Великобритания - Тема 71 Есенно - Предколедна

• 58 181
  • 733
  •   1
Отговори
# 285
  • България моята родина
Здравейте на всички,
малко встрани от темата,но да се похваля най-накрая открихме свободно място в училище.Малко далеч от вкъщи,но ще намерим квартира близо до него.Днес отидохме да го запишем-много е въодушевен-имат зайчета в час и всички го приветстваха.
ОТ прочетеното от вас за ваксините против менингит-записах час в нашата клиника и днес докторката постави за менингит C и една за шарките,която ни липсвала,дано няма температура утре като за първи ден.

Да ви попитам като дълго живели тук-има ли там където живеете хора от много етноси или живеете на места с преобладаващи англичани.
ЩЕ ви кажа защо питам-когато пристигнахме преди 3 месеца се нанесохме при майка ми.Квартирата й е на 2 минути от центъра заради работата й,но по улиците и до вкъщи има много румънци и кюрди и т.н,което на мен специално не ми харесва.Станахме и свидетели на няколко сбивания посред бял ден между англичани и румънци-единия път даже бяха с големи ножове-което мен ме кара да настръхвам.Сега училището,в което ще е малкия е в по-малък квартал на 15-20 мин пеш от центъра днес огледахме там преобладават англичани,доста празни къщи и евтини като цени.В сайта на полицията основно са дадени сбивания и т.н.
Сега се чудя англичаните ли се бият и правят прояви по-често или чужденците.И си мисля,че в по-далечния квартал,където няма много нации ще е малко по-спокойно.
Идваме от малък град и явно не съм ставала свидетел на много такива прояви,но от както сме тук толкова плашлива съм станала,въпреки,че и тук градът не е много голям.

# 286
  • До хладилника, който обичам
Не ми пречат хора с различен от моя цвят на кожата. Като гледах квартали в града, в който отивахме, един от възможните ми беше населен основно с чернокожи, индийци и пакистанци, но заможни. В сайта на полицията обаче бих гледала основните престъпления да са ASB, anti social behaviour, шумна музика и прочее, а не грабежи, побоища или сбивания. В училищата можеш да видиш в репорта на офстед и средния процент ученици на pupil's premium, което също дава представа за това, дали родителите са основно на помощи или работят. Това е относително, разбира се, защото има работещи на пълен работен ден, които въпреки това получават ниска заплата и децата са с pupil's premium за безплатен обяд и т.н.

# 287
  • България моята родина
Разбира се говорим не конкретно за цвета на кожата-имаше удобни квартири с индийци,както казваш видимо заможни,не това е притеснително.Сегашната квартира е близо до румънци с по 5-6 деца,които седят в парка на земята от обяд и люпят семки на тълпи и хората с големите бради и т.н. като цяло почти не се срещат англичани,но говоря за манталитет не за това,че са конкретно румънци или други.А в сайта на полицията на всяка улица има по 3-4 АСВ кражби сякаш по рядко и тези violense and sexual ме тревожат-не казвайте,че е пълно с изнасилвачи,че откачам 😁,въпреки,че вечер не ми се налага да излизам след 5 от вкъщи.

# 288
Въпрос на предпочитания, предполагам. Предпочитам квартал, в който хората, без значение цвета им, са любезни, децата възпитани, на площадките се играе, а не се люпят семки и т.н. В нашия квартал полиция почти не виждам, не минават на обиколки почти никога, защото е спокойно. За разлика, бяхме на квартира първия месец, докато си намерим къща, в квартал основно с емигранти и по-социално слаби англичани. Полицаите всеки ден патрулираха по няколко пъти, площадките бяха като родни, осеяни с шлюпки (но това е бял кахър, да сме честни, ако всичко друго е ок). Въпреки това не видях за този месец никакви безредици, бях се приготвила да е малък Бейрут, но най-лошото беше скандал на улицата за паркомясто Simple Smile
Ако имаш възможност, разходи се денем, вечер и прецени на място дали ти харесва за постоянно.

# 289
  • България моята родина
Бу благодаря за съвета-тези дни това ще е общо взето оглед на района,докато малкия е на училище.

# 290

Нашият район е предимно от бели англичани и европейски граждани, с висок ценз и всички са или собственици на имотите си, или ги изплащат, или са под наем (много малък процент) без да са в "социални жилища". Кансълите, ако са били такива са приватизирани, просторни и доста скъпи. Общината не разрешава строеж на нови сгради с апартаменти за да не се развали целия облик.

