Хормонални изследвания - 7

• 86 910
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Здравейте! Simple Smile Моля за мнение Денис Simple Smile ... утре ми е денят за цикъл, но днес реших да пусна кръвен тест на чхг и резултатът е 95,1......след това направих и пиклив, който излезе отрицателен.Току що излезе и резултатът на прогестерон, който е 114.4 нмол/л...дали са нормални тези стойности?И пикливия тест е възможно да греши в този случай....нали?
Супер са! Тихичко честито! Hug
Повтори ги след 3 дни Peace
Провери ТСХ, ако скоро не си го изследвала
ПП.
Не се занимавай вече с уринни тестове
Много благодаря, Денис!Аз още не смея да се зарадвам(дай Боже всичко да е наред докрая)...значи според теб не е нужно да ползвам допълнително прогестерон?Тсх го изследвах миналия месец и беше 2-пия л тироксин за него.Сега предполагам ще е висок-увеличава се дозата на л тироксина ли в такъв случай?Благодаря отново! Simple Smile
Прогестеронът е добре - само го следи.
ТСХ трябва да се провери, защото 2.0 е висока стойност и може да е скочил. Първо го провери и след това, ако се налага - корекция на дозата.
Много се радвам за теб - успя! Hug

# 721
Здравейте! Simple Smile Моля за мнение Денис Simple Smile ... утре ми е денят за цикъл, но днес реших да пусна кръвен тест на чхг и резултатът е 95,1......след това направих и пиклив, който излезе отрицателен.Току що излезе и резултатът на прогестерон, който е 114.4 нмол/л...дали са нормални тези стойности?И пикливия тест е възможно да греши в този случай....нали?
Супер са! Тихичко честито! Hug
Повтори ги след 3 дни Peace
Провери ТСХ, ако скоро не си го изследвала
ПП.
Не се занимавай вече с уринни тестове
Много благодаря, Денис!Аз още не смея да се зарадвам(дай Боже всичко да е наред докрая)...значи според теб не е нужно да ползвам допълнително прогестерон?Тсх го изследвах миналия месец и беше 2-пия л тироксин за него.Сега предполагам ще е висок-увеличава се дозата на л тироксина ли в такъв случай?Благодаря отново! Simple Smile
Прогестеронът е добре - само го следи.
ТСХ трябва да се провери, защото 2.0 е висока стойност и може да е скочил. Първо го провери и след това, ако се налага - корекция на дозата.
Много се радвам за теб - успя! Hug
Още утре ще отида!Много, много благодаря, Денис!!!😘😘😘

# 722
  • София
Здравейте, направих си изследвания на щитовидната жлеза.
Резултатите са следните:
TSH -1.55 от (0.27-4.2)
FT4 -16.31 от (12-22)
TAT - <10 от (<115)
MAT - <5 от (<34)
FT3 - 5.04 от (3.1-6.8 )

Изследванията не са ми изписани от лекар, но предприех тази инициатива, защото леля ми има Хошимото, а и при нас бебечето не идва и реших да започна от някъде.
Според вас резултатите в норма ли са? Simple Smile

Благодаря ви!

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 11:07 от Aneliya Mitreva

# 723
Ани, когато бебчето не идва е препоръчително да се започне първо с една разширена спермограма на кандидат таткото. Това е най-лесният начин да се изключи евентуален проблем от страна на мъжът.
      При жената се започва със микробиология, хормони и цветна снимка за проходимост на тръбите.
Ако при тези основни  изследвания не се открие проблем, следващата стъпка е консултация с имунолог и генетик.
      Пиша ти това, за да не се чудиш откъде да започнеш  и да не се луташ излишно.
Добре си направила че си пуснала хормоните на щитовидната жлеза.
     Изчакай Денис да си каже тежката дума за тях  Grinning Peace

# 724
  • София
Здравейте, направих си изследвания на щитовидната жлеза.
Резултатите са следните:
TSH -1.55 от (0.27-4.2)
FT4 -16.31 от (12-22)
TAT - <10 от (<115)
MAT - <5 от (<34)
FT3 - 5.04 от (3.1-6.8 )

Изследванията не са ми изписани от лекар, но предприех тази инициатива, защото леля ми има Хошимото, а и при нас бебечето не идва и реших да започна от някъде.
Според вас резултатите в норма ли са? Simple Smile

Благодаря ви!
Добре са. Нямаш Хашимото.
Следи ТСХ, особено в ранна бременност - разбереш ли, че е станало, пусни контрола

# 725
  • София
denis, geizer  много ви благодаря! Hug

# 726
Здравейте, в 27 седмица и 4 дни съм. По препоръка на АГ си направих изследване натоварване с глюкоза.
0 мин - 5.25
60мин - 11.44
120мин - 5.27
Референтните са 2.8 - 6.1
Моля за коментар, следващия преглед ми е за 31.07 и се притеснявам дали всичко е наред.
Благодаря!🤗

# 727
  • София
Здравейте, в 27 седмица и 4 дни съм. По препоръка на АГ си направих изследване натоварване с глюкоза.
0 мин - 5.25
60мин - 11.44
120мин - 5.27
Моля за коментар, следващия преглед ми е за 31.07 и се притеснявам дали всичко е наред.
Благодаря!🤗
Здравей!
КЗ е висока, най-вероятно имаш и ИР.
Не изследва ли и Инсулин?
Каква е причината за това изследване?

