Парфюмни размисли и страсти - 212

• 108 156
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • Germany
Да, доволна съм. Сайтът е известен на повечето парфюмно заинтересовани, или поне на тези в Германия и е един от най-известните, които предлагат огромно количество ниш парфюмерия, както и парфюмни проби на почти всичко от асортимента. Има хиляди мнения в нета, можеш са се увериш в това, което казвам и сама Smile Ако модераторите сметнат мнението ми за реклама, да го изтрият, нямам общо със сайта.

# 406
  • Чукарландия
Убийствено елегантен парфюм и мъжът ми е привлечен силно от него.

Денс, ето това наистина ме убива! Как човек да устои... Heart Eyes
Ковачева! Hug

# 407
Пантерата е наистина убийствено елегантен парфюм. Мъжът ми също умира да ухая на него.Вечер след душ, едно фъс и цяла нощ сме в облаците. Сутрин го подновявам.Пет шест бутилки съм изразходвала с времето и му нямам насита. Денси кой точно очакваш, нов ли ще излиза.

# 408
  • София
Преди време питах тук за отзиви за Red Door Elizabeth Arden
Днес в една парфмюмерия случайно попаднах на реформулираната версия и я грабнах да я тествам. Бях с големи очаквания по описания, но на моята кожа стои алдехидно приятно, няма никакъв натруфен букет от цветя, заляти с много мед. А, да, и не е чудовищен аромат. Траен е, но не го усещах при движение. Женствен е, много леко ретро, но за мен не беше уау и ми отпада от уишлиста.

# 409
Kovatcheva Hug  Hug
Честита ти ботега венета, много да те радва,  с твоята дъщеря май имаме допирни парфюмни точки Laughing
 След твоя пост и този на Klodilia Or du Serail, все повече ме интригува!
Напоследък почти всичко което пробвам ми харесва, даже и неща което уж категорично съм отхвърлила при предишни проби. Типичен пример е Suma Oriental на Une nuit a bali. Пролетта  като го тествах не ми хареса,  някакви опушени нотки излезнаха незнам от къде. Преди два дни си намерих мострата, която бях забутала нанякъде  и сега ми се струва прекрасен. В началото усещам някакви горчиви бадеми, после се появява и това  хубаво, леко прашно какао,на което толкова се надявах и което всъщност търсех . Чуден, чуден Heart Eyes

janaa777 най-редовно пазарувам от Ausliebezumduft.de. Много съм доволна,  както от него така и от essenza-nobile.de, от който поръчвам даже още по-често  Peace

# 410
  • София
BoMarina, ще чакам с интерес да пишеш мнение за Or du Serail. Пожелавам ти при теб да няма гнили плодове или да се стопят бързо, както при мен.  Wink
Тествах и Dolce Amalfi Xerjoff - много щастлив и слънчев парфюм, но няма как да взема 100 мл при тази цена. Ако имаше 30 мл, бих купила без много чудене, но явно тук няма да ни огрее малка бутилка. При мен се откроиха няколко фази - лимонов пай за начало (макар че няма лимони в пирамидата), крем брюле в някакъв момент (също странно, но хубаво), после плодов конфитюр с индрише и в базата остава подправкова ванилия, която е почти 1:1 с базата на Lira Xerjoff. Чуден е, весел и безгрижен и все пак достатъчно добре направен, за да не седи все едно сме се омазали с плодово сокче и/или захарен памук.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2017, 20:56 от Klodilia

# 411

Аз 7-8 пъти ,но в повечето случаи нещата можеш да си ги намериш по-евтино.Някои цени са по-високи от официалните ритейл цени , което е меко казано странно.Пускат рядко купони за 10-15% , с които някои неща си заслужават.150 май беше поръчка ще ти е безплатна доставката до БГ , иначе е 13.Ако ще взимаш нещо между 50 и 150 евро по-добре го прати на адреса на Габко ,или подобна фирма.Ако ще поръчваш мостри си направи сметка да не ти излязат прекалено скъпо.

