Карти таро - тема 16

• 53 483
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте!  Ще си позволя и аз да задам въпрос:
Обмислям едно начинание в Украйна. Ще го осъществя ли до 6 месеца ? Ще бъде ли успешно?
Благодаря.

# 691
Здравейте! Срещнах момче, с което се срещнах няколко пъти. Има привличане между нас, но дали ще има и още нещо....?

# 692
  • София
Твой сигнификатор – обърната Седмица пентакли
Първата карта загатва за някаква дисхармония, съмнения. Усещаш, че си инвестирала доста в тази връзка, а плодовете не носят достатъчно удовлетворение. Партньор, който според теб не отговаря на твоите очаквания. И дори може би си задаваш въпроса дали вложените усилия са стрували, макар и да не го осъзнаваш напълно в текущата ситуация. И може би си мислиш, че има нещо, което помрачава щастието във вашата връзка, внася разногласия.

Карти на въпроса – обърната Четворка чаши, Колелото на Фортуната, Слънцето

Четворка чаши – динамиката на вашите отношения (лайтмотив)

Дори когато всичко на пръв поглед е идеално, все имаш усещане за липса. И ако я нямаше разликата в интелектуалното ви ниво, щеше да е нещо друго. В обърната позиция Четворка чаши придобива по-благоприятно значение. Според някои автори такива карти могат да бележат промени в ситуацията, които са настъпили в резултат на нашите осъзнати усилия.  Да се преразгледат отношенията, да се видят и техните плюсове, а не само това, което липсва. За да не гоним впоследствие последния влак и да не действаме по-безразборно на някой по-късен етап. Това е съветът на картата към питащия.

Колелото на Фортуната – относно мъжа и общата ви перспектива
Това е традиционно щастлива карта. Разбира се всеки човек има недостатъци, но никой партньор не идва в живота ни случайно, независимо колко сме различни. Тази карта говори за среща, която е била предначертана свише. Всички ние срещаме някакви уроци в отношенията, духовни и кармични. Да, наистина би било хубаво партньорите да са равнопоставени във всяко едно отношение, но такива връзки се срещат изключително рядко и това също е орисия, която предполага определено духовно ниво, мисия и обща цел, еволюционна програма.

Слънцето – да се разделите ли?
Това също е традиционна карта на щастието и успеха. И като цяло тя не говори в полза на евентуална раздяла. Но ако смяташ, че си постигнала абсолютна цялостност, която те прави напълно самодостатъчна личност, би могла да поемеш това предизвикателство и да прекъснеш връзката. Ако считаш и вярваш, че имаш достатъчно потенциал сама да се справяш в живота. На първо място човек трябва да бъде честен със самия себе си – и това е едно от най-важните послания на тази карта.

Сама по себе си това е карта на щастието и помирението, ако се пита за партньорски отношения. Ти избираш какво да виждаш и спрямо какво да реагираш в тази връзка – да се фокусираш върху всички положителни страни, върху това, което ви обединява и ви прави щастливи заедно, или върху разликите и недостатъците. И като цяло, ако се пита за конкретен партньор, тази карта очертава положителен образ.

Ако трябва да резюмирам, бих казала, че картите не изключват положителна динамика и възможност да сте щастлива двойка. Първите две обаче изискват целенасочена и осъзната работа върху себе си и своите възприятия, а не да се опитваме да променяме партньора или да му потърсим заместител. Ако го превъзхождаш интелектуално, това не изключва други негови достойнства. Все в нещо може да е по-добър от теб или поне колкото теб, но Четворка чаши пречи да го видиш, все нещо не ти достига.

Безкрайни благодарности!

# 693
  • Перник
Здравейте!Чета темите ви отскоро(имам още много да чета),и се запалих много.Много искам и аз да си закупя Таро.Бихте ли ме посъветвали откъде?И нужно ли е да си купувам книга с картите или ми е достатъчна информацията от интернет.Насочила съм се към колодата на Уейт,тъй като съм начинаеща и много от вас я препоръчват за такива като мен.Ще съм ви безкрайно признателна ако ми помагате в началото.

# 694
Моля и за мен една карта ,относно работа . Praynig
Дали скоро ще си намеря мечтата работа ?

С една карта няма как да се отговори на който и да било въпрос, минимум по три се теглят.

Малко не разбирам въпроса ти – какво означава "мечтана работа"? Към нещо конкретно ли се стремиш и имаш амбиции в определена професионална сфера? Или си в началото на професионалния си път и се надяваш на първа работа?

Изтеглих няколко карти, но те не дават описание в конкретика. По-скоро описват ситуацията, в която пребиваваш.

Твой сигнификатор – обърната Деветка чаши
Какво ще е професионалното развитие – Дяволът, Паж чаши, Умереност

Картите те описват като човек, който в момента не е зает с нищо съществено. Пребивава в очакване, но не предприема нищо конкретно, не е достатъчно инициативен. Има една пасивна, ленива нагласа – нещата да се наредят от само себе си.