С диета, може да контролираш нещата - няма страшно, но вземи мерки.
Диетата просто изключва въглехидратите /бързи и бавни/, но не те лишава от полезните макро- и микронутриенти.

# 728
0 мин - 5.25
60мин - 11.44
120мин - 5.27
Благодаря!🤗
Здравей!

Диетата просто изключва въглехидратите /бързи и бавни/, но не те лишава от полезните макро- и микронутриенти.
Това ми назначи АГ. Причината е наднормено тегло. Миналата година съм правила изследване и с инсулин, резултатите показаха инсулинова резистентност и ми назначиха глюкофаж. Спрях го веднага след като разбрах, че съм бременна.
Опасно ли е за бебето? До момента то си отговаря точно на седмиците, водите също са в норма. Освен диета нещо друго трябва ли да правя?
Много благодаря за отговора.

# 729
  • София
Скрит текст:
0 мин - 5.25
60мин - 11.44
120мин - 5.27
Благодаря!🤗
Здравей!

Това ми назначи АГ. Причината е наднормено тегло. Миналата година съм правила изследване и с инсулин, резултатите показаха инсулинова резистентност и ми назначиха глюкофаж. Спрях го веднага след като разбрах, че съм бременна.
Опасно ли е за бебето? До момента то си отговаря точно на седмиците, водите също са в норма. Освен диета нещо друго трябва ли да правя?
Много благодаря за отговора.
По принцип има риск - говори с лекаря.
Диета и по-висока физическа активност, ще помогнат. Може да вървиш всеки ден по 3-5-7км. - колкото повече, толкова по-добре.

# 730
  • София
Здравей отново Денис!

Това са ми изследванията от днес, само двата хормона ми казаха да пусна. На 4ти ден. За съжаление се оказа, че един фоликул вече е тръгнал да расте и пропускам месеца за планираната стимулация на естествен цикъл.

Все пак - ето резултатите.

Предписаха ми Фемостон 2/10, който ще започна утре сутрин. Цикълът ми е редовен и много обилен. Не знам сега как да очаквам да ми дойде следващият цикъл - както е планирано на 28ми ден от предходния, или след свършване на опаковката фемостон - като при противозачатъчните?

:
Lab. Number: 3765044 - 7/2/2018 10:47:38 AM
Test/analyte    Result    Units    LL    UL    Pato
GENDER HORMONES
FSH (follicle stimulating hormone)    12.3    mIU/ml          
FSH (follicle stimulating hormone) - Фоликуларна фаза    -       3.5    12.5    
FSH (follicle stimulating hormone) - Овулаторна фаза    -       4.7    21.5    
FSH (follicle stimulating hormone) - Лутенизираща фаза    -       1.7    7.7    
FSH (follicle stimulating hormone) - Мено пауза    -       25.8    134.8    
Estradiol    300.0    pmol/l          
Estradiol - Фоликуларна фаза    -       46    607    
Estradiol - Овулаторна фаза    -       315    1828    
Estradiol - Лутенизираща фаза    -       161    774    
Estradiol - Мено пауза    -       18.4    201

# 731
  • София
По време на бременност инсулин не се изследва, защото бременните са с физиологична ИР. Плацентата произвежда ензим - инсулиназа, който разгражда инсулина и панкреаса се опитва да компенсира.
0 мин - 5.25
60мин - 11.44
120мин - 5.27
Благодаря!🤗

Стойността на 60мин е висока. При бременните диагнозата се поставя дори при една завишена стойност от ОГТТ. Кансултирай се с ендокринолог, за мен това си е гестационен диабет. Аз бях с по-ниски стойности и ми включиха малки дози инсулин.

# 732
  • Бургас
Може ли да погледнете графиката и да ме посъветвате дали утре да пусна хормони-  прогестерон и естрадиол. След обяд съм на гинеколог за цито и ехо и ще мога да говоря за стойностите и с него евентуално. Където е стойността 37,10 бях болна през денят, та предполагам е не коректно завишена. Благодаря предварително!

Скрит текст:

# 733
  • София
Може ли да погледнете графиката и да ме посъветвате дали утре да пусна хормони-  прогестерон и естрадиол. След обяд съм на гинеколог за цито и ехо и ще мога да говоря за стойностите и с него евентуално. Където е стойността 37,10 бях болна през денят, та предполагам е не коректно завишена. Благодаря предварително!

Скрит текст:
Отговорих ти... някъде Peace

# 734
Здравейте,  може ли естрадиол да е много нисък на 2ри ден от мц след прием на Марвелон 21 дни по 2 хапчета .

Общи условия

Активация на акаунт