СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 8

• 95 127
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Като гледам, записът е качен през 2013-та. Вероятно има доста хора, които са били информирани по въпроса. Говори се за нарушения, своеволия и неправилни решения и действия,  продължили с години.
Защо никой не се оплака досега? Ами ако нямаше формален повод за протести? Как щяха да се развият нещата?

# 121
Шокиращо, но това не променя мнението ми за състезанието.

# 122
Шокиращо, но това не променя мнението ми за състезанието.
Естествено, двете неща нямат абсолютно никаква връзка.
Постът на Дидева също е напълно резонен, просто се... стреснах.

# 123
  • София
Като гледам, записът е качен през 2013-та. Вероятно има доста хора, които са били информирани по въпроса. Говори се за нарушения, своеволия и неправилни решения и действия,  продължили с години.
Защо никой не се оплака досега? Ами ако нямаше формален повод за протести? Как щяха да се развият нещата?

Министър Дидева, аз също съм в потрес.
В началото никой не е предполагал какво ще излезе. Това вече надхвърля и най-смелите ми предположения. Беше ми непонятно неговото неадекватно поведение, нелогичността и упорството, граничещо с лудост, но сега вече си обяснявам някои неща.
Също така разбирам и поведението и злословието на няколко трола, които се спуснаха безрезервно да го защитават, не зачитайки авторитета на утвърдени преподаватели, ръсещи обиди по техен адрес и обладани от същия плам като брат (дякон) Тони.
Жалко наистина. Жалко, че името на СМГ се свърза с този скандал. Надявам се отровената атмосфера да не се отрази на децата. Там някъде по средата на конфликта, почти всички спряха да мислят за тях.

# 124
  • София
Потресена съм .
От месеци чета всякакви коментари и мнения и се опитвам да съставя собствено обективно такова, доколкото е възможно. И все още не успявам. И двете страни са ми неубедителни и според мен истината е някъде по средата.
Естествено всеки е свободен да вярва в каквото си иска и да изповядва каквато си ще религия, стига да не пречи на другите, но точно това клипче с пропагандата за даване на десятък от човек, който управлява обществени средства, определено ме притеснява.

# 125
  • София

Не мога да съм сигурна в причините хора, които знаят за нередности да мълчат, но в подобни случаи, за да има някакъв ефект са необходими и доказателства за тези нередности. Сам човек трудно може да се мотивира да се бори. Освен това нередностите може да са много, но да могат да се причислят като субективни - методи на работа, начин на комуникация. Не е достатъчно например да бутнеш един директор, защото не е организирал тържествено изпращане на заслужили колеги или, че не подновил договор без мотиви... Дори и сега след направените проверки се коментира, че конкретно в този случай нарушенията не са достатъчно тежки за уволнение. Често хора на управленски позиции са добре подготвени административно и не допускат груби грешки. Как да докажеш, че примерно ти искат "десятък", или нещо от този род? Сега като се надигна общо недоволство повече хора се осмеляват да кажат какво мислят.

# 126
Не говоря само за отделните фхора - родители, учители, ученици.
МОН и РУО направиха проверка на гимназията. Има съставен протокол. Колко такива проверки са правени на училището за последните пет години? ( в случая коментираме СМГ, но въпросът се отнася и за всички останали училища). Явно, за да се направи проверка, трябва да има сигнал, скандал...Контролът не трябва да се осъществява постфактум. Поне според мен.

# 127
Като гледам, записът е качен през 2013-та. Вероятно има доста хора, които са били информирани по въпроса. Говори се за нарушения, своеволия и неправилни решения и действия,  продължили с години.
А колко учители напуснаха НПМГ последните 2 години? Защо? Велкова (май така се казваше) беше споменала нещо  в писмото. Защо мълчат и избират да напуснат? По-достойно ли е? Сигурно си имат причина...

# 128
Нямам представа. Далеч съм от кухнята на училището.
И не, не е по-достойно. Мълчанието и безучастието са еднакво безрезултатни и в двата случая.
Вероятно има и такива, които коментират, когато вече няма опасност да бъдат застрашени по някакъв начин.
Както казах, в момента е СМГ, но можеше да е всяко друго училище.

# 129
  • София
министър Дидева, и моите мисли са в тази посока. Не съм задълбавала в детайли, но в тази връзка, че може да е всяко друго училище, знам, че има и петиция за мандатност на директори на училища, защото на практика се оказва, че са несменяеми държавни служители. Някои се страхуват от репресии в качеството си на подчинени, други да не навредят на децата си ученици, някои дори нямат избор и да се преместят, защото училището в района или града е само едно. Проблемите на СМГ са проблеми и в много други училища.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 18:05 от stanislavchen

# 130
  • София
Не говоря само за отделните фхора - родители, учители, ученици.
МОН и РУО направиха проверка на гимназията. Има съставен протокол. Колко такива проверки са правени на училището за последните пет години? ( в случая коментираме СМГ, но въпросът се отнася и за всички останали училища). Явно, за да се направи проверка, трябва да има сигнал, скандал...Контролът не трябва да се осъществява постфактум. Поне според мен.
И в този протокол са констатирани например финансови нарушения при обществените поръчки за ремонти. Само дякон Тони ли е получавал десятък? Как така общината например отпуска голяма сума пари и после не проследява как са усвоени тези пари? Дали и в други училища някой не е получавал "десятък" от обществени поръчки. Въпросите са риторични.
Но ще е жалко, ако само той го отнесе. Голяма част от нарушенията не ги е творил сам.

# 131
Интересна ще ми е позицията на СМБ. Дадоха му рамо последните дни, както и той на тях, когато имаха нужда. Дали Кортезов ще си постне на стената и това видео?  Или то не показва в нужната светлина члена на УС на СМБ?
Нови хора са нужни на състезателната математика, без тези професори и доценти. Ако имат достойнство, сами трябва да се оттеглят.

# 132
Нови хора са нужни на състезателната математика, без тези професори и доценти. Ако имат достойнство, сами трябва да се оттеглят.
Скрит текст:
В тази връзка умирам да видя заповедта ( или заповедите) на министъра за комисиите - НОМ  и националните състезания за учебната 2017/2018 година. От ЕК явно абдикираха, да видим какво ще предложат на останалите места.

Не съм задълбавала в детайли, но в тази връзка, че може да е всяко друго училище, знам, че има и петиция за мандатност на директори на училища, защото на практика се оказва, че са несменяеми държавни служители.
Още Клисарова през 2013 е споменала, че подкрепя мандатността на директорите и че това щяло да залегне в новия закон. Е, тя отдавна не е министър, а такъв текст в закона, който вече е факт - няма.

Последна редакция: пт, 01 сеп 2017, 18:08 от Анонимен

# 133
  • София
Има и друга проповед, но са побързали да я изтрият.
Какво ли е проповядвал дякон Тони... Thinking

https://www.vbox7.com/play:7d247a2960?p=user&id=4021992&order=date

За мандатността - до съвсем скоро живеех с мисълта, че са я въвели с новия закон...

# 134
.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2017, 18:49 от One of you

Общи условия

Активация на акаунт