Парфюм за деня

# 412
  • София
Ковачева, честита ти Велурена Ботега:-) Аз си взех 5 бебета на Диор (все любими). Приносили са ми се. Освен това ужасно много харесах Флоработаника на Баленсиага! Имах такива очаквания, но все забравях да го тествам тоя парфюм. Влюбих се, ще си го взема напролет, живот и здраве!
Допадна ми и новия Ели Сааб за зимата евентуално, мисля го още.
Някой питаше за хубав пудрен аромат - Баленсиага Парис и Мизия Шанел са моите:-)

# 413
  • София
В базите на Баленсиага сякаш винаги има ирис/виолетка, които оставят пудрен послеслов. Хладна, фина, елегантна пудра.

# 414
  • Viena
Благодаря много за инфото Hug

# 415
  • София
Да споделя и аз впечатленията от скорошна парфюмна разходка с милата ми съмишленичка и дружка  Hug Simple Smile

Харесвам магазинчето на пл. Св.Неделя, много ми харесва и момичето, което работи там - слънчево и мило...повече да има такива консултанти, разбиращи от работата си, знаещи и умеещи да привличат клиенти  Heart Eyes

Инак ...там тествах Dolce Amalfi Xerjoff - богат, сладострастен /в хубавия смисъл на думата  Wink/, вкусен и топъл аромат. Определено е мнооого добър, но имайки Lira, не бих си го взела ..базата е доста сходна.

Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum - честно казано, не усетих бадем ...по-силен в началото ми се стори от класическата Бакара, както споменаваха вече в темата, но само това ...след което си е аромат на класическия парфюм едно към едно, който след час и половина тотално се скри и зачезна от китката ми. Оставам върл фен на класиката  Laughing

Привлечена от вида на флакончета и особено капачките им  Crazy тествах Silver Musk Nasomatto - нежност, фееричност, тихия фльор в бутилка  Heart Eyes Обичам муск, този е доста чист и много приятен, може да е хубав зен аромат за тези, на които муска "сяда" хубаво на кожата. Иска ми се да го мисля, но тези цени ...  ooooh!

Shams Oud Memo - парфюм-огън, парфюм-трепач! Жегав, дъхав, слънчев като улица в Кайро през лятото, пълна с търговци предлагащи различни подправки в плетени, нагряти от слънцето кошници ... Много богат аромат, съгряващ и ухаен ...но не бих могла да си го сложа на врата ...

Нещо такова + много-много слънце ...

Имам си и нова любов, прекрасна и ми се струва универсална /тъй като обичам зимата да нося парфюми, нарочени от болшинството за летни  Crazy/ - Volume I Intelligence & Fantasy The Beautiful Mind Series  Heart Eyes Heart Eyes :love Като виден любител на бранда Molecules и, изглежда, творбите на  Geza Schoen, не можах да го подмина - мек, цветно-грейпфрутов-цитрусов с приятна чувствена база, от онези аромати, които носят настроение от сутринта и го поддържат през целия ден  Heart Eyes Чакам го другата седмица да се гушнеммм  Flutter

Стана много дълъг пост, затова набързичко две думи и за Kinski Kinski , тъй и тъй заговорих за Geza Schoen  Laughing Амии шантавийка си е ...на нищо не приличащ и приличащ на нещо, марихуанесто-цветен, но не задушлив, шантав както и личност, на която е кръстен  Laughing Почти го пожелах..но в базата, след 3-4 часа ми изпъкна нещо много ретро и не кефско  Sad Една муха по-малко!  Joy

P.S. Bois d'Ascese - изгоряла църква ..запалена тъкмо след службата, такъв тамян не бях тествала Grinning

WaltherP99, не те ли нападат гладни хора, когато си с Unknown Pleasures Kerosene? Wink Звучи тоооолкова вкусно ... ммм