Картата на Дявола се падна по въпроса какво точно търсиш. И малко ме озадачава в този контекст. Тя не дава директен отговор на въпроса за типа реализация, към какво поприще се стремиш. А по-скоро съобщава за ситуация на зависимост, неудовлетвореност. Може и от чисто финансова гледна точка, ако в момента друг човек ти осигурява необходимия ресурс.

Следващата карта, която изтеглих по въпроса дали скоро предстои, също е с по-пасивни характеристики. Може да очакваш някакви новини, вести, но тук липсва устрем, хъс, инициатива.
За това ми загатват и първите две карти – 9ка чаши и Дяволът. Желание е налице, но липсва лична инициатива. Тази карта може да представя и един по-млад човек, на който все още му липсва достатъчно житейски и професионален опит.

Последната карта е завършваща, но съдържа един допълнителен въпрос, своеобразна препоръка, насока – на какво да заложиш, какво да предприемеш, ако искаш да имаш успех? Това например може да бъде и някаква преквалификация, придобиване на допълнителни умения, да изкараш някой курс.

Умереността не е лоша карта, но тя не говори в полза на бърз и зашеметяващ успех. Не раздува балони с очаквания. Може да потърсиш някой компромисен вариант. Необходимо е също така да се преодолеят някои противоречия, да си поставиш ясни и постижими цели. Работа в екип, сътрудничество. Там, където личните амбиции и егоизмът отстъпват пред някоя обща кауза. Необходима е по-добра координация на действията, ако наистина се стремиш към задоволителен резултат. Точна мярка и пропорция във всичко, правилна преценка, нагласа за екипна работа, сплотеност – на това трябва да заложиш. Да действаш самостоятелно все още ти липсва опит и ресурс, първо ще се учиш да бъдеш успешна в сътрудничество с други хора.

Но като цяло бих казала, че сякаш липсва нужният енергиен заряд за излизане от ситуацията, в която пребиваваш. Затова за бърза промяна не бих говорила, а за постепенно надграждане. Не знам дали вече си се изградила като доказан професионалист, по-скоро не – поне това показва тази комбинация от карти. И може би не търсиш на правилното място. Използвай последната карта и нейните съвети за ориентир, ако искаш да излезеш от застойната ситуация.

# 695
Много искам и аз да си закупя Таро.Бихте ли ме посъветвали откъде?И нужно ли е да си купувам книга с картите или ми е достатъчна информацията от интернет.

Потърси по книжарниците, има различни колоди. От сайта store.bg (не е реклама, просто проверих в търсачката) можеш да закупиш стандартна колода Уейт. За начинаещи това се препоръчва, най-малко ще те обърка. Постепенно усвоявайки материала, ще придобиваш умения, ще развиваш асоциативно и символно мислене, тогава ще можеш да преминеш към по-сложни колоди.

В нета има доста информация, има описания на картите. Но за по-задълбочено запознаване според мен е желателно да се прочете поне една тематична книга, да за може да се разберат принципите на работа, езотеричният символизъм, сакралният език на картите и фигурите.

# 696
  • Перник
Благодаря!Сега ще потърся.

# 697
  • Пловдив
Моля и за мен една карта ,относно работа . Praynig
Дали скоро ще си намеря мечтата работа ?

С една карта няма как да се отговори на който и да било въпрос, минимум по три се теглят.

Малко не разбирам въпроса ти – какво означава "мечтана работа"? Към нещо конкретно ли се стремиш и имаш амбиции в определена професионална сфера? Или си в началото на професионалния си път и се надяваш на първа работа?

Изтеглих няколко карти, но те не дават описание в конкретика. По-скоро описват ситуацията, в която пребиваваш.

Твой сигнификатор – обърната Деветка чаши
Какво ще е професионалното развитие – Дяволът, Паж чаши, Умереност

Картите те описват като човек, който в момента не е зает с нищо съществено. Пребивава в очакване, но не предприема нищо конкретно, не е достатъчно инициативен. Има една пасивна, ленива нагласа – нещата да се наредят от само себе си.

Картата на Дявола се падна по въпроса какво точно търсиш. И малко ме озадачава в този контекст. Тя не дава директен отговор на въпроса за типа реализация, към какво поприще се стремиш. А по-скоро съобщава за ситуация на зависимост, неудовлетвореност. Може и от чисто финансова гледна точка, ако в момента друг човек ти осигурява необходимия ресурс.

Следващата карта, която изтеглих по въпроса дали скоро предстои, също е с по-пасивни характеристики. Може да очакваш някакви новини, вести, но тук липсва устрем, хъс, инициатива.
За това ми загатват и първите две карти – 9ка чаши и Дяволът. Желание е налице, но липсва лична инициатива. Тази карта може да представя и един по-млад човек, на който все още му липсва достатъчно житейски и професионален опит.

