Да родиш на 16

• 95 001
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 1 290
  • София
в тийнпроблем търсят кой да направи аборт без родителите да знаят, а това е криминален аборт. Затова първо родителите трябва да знаят, а после какво и как ще решават си е тяхна работа. Според мен е безотговорно някое трето лице да подтиква чуждо дете към аборт. А колкото до гледната точчка на лекарите - едни печелят от аборти и съвсем логично си трайкат, а други изказват на глас  негативите. Ако човек се разрови, ще намери какви са дефектите, стига да е готов да се сблъска с това.

За витамини, добавки и пр. си има лекари, които ги предписват, а който иска да си пие сам, пак си е на негова отговорност. Ако ще я караме "то, в храната няма храна", с какво сега храната е повече химия от тази преди двайсет години? Същата работа е и сега, но истерията е по-голяма. Сегашните бременни са много удобна мишена, защото уж са  по-информирани, но и по-податливи , защото на всичко отгоре раждат по-късно и съвсем ги гони шубето нещо да не се обърка, защото всичко планират. Дори бих казала най-субективно, че има профил на сегашната бременна и това много добре си личи по това как различните компании подхождат към този тип потребители. Особено щом таргетът е бяла, образована, кариерно насочена и раждаща все по-късно.

# 1 291
Ами щом смятате, че като го удари хормона, то трябва да прави секс...то е все едно да кажеш, че щом краката му стигат педалите, може да подкара кола и да взима книжка. Сега, шофьор ли ще бъде, водач ли ще е или само "изпитател"...така и със секса. Сексът си е секс- няма "нещо като секс" за тийнове.
Не, Сирена, не сме ние тези, които казваме кое може и кое не. Както казах - има си закони. И те не са случайни.
Според тях сексът на 16-годишните си е ок, но карането на кола - не.

в тийнпроблем търсят кой да направи аборт без родителите да знаят, а това е криминален аборт. Затова първо родителите трябва да знаят, а после какво и как ще решават си е тяхна работа. Според мен е безотговорно някое трето лице да подтиква чуждо дете към аборт...
Всички съвети, без изключение, са да каже на родителите си и да решат.
Никой не подтиква чуждо дете към аборт. Обясняваме вариантите. Търсиш под вола теле.

# 1 292
  • София
Мамсита, ако обича, да си определи позицията - досега защитаваше раждането на 16, а сега излиза, че не трябва  да прави секс ...последно кое?

# 1 293
  • София
Когато някой, както се случи в тази тема, опише надълго и нашироко колко едно момиче ще си съсипе живота, плюс колко е безопасен абортът, то си е подтикване към аборт на непълнолетно лице (а в случая авторката дори да лъже, се представя за такова).  А колкото до това, което писах за рисковете оот аборта, то това би трябвало да го разясни всеки лекар преди пациентът да се съгласи да легне на масата. Да, всяко нещо има риск, но това не прави аборта по-малко рискован. нещата са сериозни, а не просто да се ритаме по кокалчетата.

# 1 294
  • София
Ами щом смятате, че като го удари хормона, то трябва да прави секс...то е все едно да кажеш, че щом краката му стигат педалите, може да подкара кола и да взима книжка. Сега, шофьор ли ще бъде, водач ли ще е или само "изпитател"...така и със секса. Сексът си е секс- няма "нещо като секс" за тийнове.

Няма трябва и не трябва, защото не можеш да спреш както вятъра, така и някой, напънал го хормона.........

Можеш да ограничиш със закон възрастта за сключване на брак, но не можеш да задължиш когото и да било да ползва контрацептиви.

Можеш, пак със закон, да вземеш детето на детето, за да го гледа държавата с пари от твоите данъци.

Можеше, разбира се, да не свалят възрастта заради лобито на педофилите, но дори и у нас, се оказаха достатъчно мощни.

Затова сега могат да си чукат 14 годишните с тяхно съгласие, а момичета на 16 да бъдат аплодирани, че няма да абортират, а ще раждат и ще попълват редиците на илитератите.

# 1 295
Дева, разсмя ме с детския секс, ама то си е баш детски, поне по мои спомени. Аз бях яко паника на тема забременяване, за болести не толкова, защото гаджето беше девствено, колкото мен и 5 години бяхме заедно, но системата за пазене почти изключваше секс Simple Smile.

На 16 и коли карат на много места по света, което не променя факта, че са зависими, най-малкото финансово от родителите си.

# 1 296
Когато някой, както се случи в тази тема, опише надълго и нашироко колко едно момиче ще си съсипе живота, плюс колко е безопасен абортът, то си е подтикване към аборт на непълнолетно лице (а в случая авторката дори да лъже, се представя за такова).

То е същото и като някой да обяснява на дълго и широка как е по-добре да се роди на тази възраст, нищо че буквално нищо не може да му осигури и предложи на това бебе. Още по-неадекватно е да се успокоява едно объркано момиче, че родителите ще и помогнат задължително при положение, че нямаме и представа какви са тези хора. Аз лично познавам странни хора, които действат да речем не според представите на обществото. Та - независимо кой на каква позиция е всичко може да се приеме за агитация и неправилно.

# 1 297
Като е казала А, ще каже и Б. Като е тръгнала да прави секс, значи ще си поеме и отговорност. Ако не иска да ражда- то е лесно, не правиш секс и има само един случай на фал.

