Свестните са заети

• 65 737
  • 1 097
  •   1
Отговори
# 15
Друга опция е някой към 50, оженил се млад и склонен на развод, след като детето му вече е отраснало.
Тия и разведените  над 40 не са и опция , защото повечето вече имат деца, и не искат повече деца .

# 16
  • Пловдив
На твое място бих опитала онлайн. Сайтове за запознанства и групи по интереси.
+1.
След като бях останала сама на 35 и досегашният ми дългогодишен опит показваше че съм от хората, за които е изключително трудно да завързват връзки с противоположния пол, и аз имах подобни планове - за регистрация в някой сайт за запознанства, съчетани с предварително отслабване и евентуално с пластична операция на носа и други разкрасявания. Изобщо не се шегувам. Разбира се, известният огромен минус е налице - в такива сайтове е пълно с плява, най-вече чукачи, търсещи нещо за една нощ, но за друг подходящ начин да се направи нещо по въпроса не се сещах.
Не се стигна дотам, защото след серия лични съобщения във форум, не този, се запознах и на живо със сегашния си мъж. Една приятелка преди това (вярно, на около 30 или малко над) беше завързала връзка и впоследствие се омъжи за единия от общо тримата мъже от групата си за народни танци, друга се омъжи за 11 години по-възрастен ерген (хареса си го, не от немай къде), колега на новото и работно място, където също преобладаваха жените, но на подобни неща няма как да се разчита, а май няма и как да се увеличи вероятността от подобни запознанства.

# 17
  • София
Търсиш интелигентен човек- не знам, ходиш ли по изложби, концерти, разни културни " мероприятия"?
Има някаква организация на хора, които обичат да пътешестват и го правят на разменни начала- обхваща различни страни. Приемат преминаващ през страната ти човек или 2-3 с преспиване, после те им връщат жеста.
Мои познати така обиколиха света, но и така се запознаха със стотици мъже и жени.

Аз планинарството не го уважавам, ама куп свестен народ щъка събота- неделя насам- натам, та и това може да ти послужи.......... Hug

# 18
  • София
Друга опция е някой към 50, оженил се млад и склонен на развод, след като детето му вече е отраснало.
Тия и разведените  над 40 не са и опция , защото повечето вече имат деца, и не искат повече деца .
Зависи как ще подходи жената. Току виж го убедила, а може и да забременее "без да иска".
Един мъж, останал с 1 вече пораснало дете, особено ако мечта му е бил син, като нищо може да се навие.
Работя на място, където мъжете са 5 пъти повече от жените. Има доста читави момчета около и над 35г., които се оплакват, че няма свободни жени.
Кажи й къде е това място и да се мести, а пък ти уж случайно подметни, че имаш свободна позната.

# 19
  • На Марс
"Свестните са заети" - дефинирайте първо думата свестен ...

# 20
Имам една приятелка, която все е свободна и пее песента на авторката. Запознавах я два пъти с мои познати мъже, които си търсят приятелка, а тя почти се обиди какво ѝ предлагам. Единият бил несериозен и инфантилен, а другият ѝ стана противен от пръв поглед, пък той много я хареса и искаше да завържат комуникация в социалните мрежи. Истината е, че тя самата има твърде завишена самооценка и си въобразява, че ѝ се полага принц или поне някой, който е преценила като добра партия, но вече е зает и за когото се чуди какво пък толкова е намерил в невзрачната си женица, пък тя, която е много повече разбира се, седи сама. Дразнело я, че мъжете се интересуват от това каква работа има и колко печели, все едно тя не се интересува точно от същото. Иска романтика, някой да я грабне и отнесе, ама на 40 хората отдавна са станали цинични и пресметливи и рядко са склонни да те залюбят заради черните ти очи само.

# 21
Зависи как ще подходи жената. Току виж го убедила, а може и да забременее "без да иска".
Един мъж, останал с 1 вече пораснало дете, особено ако мечта му е бил син, като нищо може да се навие.
Може , ама ако авторката е красива и привлекателна жена . А те красивите не страдат от липсата на мъжко внимание , особенно сега в ерата на интернет и  фейсбук . А това случайно да забременее на тия години е почти химера ако досега не е раждала . И това е другият препъни камък , обикновенно на тия   години бремеността е свързана с инвитро процедури , а те са безбожно скъпи .

# 22
Не смятам, че е достатъчно да си красива и привлекателна, за да не си сама. Моята приятелка е хубавка, е, поувехнала вече, на 40 няма как да си запазиш свежестта, обаче е властна и като цяло с много противен характер, та по-скоро не задържа дълго мъж около себе си, защото никой не желае да живее като в концлагер.

# 23
  • София
Може , ама ако авторката е красива и привлекателна жена . А те красивите не страдат от липсата на мъжко внимание , особенно сега в ерата на интернет и  фейсбук . А това случайно да забременее на тия години е почти химера ако досега не е раждала . И това е другият препъни камък , обикновенно на тия  години бремеността е свързана с инвитро процедури , а те са безбожно скъпи .
Има всякакви случаи, докога имаш годни яйцеклетки и цикъл е по-скоро наследствено и всяка жена ще ти обясни, че не е чудо невиждано. Аз самата родих на 39 без процедури, стимулации и без особено да си даваме зор със следене на овулация, пиене на добавки и т.н.
ОбикновеННо такива мъже търсят агнешко, с 15 години надолу, а не че жената е някакъв изрод. Аз работя с доста мъже и не виждам след 50 да са някакви страшни убавци и поддържани, нооо самочувствието им е до небето.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 11:31 от Cuckoo

# 24
  • Пловдив
Янечек, не знам за приятелката ти, може и да го има това за търсенето на принца на белия кон, обаче има и друго - сит на гладен не вярва. Случвало се е и за мен както да се чудят какво не му харесвам на Х ("какво му е на момчето" - ми нищо не му е, просто не ме привлича, бе, имахме с него нещо като кратка връзка и все така не се появи тръпка; и колко му е и аз да съм изглеждала на запозналата ни като примадона, търсеща принца), така и да ми обясняват, че то намирането на мъж е лесно, какво му е трудното. За някои е лесно явно, да.