Последната карта е завършваща, но съдържа един допълнителен въпрос, своеобразна препоръка, насока – на какво да заложиш, какво да предприемеш, ако искаш да имаш успех? Това например може да бъде и някаква преквалификация, придобиване на допълнителни умения, да изкараш някой курс.

Умереността не е лоша карта, но тя не говори в полза на бърз и зашеметяващ успех. Не раздува балони с очаквания. Може да потърсиш някой компромисен вариант. Необходимо е също така да се преодолеят някои противоречия, да си поставиш ясни и постижими цели. Работа в екип, сътрудничество. Там, където личните амбиции и егоизмът отстъпват пред някоя обща кауза. Необходима е по-добра координация на действията, ако наистина се стремиш към задоволителен резултат. Точна мярка и пропорция във всичко, правилна преценка, нагласа за екипна работа, сплотеност – на това трябва да заложиш. Да действаш самостоятелно все още ти липсва опит и ресурс, първо ще се учиш да бъдеш успешна в сътрудничество с други хора.

Но като цяло бих казала, че сякаш липсва нужният енергиен заряд за излизане от ситуацията, в която пребиваваш. Затова за бърза промяна не бих говорила, а за постепенно надграждане. Не знам дали вече си се изградила като доказан професионалист, по-скоро не – поне това показва тази комбинация от карти. И може би не търсиш на правилното място. Използвай последната карта и нейните съвети за ориентир, ако искаш да излезеш от застойната ситуация.

От сърце Ви БЛАГОДАРЯ !!! bouquet bouquet bouquet
Да точно така е !Останах без работа и съм много наранена и отчаяна  Sad
Пуснала съм се по течението и така  Embarassed
Иначе много искам скоро да си намеря работа !!!
Работа ,която да ходя с желание ,а то е в мен !!!

# 698
  • Перник
Честит 8 март,мили дами!Бъдете нежни и красиви, възторжени и вдъхновени! Съхранете женствеността и лъчезарието си! Обичайте и бъдете обичани!

# 699
Здравейте и от мен.Ако е възможно някой да изтегли и за мен карти.Чакаме първото си бебче и ме интересува,скоро ще имаме ли възможност да се сдобием със собствено жилище,тъй като сме по наем ? Много благодаря предварително и честит празник на всички дами! Simple Smile

# 700
Здравейте и от мен.Ако е възможно някой да изтегли и за мен карти.Чакаме първото си бебче и ме интересува,скоро ще имаме ли въвзможност да се сдобием със собствено жилище,тъй като сме по наем ? Много благодаря предварително и честит празник на всички дами! Simple Smile

До 6 месеца ще купите ли жилище - Дявол - 6 жезли обърната - Отшелник

До 6 месеца н е виждам да се случи. Дори и да сте имали някакви планове, те ще се отложат. Буквално из под носа могат да ви се изплъзнат добрите предложения.

# 701
Имам свои карти, но искам някой да ми изтегли карти, тъй като аз като тегля за себе си почти винаги картите отразяват вътрешното ми състояние, емоциите, които изпитвам по зададения въпрос, страховете ми и с една дума проектират мен. Но не ми отговарят на въпроса.

Въпросът ми е - Ще започна ли работа в желано от мен място до края на годината?

Благодаря предварително  bouquet

# 702
Имам свои карти, но искам някой да ми изтегли карти, тъй като аз като тегля за себе си почти винаги картите отразяват вътрешното ми състояние, емоциите, които изпитвам по зададения въпрос, страховете ми и с една дума проектират мен. Но не ми отговарят на въпроса.

Въпросът ми е - Ще започна ли работа в желано от мен място до края на годината?

Благодаря предварително  bouquet

Крал меч - 3 жезли- 10 пентакли обърната
Твърдо си решила за тази работа/ това място. Имаш желание да правиш нещо, да се развиваш. Но или семейството не те подкрепя в това ти желание, или в тази работа има някакъв по-голям риск, който си склонна да поемеш, без да го обмислиш.

# 703
Здравейте!
Ще съм благодарна, ако получа отговор на два въпроса:
1. Ако кандидатствам за работа в международната компания, ще успея ли?
Най-близките до мен ме поощряват и вярват в мен повече, отколкото аз самата вярвам, че тази врата ще бъде отворена за мен.
2. Търся спокойствие във връзката си. Ще го имам ли?

Предварително и от сърце благодаря на този, който пожелае да ми отговори.

# 704
Здравейте! Срещнах момче, с което се срещнах няколко пъти. Има привличане между нас, но дали ще има и още нещо....?

Моля за отговор!

Общи условия

Активация на акаунт