Общо взето съотношението кеф/опасност при секса на тази възраст не е добро. По-добре да не прави секс. По принцип е смешно човек без книжка и терен да смята, че му се полага секс. То си е сериозна работа- връзки, драми, порастване, разсейване. За някои, дори за повечето тийнове, като че ли е противопоказано.

# 1 298
...нещата са сериозни, а не просто да се ритаме по кокалчетата.
Не само абортът, всичко е сериозно, това му е лошото на порастването.
А ние не казваме нищо по-различно от онова, което ще й кажат и родителите й (ако темата не е пързалка, в което леко се съмнявам).

# 1 299
Андариел, ще ми отговориш ли на въпроса какво е вторичен стерилитет (без да питаш Гугъл)? Много храбро навлизаш в теми, в които изглежда да нямаш дори и основни познания.

# 1 300
Сегашните бременни са много удобна мишена, защото уж са  по-информирани, но и по-податливи , защото на всичко отгоре раждат по-късно и съвсем ги гони шубето нещо да не се обърка, защото всичко планират. Дори бих казала най-субективно, че има профил на сегашната бременна и това много добре си личи по това как различните компании подхождат към този тип потребители. Особено щом таргетът е бяла, образована, кариерно насочена и раждаща все по-късно.
Oф , Andariel като започнеш да си пробурваш заключения стъпили на.... това дето виждаш на тавана и ми прималява.
Само си представи какво е количеството на описания от теб таргет спрямо общото количество бременни .Съотношенията са n към n!
Скрит текст:
Факториел е функция на цялото число n (n ∈ Z    {\displaystyle n\in \mathbb {Z} }  {\displaystyle n\in \mathbb {Z} }), равна на произведението на всички естествени числа, по-малки или равни на n
И ще се сетиш колко лишено от  проста икономическа логика е твърдението ти .
 bgtatko81 , поста ви си преставих  това в звук и картина :
https://www.vbox7.com/play:2681e1c9
Пояснявам се пиклата хал хабер си няма що е то секс и как се прави  , ама била готова...
Ramstein  с разбиране  e за по-големи.Eдното + е от мен Wink

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 14:17 от mamamari

# 1 301
  • София
OMG, аз очаквах Ramstein!

# 1 302
  • София
Коое му е същото? момичето може и да не може да предложи нищо, но то все още има родители, които могат, ако е толкова зорът за предлагането. Дори при аборт по желание на възрастна жена, я питат до последноо дали е сигурна за аборта. Не че точно я уговарят да роди, но ако спазват някаква етика, питат, а какво остава за 16-годишна. И тъй като законовото време за аборт изтича много бързо и хората са шашнати, им се струва много по-лесно да решат въпроса бързо. Всички искат гумичката да изтрие проблема и срама.

Грей,
- първичен - никога не е имало бременност. Или поне жената не знае да е била бременна. Природата го е измислила така, че някои дефектни след оплождането предизвикват много бързо изхвърляне не се регистрира от самата жена.(като се замислиш, доста щадящо, ако дефектите са непреодолими)
- вторичен - настъпвала е бременност. Няма значение как е завъършила - дали с раждане, дали съъс спонтанен или нарочен аборт. Важното е, че вече е имало поне една бременност.
Не ме подценявай и не си мислИ, че нее съм наясно. Може би точно по въпроса за зачеването и т.н. навремето съм изчела повече, и съм проседяла в библиотеката на МА повече време, отколкото някой студент, който се е молил да си вземе изпит с тройка. На какво основание прецени, че нямам основни познания? Може би ти ги имаш и си лекар или акушер? Ако си, то не ти е проблем да обясниш професионално, а аз лично ще поискам извинение.

Последна редакция: вт, 05 сеп 2017, 14:11 от Andariel

# 1 303
  • София

То е същото и като някой да обяснява на дълго и широка как е по-добре да се роди на тази възраст, нищо че буквално нищо не може да му осигури и предложи на това бебе. Още по-неадекватно е да се успокоява едно объркано момиче, че родителите ще и помогнат задължително при положение, че нямаме и представа какви са тези хора. Аз лично познавам странни хора, които действат да речем не според представите на обществото. Та - независимо кой на каква позиция е всичко може да се приеме за агитация и неправилно.

Не мога да разбера хората, които просто прегръщат едно верую и го защитават със зъби и нокти, без грам съобразяване с действителността.
Да агитираш 16 годишна в наше време, не през 17 век, когато на тази възраст вече е било нормално да бъде омъжена и единствената ѝ задача- да ражда и върти домакинството, защото мъжът ѝ осигурява прехраната, е не само безотговорно, но и безумно.
Защото, никой родител не е длъжен да отглежда второ дете, натрапено му от " общественото мнение", промиващо мозъците на невръстни моми с бушуващи хормони.
Винаги съм се питала, тия борци срещу абортите, защо със същия хъс не се обърнат срещу индустрията, наречена " секса продава"?

# 1 304
И да е пързалка, има достатъчно девойки в такава ситуация, темата можеше да е полезна
За съжаление  темата е нечетима и практически няма смисъл дискусията да продължава. Почти нищо полезно няма в нея

Общи условия

Активация на акаунт