Инсулинова резистентност и отслабване

• 185 056
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 260
Здравейте и от мен в темата!
Преди две години ми откриха инсулинова резистентност, но така и не се отнесох сериозно към диагнозата. Крайно време да се взема в ръце, така, че бавно и славно започвам да чета темата! Simple Smile

С четене само не става. Става със спиране на сладки и тестени щуротийки. Laughing

# 1 261
  • гр. София
Ясно е, че с четене не става. Grinning  Аз пих неоформин една година, но така и не спрях вредните за мен храни. После замених неоформина с хранителна добавка със същото действие, но така и не започнах да се храня както трябва. А и водя доста заседнал начин на живот. Абе, за бой съм си! Сега обмислям в най-скоро време да отида пак на ендокринолог, за да видя на какво ниво съм. Simple Smile

# 1 262
irri, мен ако питаш - недей ходи на ендо Simple Smile Какво има да му гледаш на нивото. Най-много да те накара да се обремениш. Пусни само инсулин на нулева  и захар и почвай да подскачаш и да ядеш месо и трева Simple Smile

# 1 263
  • Ню Йорк
Ясно е, че с четене не става. Grinning  Аз пих неоформин една година, но така и не спрях вредните за мен храни. После замених неоформина с хранителна добавка със същото действие, но така и не започнах да се храня както трябва. А и водя доста заседнал начин на живот. Абе, за бой съм си! Сега обмислям в най-скоро време да отида пак на ендокринолог, за да видя на какво ниво съм. Simple Smile

Не е лошо консултация с ендокринолог, за да прегледа изследванията, но по-важната е с някой достатъчно квалифициран да ти изработи хранителен режим. Без това не се получава. Аз докато сама си избирах режимите и нищо не се получаваше, сега като са ми сметнати всички хранителни групи за деня да видиш колко добре се получават нещата Wink

# 1 264
Ее, супер, искам и аз такъв специалист...ама няма.

# 1 265

Стягай се момиче  Naughty

# 1 266
  • Ню Йорк
Ее, супер, искам и аз такъв специалист...ама няма.

О, има Simple Smile

# 1 267
Момичета, пак съм аз, мамата, която изпада в истерия като огладнее. Посетих психиатър заради паник атаките и тревожността, изписа ми медикамент който ще започна от понеделник. Проблема с глада обаче си е същия, толкова ли е страшно като ви прималее от глад и какво може да стане?  Аз съм гладна още със ставането, храня се през около 2 часа. Изяждам напоследък храна за 2-ма. Обаче огладнея ли, страшно ми премалява и изпадам в ужас, че ще припадна или ще ми причернее. Явно заради изострената нервна система и всичко усещам в повече. Изследвах си захарта /5.6/ и инсулина /18/, стойностите са приблизителни, не ги помня с точност, правени са на гладно към 10 и 30. Имам си някаква ИР, но защо така ми премалява, вие ми се свят, започват и паник атаките. Гастроентероложката иска да направя ОГТТ, защото според нея имам метаболитен проблем тъй като имам стеатоза на ч.дроб. Малко да се поуспокоя и ще го направя, засега не съм го правила  защото изпитвам ужас от вземане на кръв и пребледнявам, става ми лошо. Всичко това с храненето ми се беше случвало, като пия антидепресант, огладнявам бързо и ако не хапна ми премалява.Спрях го, поотслабнах и се храних около 3 пъти горе долу. Макар, че пак ми е ставало така отпуснато. Последните няколко месеца стреса ми е малко в повече и дали той не усилва и тези неща. Моля ви, дайте ми съвет, опасно ли е ИР, защо така усещам всичкл това, ставам изнервена, уплашена, почвам да търся и слагам всичко каквото видя в устата си, наистина зле се чувствам. Качих за месец и около 2-3кг, но с толкова изядена храна, той и корема понякога ме боли и чувствам тежест. Прегръдки

Последна редакция: пт, 26 яну 2018, 23:22 от neli_20

# 1 268
  • София
Нели, дори без ОГТТ ти казвам, че с  инсулин 18 и с огладняване на 2 часа си с ИР, и то не някаква. Да не говорим, че антидепресантите докарват ИР.
Мерформинът няма да ти го изпишат заради стеатозата, той допълнително натоварва черния дроб.

Гледай да не ядеш много въглехидрати, не само заради напълняването /то ще продължава/, а и заради опасността от диабет. Просто забрави за хляб, ориз, картофи, макарони и сладкиши. Успех!

# 1 269
  • София
Грета Ей, на мен ми изписаха метформин, но тогава не обърна внимание ендокринолога, че имам и стеатоза... много ли товари ч.дроб, дали да не го спра Thinking ? Изписан ми 2 пъти по 850, но аз още пия от по 500, че ми действа зле на стомаха. Иначе и на мен като на Нели захарта ми беше около 5 и инсулин на гладно 18. Оггт не съм правила, защото лекаря каза, че няма смисъл.

# 1 270
  • София
Пий го, но от време на време си пускай чернодробни ензими. 2 по 500 не е много голяма доза.

Може да смениш с друг препарат, ако този не ти действа добре. Аз направо го спрях, не съм сменяла, много зле ми беше на стомаха. Е, килата се върнаха, но се примирих.

# 1 271
Направо си ме уплашихте. На мен ми става така от около 3-4 години, откакто пия антидепресанти. Това ограничение и с храните, ужас, как си го причиних Sad(

# 1 272
Направо си ме уплашихте. На мен ми става така от около 3-4 години, откакто пия антидепресанти. Това ограничение и с храните, ужас, как си го причиних Sad(

Какво точно ядеш?
Аз откакто увеличих протеините ми мина и гладът и треперенето.
Ограничението е относно тестени, сладки неща, алкохол и безалкохолни напитки и сокове.
В началото ми беше стресиращо, обожавам сладко. Но със спадането на инсулина, вече не ми дреме много за сладко. Но  понякога си позволявам да се поглезя, но понякога, а не често.

# 1 273

Какво точно ядеш?
Аз откакто увеличих протеините ми мина и гладът и треперенето.
Ограничението е относно тестени, сладки неща, алкохол и безалкохолни напитки и сокове.
В началото ми беше стресиращо, обожавам сладко. Но със спадането на инсулина, вече не ми дреме много за сладко. Но  понякога си позволявам да се поглезя, но понякога, а не често.
Ето примерно менюто ми от вчера.
10ч кроасан
12ч картофи с пилешко на фурна с 2 филийки хляб
14-15ч грах с пилешко с пълнозърнеста филийка
18ч салата домат, айсберг, рукола и малко картофи на фурна
20ч пилешко филе с многозърнесто хлебче
Изяла съм между храненията и банан и една ябълка.
От цялото ми меню кроасана и хляба не са правилни, нали, много съм уплашена. Нали това е преддиабетно състояние, а метаформина какво всъщност прави?

# 1 274
  • Наблизо
Това е много храна.Ей така само от пръв поглед са 2500 калории,че и повече - кроасаните са над 300.Второ защо имаш два и то доста пълни обяда?Поне единия махаш и махаш хляба.Вечерята нека ти бъде салатата и махаш това ядене в 20ч.
Това и на мъж 180 ще му е много ,ако не се движи..какво остава за жена.

Общи условия

Активация на акаунт