Инсулинова резистентност и отслабване

• 184 908
  • 1 561
  •   1
Отговори
# 1 455
Във коя лаборатория се изследваш?
При мен винаги референтнита стойност  за  инсулина е била <10
това 24,9 не е ли много?

# 1 456
Във коя лаборатория се изследваш?
При мен винаги референтнита стойност  за  инсулина е била <10
това 24,9 не е ли много?
Зависи от мерните единици, затова има разминаване в референтните стойности. Моите са в mkU/ml. На едно и също място се изследвам винаги.

# 1 457
Какво смяташ да правиш сега, ще се връщаш ли към старите хранителни навици или ще продължаваш с режим?

# 1 458
Какво смяташ да правиш сега, ще се връщаш ли към старите хранителни навици или ще продължаваш с режим?
Ще се консултирам първо с лекар. Но ми се върти една идея в главата - да продължа с режима като добавя малко плодове, варива и кисело мляко, защото те най ми липсват и другата седмица да се изследвам пак. Ако не ми повлияят отрицателно ще е чудесно, защото ще мога по-дълго да спазвам този режим без да чувствам лишения. Да се простя завинаги със захарта, брашното, картофите и ориза ще е по-лесно.

# 1 459
Това е страхотно, въпреки добрите резултати не се отказвай Simple Smile
аз в момента спазвам Зоната, чувствам се страхотно, изследвания ще правя април, дано да има положителен ефект

# 1 460
Момичета, излязоха ми резултатите и тотално се ошашавих  Shocked

За 5-6 дни режим инсулинът е паднал от 47 на 11,3 (норма 2,6 - 24,9)
Серумната глюкоза от 5,38 на 4,35.
НОМА индекс 2.18

Гликираният хемоглобин ми е 5,1 при норма до 6,4.

Сега какво да мисля - не знам. Може ли да нямам ИР, а по някаква друга причина да съм качила инсулина при предишното изследване? Чудя се заради това, което прочетох тук, цитирам:
Цитат
Много потребителки тук години се борят да смъкнат инсулина.

Може ли пък толкова лесно да го сваля с режим, без лекарства?

Поздравления. Завиждам и злобея Mr. Green
Колкото до другото. Нали се сещаш, че хората са различни, организмите са различни и реагират по различен начин.
Една от малкото щастливки си, които за седмица си смъкват толкова бързо инсулина.
Има хора с този режим и с лекарства дори не могат за година.
Но инсулин 11.3  все още е леко висок. Някой тук каза, че трябва да е 7-8 ако не се лъжа.
Явно си една от щастливките на които не са и нужни лекарства.

# 1 461
Тъмнозелена, ти всяка седмица ли мислиш да се изследваш и да ходиш по доктори Simple Smile
Мен, ако питаш, хич не се и занимавай с доктори и изследвания. Ако нямаш наднормени кг и натрупвания на сланинки в коремната област, явно първото изследване не е вярно. То няма гаранция, че и второто изследване е вярно, де. Режимът си го спазвай, защото в крайна сметка, той е здравословен за всякакви хора. Разкарай в максимална степен преработената, вредна храна, включително всякакви тестеняци, сладкиши, газирани, чипсове и т.н. Добави си плодове, варива и се наблюдавай - как се чувстваш и как ти влияят /дали се подуваш и т.н/.

Аз нито вярвам на доктори, нито на изследвания. Важното е да се чувства човек добре.

# 1 462
За мен първият резултат е грешка.
Не е възможно толкова бързо да падне.
11 пак е малко висок, но другите неща са добре.

# 1 463
Тъмнозелена, ти всяка седмица ли мислиш да се изследваш и да ходиш по доктори Simple Smile
Grinning Ааа, не. На специалист не ходя, засега само с джи пи-то се консултирам. А на изследвания - само до края на февруари, че НОМА до тогава е на промоция на половин цена Wink  Усещам някаква тежест в дясното подребрие, никога досега не съм яла толкова яйца и месо. Пък чета и темата за палео диетите, аз го докарвам по-скоро Дюкан, мазините са ми малко, и кой знае и с бъбреците какво ще се случи ако продължа така. Наистина трябва да измисля нещо, с което ще се чувствам добре. Обаче проблемът е, че аз и с шоколада и хляба се чувствах добре Grinning, а работата хич не е била хубава. Така че докато напасна нещата ще се изследвам, няма как. Имам сланинки точно на корема, основно там трупам винаги, така че не вярвам да е сбъркано изследването.

