СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 8

• 95 147
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Стана ми интересно и порових малко. Успях да намеря текста на писмото, предшестващо това,  което показа г-н Стоянов. Адресирано е до районните кметове с цел те да уведомят директорите на училища, но текстът в по-голямата си част вероятно е същия, съдейки по малкото, което успях да видя в репортажа.
На 06. 04. 2017 година е прието решение на Столичен общински съвет, с което се регламентират правила за извършване на извънкласни дейности в общинските училища на територията на Столична община.
Начало на мандата на Управителния съвет на настоятелството 26.04.2017
Писмо от СМБ до министъра на образованието и науката         14.05.2017
Може ли някой да сподели кога се е провел разговора на директора с въпросните учители?
http://www.bitelevision.com/smg-poreden-epizod-ot-sagata/

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 23:35 от One of you

# 376
  • София
One of you, не успявам, а и в момента нямам желание да следя събитията. Тук също не чета задълбочено и затова не знам за какъв разговор питаш. Виж в това интервю дали има отговор на твоя въпрос:
http://clubz.bg/57986-direktoryt_na_smg_pred_klub_z_konfliktyt_s … atova_me_uvolniha

# 377
Двете страни се "надлъгват"... Защитник на А. С опровергава  твърдението, че подписката срещу директора била подписана от 700+ души, понеже това било просто една електронна петиция и в нея  всеки можел с фалшив мейл и име да регистрира пореден глас. Сякаш в обратния случай  не става дума  също за петиция (но този път в негова защита), която съвсем аналогично може да бъде  манипилирана..  Коя е  пипвана  повечко с цел "набъбване"на бройката, никой не знае.

Защитникът говореше за петиция, подписана саморъчно на лист хартия, с добавени телефонни номера. Има огромна разлика.

# 378
  • София
2месеца ни вест, ни кост и изведнъж се отприщи този човек да дава интервю, след интервю. Като страничен наблюдател бих му се вързала на сърцераздирателните слова, но като човек, който беше вътре в проблема цяло лято, не мога да се трогна изобщо.
А беше друго време, когато ние му се молехме да ни изслуша, да ни каже неговите аргументи, да се опитаме да намерим баланса. Сблъскахме се в стена от бездушие, високомерие и арогантност. Лутахме се от институция, на институция месеци наред. Бях свидетел на няколко пъти как не вдига телефона на министъра, който се опитваше да постигне диалог между нас, криеше се и взимаше отпуск, след отпуск. Беше над всичко и всички. Помисли се за Господ, а не божи служител.
Не познавам друг ръководител, началник или мениджър, който загубвайки авторитет пред толкова голяма част от най-важните си служители, да не се смири и потърси обратен път към тях.  Той се вкопчи в поста си, спа в училището, скри печатите и излъга няколко пъти, организира бутафорни протести и сам направи невъзможно оставането си.
Аз го харесвах преди целия този цирк и затова разбирам хората, (но не и откровените тролове от църква Сион или Божия Милост), които му симпатизират и се чудят защо се стигна дотук ? Но аз, бидейки свидетел на голяма част от събитията, категорично не мога да приема такова поведение, не искам, нямам право заради детето си, което учи в това училище.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 09:03 от jenap

# 379
jenap, аз пък не познавам друг уволнен или съкратен, който още на другия ден в 8 да викне всички медии и да тръгне да търси саморазправа с началника си, който има властта да решава кой да работи в учреждението, което управлява. Абсурдно е, но се случи.
И ми е много интересно какво правите пък точно вие в кабинета на министъра, та и разговорите му следите. Ако всеки за всичко тръгне да се жалва лично на министъра, като му отиде на крака, каква анархия ще настане, имате ли представа?

# 380
Поведението и на Тодорова, и на Стоянов е нелогично. Вместо да хукне по медиите  трябваше да сезира съда. И. Кастрева каза, че те не решават трудово-правни спорове. Стоянов пък трябваше да не се крие, а да каже защо ги е уволнил.