Последна редакция: пн, 25 сеп 2017, 16:43 от sympathy

# 416
  • Germany
Привет и от мен в новата тема  bouquet
Натрупах някои нови впечатления и бързам докато ми е прясно вдъхновението, да ви зарибя по едно интересно откритие от днес:
Eisenberg  Le Peche Homme for men

https://www.fragrantica.com/perfume/Eisenberg/Le-Peche-Homme-12565.html

Много интересен парфюм, който за моя вкус е най-малкото унисекс към дамски и нямам идея защо са го обявили за мъжки?  Rolling Eyes Та за парфюма - жесток!!!!  Mr. Green Кремест и цветен, издържан невероятно добре и модерно, за мен той остава много позитивно усещане,  като приятелска преградка те докосва, без да досажда, без да се губи, той е там и напомня за себе си по един много красив и елегантен начин. Горещо го препоръчвам за тест на кожа - вярвам, че мнозина ще останат приятно изненадани. Има го в Дъглас, Бюти. Много лесен и удобен за носене. Феновете на аромата на хибискус и османтус да не му мислят много  Wink

Голямото ми откритие за деня е от марката Мерцедес  Laughing Видно, ставам й голям фен. След като й обърнах по-голямо внимание, открих, че имат чудесни предложения, както за обикновеното ежедневие, така и за по-изискани ситуации, за да стигна до момнета да пръсна тази красота, която я няма още във фрагрантика -

Скрит текст:

Повече инфо - http://www.inccparfums.com/Mercedes-Benz-club-black
Ако с Le Parfum Мерцедес ме изненадаха много позитивно, то с този Mercedes-Benz Club Black, бих казал, че марката ме спечели окончателно!  Heart Eyes Това издание е фантазия! Топъл, изискан, дълбок, дървесен, притегателен, почти вкусен, амбров, леко опуушен...ммм приказка! Няма да се учудя някоя от по-смелите дами тук го грабне за себе си... Grinning Специално го препоръчвам на Densi и ковачева  Wink   Нищо че пише за мъже, парфюма е толква изкусителен и притегателен, че не вярвам да не се оцени оцени добре и от дамската публика Simple Smile

Deetron, благодаря за този пост. Отдавна мислех да ти отговоря, но все чакам при нас да заредят Mercedes-Benz Club Black, но и досега не е зареден още. Да не съм чула някой да се оплаква, че в България бавно стигали нещата  Mr. Green, защото забелязвам, че някои неща се зареждат много по-рано, отколкото тук. Как става така, че една от най-немските марки не е представена в Германия, а е представена в България е въпрос с повишена трудност за мен. Да не споменавам, че последните парфюми на Лагерфелд, за които ти писа въобще не са известни тук и не са заредени също. Парфюмите на Aigner, чиято централа е в Мюнхен пробвам в София, тук са представени само онлайн в Дъглас Crazy.  Забелязвам масово изтегляне на доста от марките парфюми от Дъглас и наличието им вече само онлайн или покупка с поръчка. Как точно се очаква да се тества един аромат и да се поръча онлайн, не ми е ясно. Друго, което ме изуми в една от най-големите парфюмерии в центъра на Амстердам е, че нямаше блотери за проба  Rolling Eyes Shocked. Трябва да си намериш консултант, който да ти наговори една камара глупости и да ти проведе разпит какво точно търсиш, за да ти пръсне след това нещо на блотер, който вади от чекмедже на сто метра от него Crazy Crazy Crazy и те гледа изпитателно, дали ще извадиш парите веднага да платиш  Crazy Crazy Такова чудо досега не ми се беше случвало. Какви са тези нови методи в представянето на парфюми, не ми е ясно. Но тъй като съм голям почитател на  доста от мъжките парфюми на Мерцедес, ще следя и за този нов, изглежда много шик. Докато проверявах за него отново си припомних https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Black-Leather- … -Blanc-30977.html и отново си зададох въпроса: Аз тази уникална кожа защо още не съм я купила!?  Crossing Arms Thinking Много ми харесва съчетанието на мъжествена, но гладка и тежкарска кожа, облагородена с топъл амбър и лабданум и прекрасно, допълнена от фин, тънък тамян, точно мой тип и зелено пачули. Върху мен стои унисекс, затоплям го, излиза една елегантна опушена кожа, направо красота. Много добре се държи и като трайност и проекция и предполагам, че е крайно време да го приютя. Мисля го вече втора година, срам направо.

