Не ми е известно да има някакви доказателства раждането на дете да облагородява трайно характера (пък и за временно не бих залагал), така че вероятно има просто хора и хора - както сред раждалите, така и сред нераждалите. А особено ако става въпрос за моята дъщеря - каквато е на 40, такава. Мога да повлияя единствено на това аз какъв съм и бих искал да съм поне малко по-добър, внимателен и загрижен родител от моите.
Обърках се...
Пише си мисля за какво е контролирал блогърът, но не съм чел. Вижте за риска при раждането, там са контролирали за много фактори, доста добре е изпипано изследването. Познавам немалко жени, които на 30 вече са решили, че гонят последния влак и каквото има наоколо като "мъжки мат'риал" - с това се хващат. Или пък по други начини прибързват. Очевидно има и такива, които на 23 или 24 смятат, че "срокът им на годност ще изтече" както се беше изразил някой в една друга тема. Няма нищо лошо човек да си планира децата на каквато си иска възраст, сигурен съм, че са възможни различни варианти на планиране, но ако го прави това решение на база погрешната информация, че е невероятно рисковано да се роди на 30, то най-вероятно и решението му/й няма да е съвсем правилно (за човека който решава - другите какво ще мислят или каква ще е статистиката е без значение). 

Препоръчани теми