# 381
  • София
jenap, аз пък не познавам друг уволнен или съкратен, който още на другия ден в 8 да викне всички медии и да тръгне да търси саморазправа с началника си, който има властта да решава кой да работи в учреждението, което управлява. Абсурдно е, но се случи.

Е как да не познаваш? Стоянов не направи ли същото?
И представи си да, до министъра се стигаше много по-лесно, отколкото до г-н Директора.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2017, 09:49 от jenap

# 382

Ако е направил същото, учудващо колко различно мнение имаш за неговите действия и тези на противниците му Simple Smile
Това лято показа какво количество егоизъм могат да генерират хората и колко лесно се губи граден с години авторитет.
Ако наистина си мислиш, че загубата на авторитет е едностранна, струва ми се, че дълбоко се заблуждаваш. И пристрастните, непрозрачни действия на РУО и Кастрева няма да възстановят ничие достойнство, напротив.

# 383
  • София
Кръстоносният поход започна, за съжаление краят на сагата не се вижда.
Мога само да пожелая кураж на родителите и децата от СМГ.

Ако скоро не сте го чували европейския гражданин, ето още малко:

http://darikradio.bg/uvolneniat-direktor-na-smg-ste-zavede-delo.html

Скрит текст:
"Според защитниците на Стоянов близо 500 деца ще напуснат гимназията, заради сменения директор."

# 384
Като го слушам и се сещам за филма „Брачен живот”. Едната серия разказа на жената, а другата на мъжа. Все едно разкзваха за две различни семейства. Та акочовек не е следил сагата, ще си каже „Горкият човечец”, той се оказа голям лицемер. Все говореше за децата, а то за пари ставало дума.

# 385

И представи си да, до министъра се стигаше много по-лесно, отколкото до г-н Директора.

Естествено, че беше наложително, при положение че 20 човека с безумните си действия и краен егоцентризъм успяха да срутят институция като СМГ.
Но каквото и да си говорим, конкурсът за директор е факт и най-вероятно и учителите ще бъдат възстановени, така че, както се казва - халал да са ви, особено , особено младежът по български за мъжките майки Grinning .Аз не бих искала такива компрометирани учители за моето дете и слава Богу нямаме такива, но на вас щом ви харесват.....

# 386
Като го слушам и се сещам за филма „Брачен живот”. Едната серия разказа на жената, а другата на мъжа. Все едно разкзваха за две различни семейства. Та акочовек не е следил сагата, ще си каже „Горкият човечец”, той се оказа голям лицемер. Все говореше за децата, а то за пари ставало дума.

Именно, затова още преди месец бях споменала, че ситуацията е ясна - старите в лицето на Тодорова, Караджова и компания не искат да изтърват кокала, защото с граждански договор ще си умрат от глад на една учителска заплата. Затова вдигнаха толкова врява и са се вкопчили в училището.

# 387
Не знам дали някой обърна внимание на наредбата на СОС за извънкласните дейности. Мисля, че там се крие разковничето.
Вече е време медийните изяви да спрат. Отдавна не става дума за това кой е крив и кой-прав. Учебната година започва съвсем скоро. Дано нещата се нормализират възможно най-бързо.

# 388
Джофра, обръщам се директно към теб. Дай доказателства, че веждите, епилирането и по-тънкия глас са явни признаци на професионална некомпетентност и сексуални извращения с деца?

Сигнализирам официално модераторите за Джофра. За пореден път си позволява да напълни темата с обидни и отвратителни намеци за учител.

# 389

Именно, затова още преди месец бях споменала, че ситуацията е ясна - старите в лицето на Тодорова, Караджова и компания не искат да изтърват кокала, защото с граждански договор ще си умрат от глад на една учителска заплата. Затова вдигнаха толкова врява и са се вкопчили в училището.

А да ти направи впечатление, че и други млади преподаватели, и то не по математика, са против Стоянов? Те какъв кокал изпускат? А младите математици няма ли да "умрат от глад с граждански договор"? Каквото за едните, такова и за другите.
А Стоянов защо се е "вкопчил в училището"?
А неговите братя и сестри?

Общи условия

Активация на акаунт