Отново си харесах и https://www.fragrantica.com/perfume/Mercedes-Benz/Mercedes-Benz- … xtreme-32524.html, но него не бих могла да го нося в момента, не съм на такава вълна. Но бих припадала по мъж с костюм, 40+, ухаещ на този парфюм  Crazy Crazy Много ми е мъжествен и притегателен Blush

Благодаря и за напомнянето за парфюмите на Айзенберг. Пробвах Le Peche Homme и много ми хареса. Не ме остави обаче усещането при първия тест, за нещо познато, което имам вече, докато не загрях, че всъщност много ми прилича на Narciso Rodriguez for HER ЕДТ. След това прочетох, че и други намират такава прилика. Чудих се, как изобщо този парфюм е определен за мъжки с този мускус и с тези цветя. Затова отидох на втори тест. Този път сериозно напръскване само с него. И да, мъжки си е. Приликата с НР For her отново е там, но това е мъжки вариант на този парфюм. При мен започва с много мъжествени нотки на сух, прашен сантал и ветивер, подобен на този от ветивер тонка на Hermes. А след това изведнъж зазвучава познатият от НР мускус, но и той не е съвсем същия, а е по-мъжествен, някак еротичен и плътски го усещам, сякаш го вдъхвам от мъжко тяло. Харесва ми, как е допълнен с нетипични за мъжки парфюм ноти, а именно османтус и хибискус, а е отнет флоралният характер на НР. Получил се е един много модерен, елегантен и строг аромат, с хладно, студено пачули, с безкрайно красив и чист мускус, с амброва топлина, и с леко хладно звучене от неролито в него, без украски по него, без финтифлюшки. За мен, ако попадне на точната кожа е страхотно попадение. Показа изключителна трайност при мен, повече от 12 часа. Дано повече мъже го пробват.

Какво беше изумлението ми, когато след няколко дни пробвах Velvet Haze Byredo. Уж унисекс, уж новост, а след първоначалните ох и ах по разкошното и вкусно кокосово-какаово начало, пак изплува For her NR Shocked Shocked Стоях и се чудих, аз ли съм се побъркала или всичко вече ми мирише на НР For her  Mr. Green  Velvet Haze е много красив също, той е по средата, ако мога така да се изразя между For her и Le Peche Homme. Много хубаво блендиран за мен, голямо попадение е и името му. Точно като мъгла ми е този парфюм, като кадифена нюд рокля, падаща свободно по тялото. Мускусът е разпознаваем, много красиво звучащ тук, допълнен с леко сладък и тръпчив бергамот, добавени са разкошни гурме нотки, уникален кокос са сложили, подобен на този от VIW  Creed, както и разкошно, почти буквално какао, които за съжаление се задържат само в първите 15-20 минути, а след това в базата си много се приближава до НР, от който отново са отнели розите, и са сложили хибискуса от Le Peche. Много красив парфюм, и предполагам, че мнозина от почитателите на мускуса ще харесат много. teddy от Русе мисля, че също ще го хареса Wink Все пак за себе си реших, че имам почти цяла бутилка от For her NR и ще остана на този вариант.

Имам много впечатления, и нови покупки също, но за тях натам.

Бързам да похваля обаче English Oak & Hazelnut Jo Malone и English Oak & Redcurrant Jo Malone, които успяха да ме усмихнат и да ми оправят настроението, в днешния много скапан ден.

