Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза!

• 575 767
  • 1 687
  •   1
Отговори
# 900
  • 1st floor
Здравейте,

За желаещите да практикуват плуване в района на Люлин, Обеля, Надежда, скоро ще има група, водена от треньор - кинезитерапевт. Басейните ще са 56 то училище в Люлин и комплекс Кристал, Обеля. За повече информация тел. 0888 527 183 - Даниела.

Поздрави!
Може ли повече информация зя 56-то тук? По кое време ще се организират групите, цени, стават ли за деца?

# 901
Здравейте, дъщеря ми е със сколиоза от 2 години. Сега е със корсет ,трети подред, двата са правени в България, а третия в Сърбия. Тези от България бяха без никакъв ефект, дори усложниха нещата, от този в Сърбия съм много доволна. Сега се интересувам от един вид операция, за да се отървем от корсетите, детето ми е вече на 13 и има комплекси" благодарение" на тях.
 Правим и упражнения по метода на Шрот, които също научихме в Сърбия.Лекарката е много добра , казва се Мина Йелачич. Тя ми каза ,ако искаме да научим упражненията при Чондов, но на нас ни трябваше и корсет, затова реших при нея да ходим.
 А операцията, за която се интересувам е API FIX - може да откриете сайта в нета( има и на български).

# 902
Светъл Ден, благодаря за включването.  Не знаех за системата API FIX и дори се учудих да намеря информация на бълг. език. Доколкото разбирам се прилага над 30 грасуса.
Моля Ви, да споделите от първо лице за упражненията по метода на Шрот. Колко време на ден изискват, и може ли да се практикуват вкъщи, необходими ли са някакви уреди или приспособления? Считам че, когато се споделя повече информация, всеки има шанс да попадне на правилния за него лекар и метод на лечение.

# 903
Упражненията изискват около 40 мин. на ден, вкъщи си сложихме шведска стена, трябват и едни специални ластици.
Специфични са упражненията, трябва да ви обучи специалист. Нужно е постоянство от детето и наблюдение от родителя. Аз си ги записах на видео и ги спазваме, колкото можем.

# 904
Колко струва операцията по този метод? И зависи ли от градусите или е фиксирана?
Прилага ли се при възрастни или само при деца и подрастващ гръб. стълб?

# 905
За операцията не знам колко струва все още, когато разбера ще споделя.
 За възрастни, мисля че не става. Искаха ни рентгенови снимки, които  са в в наклонена поза, за да видят детето дали е гъвкаво.

# 906
Kakво мислите за заниманията с йога?
Някой има ли координати/и отзиви/ на Рени Стойкова?

Последна редакция: пт, 09 окт 2015, 11:39 от Kaktus s usmivka

# 907
Kakво мислите за заниманията с йога?
Някой има ли координати/и отзиви/ на Рени Стойкова?

Йога, само хата при Венцислав Евтимов. Мисля имат резултати и имат упражнения, специално при изкривявания.  Peace

# 908
Не намирам информация дали Венцислав Евтимов преподава в момента.

# 909
Не намирам информация дали Венцислав Евтимов преподава в момента.

http://stefibozhilova.com/?p=1602

Ще питам Стефи/не я познавам лично и вие може да и пишете/. да питам дали дава още уроци.

# 910
Мнението е изтрито, тъй като вече не е актуално.

Последна редакция: пт, 01 апр 2016, 10:18 от Анонимен

# 911
IlkinKyamilov, компетентен за измерването на градуса може да е само лекар ортопед. Прави се въз основа на рентгенова снимка. Л.Л. с "просто око"  може само да види, че има проблем. Нито му е работа да изказва мнение колко са градусите, нито пък да коментира колко е сериозно положението. А положението при сколиоза винаги е сериозно. Голямо момче си, знай си правата, достатъчно време сте пропуснали. Може да отидеш на ортопед с направление или платено. Рентгенова снимка винаги сме плащали отделно.
За болката- не всички имат болка. Консултацията с лекаря ще те ориентира по-добре какво да правиш. Обикновенно се препоръчва ЛФК и плуване.
Извинявам се за назидателния тон но ми е омръзнало от Л.Л. всезнайковци.

# 912
  • София
Маруся, ще има ли по-късна група от гимнастиката в Изток?
Здравей "Пролетен дъждец", тази седмица стартира групата ни:
Вторник и Четвъртък от 17:00 до 18:00 часа. По-късна няма да има в тази зала.
Занимания със стартови часове от 18:00 и 19:00 има в другите зали.  Peace

Здравейте! Къде точно в Изток има гимнастика при сколиоза? За възрастни ли е или за деца? Благодаря!

# 913
На Антон Чехов, точно в сградата на Общината на втория етаж. Обаче групите за вторник и четвъртък вече са пълни.

# 914
А има ли възрастен в темата, който е пробвал водна гимнастика? Дали има ефект за стягане на мускулатурата, по-малко болки и тн., вместо плуване? Изглежда ми интересна алтернатива. Peace

Общи условия

Активация на акаунт