Най-лошите училиша са с "добър" офстед и има доста отлични такива - ние по това избирахме сегашното си жилище.
В класовете на децата ми има 2 азиатчета - едното е "канадче", другото - японче.
При сина ми в секъндъри е по-разнородно, той пътува.

Кварталът ни е страхотен, децата ми се чувстват безопасно, хората добре облечени.
Освен ако не спечеля от лотарията не мисля скоро да мърдаме от тук.

Гарата ни е носител на много награди. Има езерце, често изложби на творби от местни училища, библиотека, ресторант за морска храна.
Много зеленина и цветенца има, хората не вандалстват.

Последна редакция: вт, 03 окт 2017, 23:41 от Tatti

# 291
(горното мнение беше редактирано от модератор, така че този остава извън контекста за писанията за расизъм и го изтривам)

Последна редакция: ср, 04 окт 2017, 14:19 от Бу

# 292
  • UK
Моят град има два "центъра" и в единия са само каунсъл хаузинг и магазини, и там не бих живяла за нищо на света, пълно е с някакви странно изглеждащи хора. Другия е по малък но много по приятен и аз живея тук, кварталът е доста скъп за живеене и има много големи, скъпи къщи, но и много чужденци и студенти, моите съседи са всичките българи и една нигерийка, викали сме полиция няколко пъти заради българите, че понякога като почнат в събота от обяд с Азис и ракията, към 11-12 вечерта вече са на замеряне с чаши и се бият един друг, до полиция 3-4 пъти се е стигало за една година откакто съм тук. Мен не ме закачат, мисля, че дори не знаят, че съм българка, аз и нямам никакво желание да узнават. Румънци има много, поляци, има си и типичните за центъра неща, 1-2 пъти годишно разбиват по някой магазин и крадат много колела, има и много чарити шопове и хора, които ходят и ровят из кофите им за боклук за изхвърлени вещи. Нямаше много бездомни, но сега са започнали са ги събират в църквата, която е точно срещу нас, и са повече и е доста неприятно.

# 293
  • UK
Stardust, ти в Лондон ли беше или в покрайнините?

# 294
В покрайнините на Лондон.

Бу, казвам истини, които всеки мисли, но не изрича.
Във фирмата ми "цветнокожото" население е много слаб процент - повечето са деца на интегрирани черни, които са завършили и са доста "интегрирани". Казвам, малък процент, изкл/чение.

Българи също няма около нас много, ние лично имаме много приятели "нормални" българи, работещи, с бизнес, семейни, студенти, които не случат чалга (и тук съм расист) и не привличат негатовно внимание.

Стигнах възраст, когато ми е важно да се съобразявам със собствените си приоритети и вкусове )както и тези на семейството ми) и да игнорирам останалите.

# 295
  • UK
Аз точно поради тази причина реших да си остана в малкото градче. Имах избор да отида в Милтън кийнс но предпочетоха 'селото' , не мога да кажа, че някой ми пречи, все пак, те са си у дома,  аз съм 'гостенката 'тук Sunglasses
Но ако не ги виждам съм хепи Laughing
Утре ,ще ходя при лл ,стискайте палци, да не ме 'отреже', че тогава трябва да си ходим всички в бг и повече , не смятам да се връщам   Confused

# 296
  • UK
Чета и се чудя как англичаните ги търпят тези хора, даже и в училищата има тъмнокожи и забрадени и всякакви учители, ама сигурно са само в емигрантските квартали. Rolling Eyes

Аз нямам съседи българи, и да имах, щях да съм от страната на шумните, няма как да се покрия с крясъците на децата по двора.

Кокона, за очите ли ще ходите до лл?

# 297
  • UK
То и аз се чудя хората от бившите колонии как са търпяли британците...

И преди някой толкова да се възмущава колко черни, индийци и румънци му дишали въздуха, да си припомни, че също не е роден в Бъкингамския дворец.

# 298
  • постоянно
Ако е за очите коконче , ще те пратят на очен. . И тук ти писахме от опит същото .

# 299
Загубих нишката, нямахме нет 12 дена и сте изписали света. Тук там пропрочетох само.

Общи условия

Активация на акаунт