Нямам идея как трябва да мирише точно английският дъб, но това, което усетих в English Oak & Hazelnut беше разкошна, свежа хвойна, съчетана с още по разкошни тръпчиви цитруси и много вкусен лешник със сухата черупка, който сте размазали с тока на обувката. Направо бях готова да вадя парите още от първите ноти, толкова мой и жизнерадостен е този парфюм, толкова повдига настроението. А после започнах съвсем да се захласвам по него, но зазвуча и някак познато, докато не открих, че в базата си много прилича на вариант на Авентус. Явно затова и толкова ми харесва, но нямам нужда от повече Авентус в колекцията си. Началото му обаче е просто фантазия. Както се оказва и траен при мен, но аз си усещам и другите парфюми на Jo Malone. Носът зад тези два аромата е на Yann Vasnier, когото харесах много още от предишната му колекция за Jo Malone The Bloomsbury Set Collection. Не знам как създава ароматите си, но е успял да направи наистина много естетически звучащи природните аромати в парфюм, да ги облече в слънце и позитивизъм и смятам да следя творчеството му. Много ми харесват нещата, които създава  Heart Eyes

Другият аромат English oak & Redcurrant е буквално аромат на пролет, на треви, на млади рози, на сладко-кисели червени боровинки, на волност и на свобода. Всичко е нежно, елегантно, с прекрасен цитрус. Ох, не знам как ще изкарам до утре. Въпросът е 30-чка само от единия, или от двата  Crazy Crazy Crazy

# 417
Да споделя и аз впечатленията от скорошна парфюмна разходка с милата ми съмишленичка и дружка  Hug Simple Smile

Харесвам магазинчето на пл. Св.Неделя, много ми харесва и момичето, което работи там - слънчево и мило...повече да има такива консултанти, разбиращи от работата си, знаещи и умеещи да привличат клиенти  Heart Eyes

Инак ...там тествах Dolce Amalfi Xerjoff - богат, сладострастен /в хубавия смисъл на думата  Wink/, вкусен и топъл аромат. Определено е мнооого добър, но имайки Lira, не бих си го взела ..базата е доста сходна.

Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum - честно казано, не усетих бадем ...по-силен в началото ми се стори от класическата Бакара, както споменаваха вече в темата, но само това ...след което си е аромат на класическия парфюм едно към едно, който след час и половина тотално се скри и зачезна от китката ми. Оставам върл фен на класиката  Laughing

Привлечена от вида на флакончета и особено капачките им  Crazy тествах Silver Musk Nasomatto - нежност, фееричност, тихия фльор в бутилка  Heart Eyes Обичам муск, този е доста чист и много приятен, може да е хубав зен аромат за тези, на които муска "сяда" хубаво на кожата. Иска ми се да го мисля, но тези цени ...  ooooh!

...
WaltherP99, не те ли нападат гладни хора, когато си с Unknown Pleasures Kerosene? Wink Звучи тоооолкова вкусно ... ммм

Май само аз не съм минавал през въпросния бутик  Thinking Т.е. минавал съм отвън , но не съм влизал.
Ще взема да мина , че този Dolce Amalfi ми стана любопитен честно казано.
Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum аз поне усещам доста амарето , а не бадем само-има разлика.Ако решат да изкара 200мл като на EDP-то ще си го разделя с някой.

Silver Musk Nasomatto - какво точно визираш под "тези цени" ?  Thinking  Каква е точно цената?

Unknown Pleasures е чудесен за есента точно , и да-харесва се  доста от хората .Много пъти са ме питали "С какъв парфюм си?" , но доста от тях се отказват ,или им намалява интерес като чуят отговора на "Къде мога да го пробвам/купя?" ... "В Бг никъде-трябва да си го купиш онлайн извън страната" .
John Pegg беше доста популярен Youtube ривюър преди да реши , че иска сам да стане парфюмер.$140 за Unknown Pleasures  е без пари според мен-добра концентрация,трайности и сиаж имат повечето.В Европа цената е около €150.

Бързам да похваля обаче English Oak & Hazelnut Jo Malone и English Oak & Redcurrant Jo Malone, които успяха да ме усмихнат и да ми оправят настроението, в днешния много скапан ден.

Както се оказва и траен при мен, но аз си усещам и другите парфюми на Jo Malone.