Елора, и аз се радвам, че се повлияха нещата от храната, защото бях почнала да си мисля какви ли не щуротии, особено като ми спомена джи пи-то за магнитноядрен резонанс за преглед на хипофизата... Явно съм си прегрешавала достатъчно с шоколада вечерта и хляба през деня. Толкова ми е бил толерансът, пък аз мислех, ааа, то трябва като разпран да ядеш, че да ти се случи. Е не било така Peace

# 1 464
  • София
Момичета възможно ли е от спиране на Сиофора да ми спре и цикъла,който беше супер редовен?С лека поликистоза съм и инсулинов резистентност но свалих доста кг,всичко влезе в норма и на своя глава от един месец реших да спра Сиофора,като пиех по едно на обяд от 850,как мислите,сгреших ли,да го почвам ли пак?

# 1 465
Скрит текст:
Grinning Ааа, не. На специалист не ходя, засега само с джи пи-то се консултирам. А на изследвания - само до края на февруари, че НОМА до тогава е на промоция на половин цена Wink  Усещам някаква тежест в дясното подребрие, никога досега не съм яла толкова яйца и месо. Пък чета и темата за палео диетите, аз го докарвам по-скоро Дюкан, мазините са ми малко, и кой знае и с бъбреците какво ще се случи ако продължа така. Наистина трябва да измисля нещо, с което ще се чувствам добре. Обаче проблемът е, че аз и с шоколада и хляба се чувствах добре Grinning, а работата хич не е била хубава. Така че докато напасна нещата ще се изследвам, няма как.
Имам сланинки точно на корема, основно там трупам винаги, така че не вярвам да е сбъркано изследването.

Явно съм си прегрешавала достатъчно с шоколада вечерта и хляба през деня. Толкова ми е бил толерансът, пък аз мислех, ааа, то трябва като разпран да ядеш, че да ти се случи. Е не било така Peace
Ако изследванията не са сгрешени и толкова добре се повлияват от храна, явно имаш ниска въглехидратна толерантност.И да се връщаш към хранене с повече въглехидрати би довело отново до висок инсулин.
Аз не бих увеличавала въглехидратите, а мазнините.
Мазнините, в съчетание с протеини, са тези, които ще държат и КЗ, и инсулин ниски, а не въглехидрати.Пък били те и плодове/боб/леща....Не казвам да забравиш за тях, а да са рядко в менюто.
И един по-лесен тест, от лабораторния:след добро хранене би трябвало да не огладняваш поне 4-5 часа, да имаш енергия, да нямаш симптоми на хипогликемия-притреперване за храна, изпотяване, премаляване, прилошаване.
Ако се появяват подобни, значи си вдигнала много инсулина,сътоветно КЗ е паднала рязко.А подобни скокове се провокират от въглехидрати.

# 1 466
Момичета възможно ли е от спиране на Сиофора да ми спре и цикъла,който беше супер редовен?С лека поликистоза съм и инсулинов резистентност но свалих доста кг,всичко влезе в норма и на своя глава от един месец реших да спра Сиофора,като пиех по едно на обяд от 850,как мислите,сгреших ли,да го почвам ли пак?

Може и да е възможно. Мисля, че метформина също регулира и цикъла. Така са ми казвали.
И ако си го спряла от раз сега организма ти реагира.
Аз като почнах Глюкофаж не забелязах промяна в цикъла, защото преди това успешно го регулирах с Прим оил. Цикъл нямах дълго време преди години за големи периоди, а прим оила ми го направи перфектен. Дори като го спрях след 4 месеца взимане, си беше точен.

# 1 467
Въпрос към трениращите, мога ли да приемам Л-карнитин?
търсих доста информация в интернет, но не успях да намеря отговор

# 1 468
Не мога да разбера нещо, вие имате много по- голям стаж и сте изчели много повече, обяснете ми моля ви ИР диабет ли е? Начална форма ли е? Ако не е, задължително ли се развива диабет?
Защо и при ИР, и при диабет се приема Метформин? ИР до живот ли е?

# 1 469
Аааа, при диабет се приема вече инсулин. Панкреасът просто отказва вече.
Объркването ти идва от там, че са два вида диабет - диабет 1 и диабет 2, като едното е ИР, другото е инсулинозависимия диабет, но много хора казват на ИР диабет, вкл. и една моя колежка.

Общи условия

Активация на акаунт