

# 87
[Ето и Бубанка замаяна,не знам защо така се получава.Аз съм яла досега два резана  кашкавал-ами за бой съм си.

# 88
Lolala, аз си правя нещо като сандвичета в силиконови форми, предполагам че може и под формата на мъфини. Моите са по-плитки и става точно като хлебче за сандвич.
Основното в сместта са яйца, по желание добавям кокосово мляко или вода, сирене, кашкавал. Мама ги прави с кисело мляко и сирене, като смес за баница.
В случая в тях има и пачи крак и бекон от ирландската седмица в Лидл, подправки каквито искаш. После между 2 от тях слагам бекон, гърди, месце, авокадо, кашкавал, като сандвиче.
На последния полет ми дойде екстра, след като отказах клисавия сандвич на авиокомпанията.

Иначе ядки, някакви протеинови барове (които аз обаче не харесвам). Ако летиш презокеански, там се продава jerky.

# 89
  • София
Авокадото и на мен ми е ново. Засега предимно бебето яде, намачкан с банан. Но уви, цената му е кофти. Sad

Общи условия

Активация на акаунт