Перилни препарати и омекотители – 49

• 87 155
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
  • In transit
Имам един малък проблем. Flushed Пуснах две нови светлосини хавлии с бели блузи/потници и други хавлии. Понеже пишеше, че могат да се перат на 60С изобщо не предположих, че може да пуснат. Даже и кърпичка не сложих. Relaxed Сега обаче блузките и потниците ми са с леко синкав равномерен цвят. Абе бели са ама синеят, за да ме разберете. Някакви идеи с тия избелващите прахчета ако ги изпера само тях дали ще си върнат белотата...или с нещо друго?
Скрит текст:
Интересно, че имаше една чисто бяла хавлия, която си пак чисто бяла, бялата престилка на сина ми и тя е бяла, само тия потници и две памучни блузки.

Аз съм се справяла с порозовели бели блузи с прахчето на Хайтман, за извличане на оцветяването от тъканите. Желателно и оцветените дрехи да нямат други цветове по тях, защото може да се повредят.
Благодаря ти! Това ли е?

# 451
Една зелена малка кърпа от Юск ми направи тоя номер: някои дрехи станаха бледозелени, но не твърде забележимо (бели, но като ги погледнеш – зеленеят). След гафа кърпата я прах с цветното докато ѝ падна боята, а другите се оправиха с едно-две нормални пранета с прах за бяло. Така че за толкова бледо оцветяване едва ли е нужен чак препарат за обезцветяване.

# 452
Персил има във Фантастико- 70 пранета за 19лв, гел.
Видях там Ариел и Даш, внос от Франция, на сравнително ниски цени, отново гел. Някой ако има отзиви, може да сподели стават ли за нещо. В еднакви, оранжеви бутилки са.

# 453
Скрит текст:
Ползвали ли сте перилни препарати Lex? Ето тези:

Доволни ли сте? Как изпират? Имат ли хубав аромат?
Аз съм ползвала три вида,хубави са,сравними са с Персил,Первол като изпиране,бях доволна.Аромата е хубав и се задържа,купувала съм ги за 2.99 от Кауфланд.
Скрит текст:

Ползвали ли сте перилни препарати Lex? Ето тези:

Доволни ли сте? Как изпират? Имат ли хубав аромат?
Във ваканционния ни апартамент, приятели бяха купили такъв препарат, за да си перат дрехите, докато са там и беше останал, та съм пускала и наши и на детето цветни дрехи с него.
Изпираше петната, аромат не съм усещала, ама там сме с пералня и сушилня в едно, та винаги пускам да се изсушат след прането и не се усеща мириса на праха.
Благодаря ви! Simple Smile  bouquet
2,99 от Кауфланд? Много добра цена!  Пък аз се зарадвах на 3,99 в Лили до края на ноември.
Щом сте доволни, значи ще отида да си купя. Омекотителите им също са намалени, може и от тях да взема.

# 454
  • София
LEX е боклук, не си давай парите за него. Дай още толкова и си купи нещо свестно и на прах - Персил, Омо, Ариел, постоянно ги има на промоция някъде.

# 455
Гледай името – ако има „X“, отпиши го. Simple Smile
В случая с Мексон, Алвина е по-качественият продукт, Лекс е от ниския клас.
Но не пречи човек да пробва в крайна сметка. Някои дрехи може и да могат да се възстановят от прането с некачествен препарат.

# 456
Все се каня да попитам - защо Рекс не е добър?

# 457
При перилните препарати качеството си идва с цената. При евтините препарати някои важни съставки (които са и скъпи) са намалени или липсват изобщо. При ВСИЧКИ евтини марки, не само при Рекс, има по-малко ПАВ, по-малко избелител и активатор (активатор изобщо липсва при Савекс, а при Бонукс няма и избелваща съставка), по-малко anti-redeposition съставки, скъпите ензими са махнати, има по-малко оптични избелители и т.н.
Затова Рекс не е добър. Не се справя добре със силни замърсявания; поради по-малкото anti-redeposition съставки е напълно вероятно мръсотията, която е успял да изкара от тъканите, да се отложи отново върху тях, което ще ги направи да сивеят (или както е популярно, да изглеждат засечени); избелването при праха е символично, защото символично е и количеството на избелителите.
Подобни ефекти понякога се виждат от първото пране, но в повечето случаи иска повече време, когато вече е късно и малко може да се направи, за да се оправи дрехата.

Разбира се, понякога има и изключения. При две собствени марки (Денкмит и Формил), които са на невисоки цени, е постигнато твърде добро качество.

Последна редакция: пн, 27 ное 2017, 15:25 от Guess Who

# 458
Благодаря! Ползвали сме го преди и нямах забележки.
В този ред на мисли да похваля Формил за черно - имам едно яке, което беше изсветляло по ръбовете и още с първото изпиране освежи цвета и ръбовете не изглеждат толкова светли както преди.

# 459
Ех, че ме отказахте сега. Нашите дрехи не са мръсни-просто им трябва едно плакнене и освежаване. Пак ли няма да се справи Lex? Thinking

# 460
Брей, само една плакнене, викаш? Simple Smile Я виж картинката в първия постинг и може и да си промениш мнението.

Последна редакция: пн, 27 ное 2017, 16:24 от Guess Who

# 461
  • Бургас
Ех, че ме отказахте сега. Нашите дрехи не са мръсни-просто им трябва едно плакнене и освежаване. Пак ли няма да се справи Lex? Thinking
По повод "не мръсни" погедни картинката на първа страница на темата.

# 462
Тази, предполагам, имате предвид, а не таблицата.

Ухаа, ами не знаех толкова подробно какво и колко точно отделяме за едно денонощие. Но ние да носим дрехите по 1-2 пъти макс и ги хвърляме за пране.

# 463
Момичета,на мен специално Лекс ми е изпирал по-хубаво от Ариел капсули,Первол,Персил течен Simple Smile Само казвам...

# 464
  • Плевен
Момичета, случайно някоя от вас да си е купувала/ ползвала този прах за пране?

Общи условия

Активация на акаунт