Приятелката ми с по-възрастния бивш ерген, за която споменах по-горе, се раздели заради него с напълно свестен мъж, към когото обаче още от самото начало нямаше особена тръпка - просто към оня момент и тя като мен нямаше изгледи за друг. И понеже ги познавам и двамата - сегашният и мъж може би не е по-красив, но определено е по-интересен събеседник от предишния; за свестен, и двамата са свестни, но първият беше скучноват.

Цитат на: светецът
А това случайно да забременее на тия години е почти химера ако досега не е раждала .
А ако е раждала, може и да забременее случайно на тия години? Wink

# 25
А, не, аз съм дълбоко убедена, че да срещнеш перфектия партньор е въпрос само на късмет и нищо друго, но когато не си имал този късмет, но все пак искаш да живееш в двойка, може би трябва малко да разшириш кръга на хората, които ти се виждат подходящи и да не ги режеш още от пръв поглед.

# 26
  • София
А ако е раждала, може и да забременее случайно на тия години? Wink
Е, той иска да каже, че раждалата поне е доказала, че няма изначални проблеми със зачеването.
Разбира се, че срещата е въпрос на късмет, но сред повече хора се избира по-лесно. Обикновена теория на вероятностите, макар аз да казвам, че е 1:1 - или ще срещнеш, или няма.
Преди години, когато пуснаха чата в дир.бг, имаше и срещи на живо и бях свидетел на разпаднали се двойки, защото единият изведнъж се е запознал накуп с 20 души от другия пол и все се е намерил нещо по-привлекателно.
Както имаше и случаи на събрали се трайно и оженили се хора пак от там.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2017, 11:08 от Cuckoo

# 27
В една съседна тема един 46-годишен мъж си търсеше запознанство. Като нищо може да излезе нещо... Wink Sunglasses

# 28
  • Пловдив
Цитат
Разбира се, че срещата е въпрос на късмет, но сред повече хора се избира по-лесно.
Именно, затова по-скоро идеите трябва да са в посока как да се увеличи вероятността: къде да се завържат повече запознанства и как евентуално да промени поведението си самата авторка. Плюс усилия за максимално добър външен вид.

# 29
Скрит текст:
Трудна работа за жена на близо 40 г. да се намери другарче. Имала съм връзки, които по една или друга причина не са прерастнали в брак, семейство. Сега съм "на пазара", обаче няма нищо като за мен. Интелигентните хубавци са заети Simple Smile

Срещам много малко мъже, които ми харесват, а те са семейни. Тези, които са свободни и са на моята възраст пък не ми харесват. Повечето имат дефицити в качество, с което не мога да направя компромис - интелигентност. Има мъже, които отсявам даже на много по-ниско ниво - просто не ме привличат.

Къде и как да си намеря приятел? Не мога да се хвана с кой да е, само за да не съм сама... Живея в Плевен, не се запознавам всеки ден с нови мъже. Всъщност контактувам с много малко мъже, почти цялото свободно време прекарвам с приятелки, а и те са самички като мен...

Ясно, дремала съм, докато съм била млада и сте ми измъкнали всички свестни мъже изпод носа. Някоя от вас няма ли да се разведе със съкровището си и да ми го отстъпи? Шегувам се, но хич не ми е смешно, наистина няма къде да се запозная с нормален, мил, умен, що-годе добре изглеждащ мъж. Има ли шанс за хората на моята възраст?
Напомняш ми на един познат. Той също си търси свястна жена. И е сам, ергенче, доста интелигентен, държавен чиновник. Човекът си взе и апартамент и се шегува, че само булката му липсва да направи дома. Не съм тип сватовник и няма да ти го пратя, но и моят съвет е да разшириш кръгозора. И то според интересите.
В сайтове за запознанства шансът да срещнеш интелигентен мъж е мноооого малък.
Опитай да се приобщиш към някоя общност или няколко (защо не), пък макар и онлайн, днес възможностите са неограничени (социални мрежи, форуми, платформи, групи).

И не търси целенасочено, просто опитай да си по-отворена и с по-широк кръгозор и човекът сам ще се появи.
Комбинация хубавец и интелигентен не знам дали е най-често срещаното явления (всъщност, знам – не е), така че си позволи човекът да те вълнува, да ти е интересен, а не да е хубавец.

Като чуя "на тази възраст" и ме напушва смях. Възрастта си е префекта, на тази възраст една жена вече наистина знае какво ѝ харесва и какво не. Ако се грижи добре за себе си и се поддържа, е подарък за всеки мъж. Дръж гарда и недей да клякаш щото си "вече на 40". Успех.Wear High Heel

Общи условия

Активация на акаунт