И 2-та хубави,и 2-та МНОГО нетрайни както всичко,или поне всичко на марката.Дори черната уж Intense линия ми е нетрайна и няма НИКОЙ на кожата ми след 3-4 часа.С тази EDC парфюмна концентрация,и то мижава трябва да се пръскам по ПОНЕ 3 пъти за 8 часов ден , за да усещам...нещо.
Колкото и да са хубави и естествено миришещи Jo Malone са за някаква разходка,кафе,кино и до там.
Pomegranate Noir го харесвам МНОГО , но след ОСЕМ пръскания .... час и половина след това трябва някой да е на педя от теб,за да те усети.
Wild Fig & Cassis е още по-голяма трагедия .
В сравнение с Jo Malone ароматите на Atelier Cologne и John Varvatos са атомни бомби.
Единствено Velvet Rose & Oud ми е изкарвал ~3.5 часа на кожата.

Парфюм за деня беше

# 418
  • София

Нямам идея как трябва да мирише точно английският дъб, но това, което усетих в English Oak & Hazelnut беше разкошна, свежа хвойна, съчетана с още по разкошни тръпчиви цитруси и много вкусен лешник със сухата черупка, който сте размазали с тока на обувката. Направо бях готова да вадя парите още от първите ноти, толкова мой и жизнерадостен е този парфюм, толкова повдига настроението. А после започнах съвсем да се захласвам по него, но зазвуча и някак познато, докато не открих, че в базата си много прилича на вариант на Авентус. Явно затова и толкова ми харесва, но нямам нужда от повече Авентус в колекцията си. Началото му обаче е просто фантазия. Както се оказва и траен при мен, но аз си усещам и другите парфюми на Jo Malone. Носът зад тези два аромата е на Yann Vasnier, когото харесах много още от предишната му колекция за Jo Malone The Bloomsbury Set Collection. Не знам как създава ароматите си, но е успял да направи наистина много естетически звучащи природните аромати в парфюм, да ги облече в слънце и позитивизъм и смятам да следя творчеството му. Много ми харесват нещата, които създава  Heart Eyes

Другият аромат English oak & Redcurrant е буквално аромат на пролет, на треви, на млади рози, на сладко-кисели червени боровинки, на волност и на свобода. Всичко е нежно, елегантно, с прекрасен цитрус. Ох, не знам как ще изкарам до утре. Въпросът е 30-чка само от единия, или от двата  Crazy Crazy Crazy
Е как само от единия  Shocked

# 419
Ето моя любим пудрен аромат - Blanc Violette:
http://www.parfimo.bg/histoires-de-parfums-blanc-violette
Но този парфюм е особен, не е лесно смилаем, защото, както и друг път съм писала, е твърде декадентски: бледа, повяхнала виолетка (по-скоро изсушена), много пудра и анасон (той ми напомня за абсента от края на 19. - началото на 20. век. Изобщо всичко на Histoires de Parfums е много концептуално и връщащо към тази епоха Fin de siècle  - "Moulin Rouge" пък мирише на гримьорна, на кабаре.

Та Blanc Violette е много пудрена виолетка, но задължително трябва проба, защото анасонът може и да подразни някого.

Миналата неделя го открих, много го харесвам също, но толкова различно е моето  усещане за него, че все едно друг парфюм описващ Grinning При мен Blanc Violette, Histoires de Parfums е от онези смели първи виолетки, рано напролет по ливадите, в студено, кристално утро. Вървят в комплект с младост, кашмирен шал, леко топло пухено яке, бистра, хладна мисъл и леко вирнат нос... Пудра и аз усещам, и много хубав ирис.
От Circle го взех, има го още, последни бройки, намалени.

И други много неща пробвах там, като последно и само на блотер Santo Incienso, Sillage Sacré The Different Company - много смоли, прекрасно Пало Санто, ядки, ама не сладки - стори ми се толкова хубав... Чак вечерта, като надникнах във Фрагрантика, разбрах колко е чисто нов и се изненадах, че така бързо е в България. Много ще ми е интересно да чуя мненията ви за него?  

А по-рано същия ден прекрасна дама от темата ме запозна с Noir Exquis, L`Artisan Parfumeur, в който се влюбих и набързо се взехме Yum Two Hearts

Последна редакция: вт, 26 сеп 2017, 00:00 от cayenne

Общи условия

Активация на акаунт