Остров Тасос /Тема 10/

• 100 580
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
Миналото лято имам около 10 ходенета до Тасос за по няколко дни. Впечетленията ми са следните: Юни месец водата е чиста и сравнително топла, заслужава си да видиш Гьола "бистър" и няма въобще навалица по плажовете.Юли и август става наистина пренаселено. Последните дни на август дали даже не беше от 15 август морето беше много бурно, пътуването с ферибота си беше истинско приключение, а Мраморният плаж беше ужасна мътилка, в Гьола ако скочиш пък абсурд да излезеш заради вълните. В началото на септември беше доста по спокойно и все още топло. Последния ми плаж беше на 22.09, но на Ситония. На Тасос съм ходила най късно около 15.09 и винаги времето е било с нас. През деня дори при 23 градуса е идеално за плаж. Но аз съм ходила винаги в последния момент, без да правя резервации за нощувки и като следя live камерите, прогнозата за времето и  разбира се темата тук.

# 481
Каквото и да се пише за времето няма никаква гаранция Тасос е на север и може да се сравнява с нашия климат в Сандански

# 482
Предварително се извинявам, знам, че въпросът с настаняването многократно е коментиран, и има пускани много линкове. Ноо..те са предимно за студиа, има и списък с 4 и 5 звездни хотели с HB или AI. А ние си изяснихме, че търсим приличен 2 или 3 звезден хотел със закуска, близо до плаж, подходящ за деца, ако може на пешеходно разстояние до селище. Първо мислех за Скала Панагия, но всъщност може да е навсякъде. Искаме да ни е комфортно, но да не сме все в хотела, вързани с яденето. Ако можете да ме ориентирате малко, в букинг е най-систематизирано като информация, но ги няма всички хотели...

# 483
Giada, аз хич не съм голям разбирач по хотелите с храна, че и на Тасос не съм ходила в последните години, но сред българите със среден бюджет доста се харчат и хотелите на плажа Пефкари край Потос - те са "Акти", "Тасос", "Капахи" и "Есперия".
Звездите в Гърция са малко относително понятие, а и българските агенции често лъжат за тях, но общо взето всичките са в категорията 2-3.

# 484
  • Варна
Ние сме били в този:
http://www.pantheonthassos.gr/index.php?p=gallery
Тук има описание на стаите на български, явно го предлагат и през агенции, ние по препоръка отседнахме там:
https://www.reyma.bg/katalog-hoteli/greece/ostrov-tasos/393-hote … tudios-apartments
В близост е до път, но не е шумно, не е точно в града, ние с кола се придвижвахме, но е на минутки от голям и сравнително хубав плаж:
https://www.feelgreece.com/bg/trypiti
Бяхме в апартамент с кухненски бокс, купувахме си от местен супермаркет наблизо и пекарни за закуска, ппедлагат закуска, но някакви степчета и кроасани ли беше, ние си я правихме по-вкусна, терасите гледат или към хубавата градина, или към хълм с борови дървета. В градината може да си палите барбекю, хотелът е усамотен и е спокойно. Наблизо на плажа има доста добри заведения, там ползвахме отстъпка от хотела, беше много вкусно. Но ние реално всеки ден бяхме на различен плаж, тогама бяхме без деца. Simple Smile

# 485
Трябва ми закуска, иначе все тая дали хотел или къща със студиа. Моя мъж отказва да се занимава с барбекюта, по-скоро по изключение. Ще го мисля....

# 486
Можеш да отвориш google maps и да избереш Тасос , конкретно селце или район  . Ще ти излязат контакти -  телефони и e -mail-и на доста студиа и хотели , които ги няма в booking.

# 487
  • Там където
Тази есен бях на Тасос в студио, но много ми хареса плаж Сан Антонио- плитък и широк и наоколо имаше поне 5-6 прилични хотелчета и заведения. Не беше претъпкано и имаше много място за паркиране. Ако ползвате гугъл и намерите плаж Сан Антонио хотелите сами си излизат.

# 488
Можеш да отвориш google maps и да избереш Тасос , конкретно селце или район  . Ще ти излязат контакти -  телефони и e -mail-и на доста студиа и хотели , които ги няма в booking.
Правя го! Разглеждам, забавлявам се, но в един момент почва да ми писва. Оказа се, че моите хора вкъщи си искат точно определено нещо, а се сещаш колко локации излизат в мапса. Доста е трудоемко. Пуснах запитване до хотелите на Блед, ще видим дали ще си паснем с някой Simple Smile

# 489
  • Sofia
Момичета, може ли някой да каже колко ориентировъчно струва фериботът от Кавала до Тасос (за кола и 4 човека)? И ако някой има отзиви за това място
https://www.booking.com/hotel/gr/daedalos.bg.html?aid=397594;lab … 1&#map_closed
ще съм благодарна, ако ги сподели.

# 490
Момичета, може ли някой да каже колко ориентировъчно струва фериботът от Кавала до Тасос (за кола и 4 човека)? И ако някой има отзиви за това място
https://www.booking.com/hotel/gr/daedalos.bg.html?aid=397594;lab … 1&#map_closed
ще съм благодарна, ако ги сподели.

От Кавала има само два ферибота на ден, по-долу изпрашам линкс с цени и информация. На същия сайт може да видите и цени/разписание от Керамити - цените са по-ниски, фери на всеки 30 мин.:
http://www.go-thassos.gr/thassos-ferry-schedules-prices

Иначе селцето е в спокойната част на острова, малко селце с няколко таверни и малко пристанище. Плажовете в района не са от най-добрите и сте далеч от Парадайз бийч, Мраморният плаж и Golden beach - които са и най-комерсиалните. Та зависи какво търсите.

# 491
  • Sofia
Търсим максимална дивотия.  Mr. Green Само супермаркет и бензиностанция да има наблизо, друго не ми трябва. И да е каравана, бунгало, селска къща, палатка... да не е хотел. Ама да има хубава природа. Приемам идеи и за други части на Гърция, отговарящи на тези условия.

# 492
Скала Сотирос е доста сладко селце и има пясъчен плаж. Била съм там с бебе през 2009 г. Мога да се опитам да изкопая някоя снимка, за да видиш плажната ивица. Районът е леко по-застроен оттогава, но все още е от по-дивите и непопулярни места на о-ва, т.е. ще отговори на каквото търсиш. На най-популярните плажове като Скала Потамия, Парадайз и Алики (които са по-хубави) няма да го намериш за съжаление Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 яну 2019, 11:52 от Параход

# 493
  • pomorie
Здравейте, вече две години ходим на Тасос в края на септември. Тази година се чудя дали да не отидем края на май... Говорих с хазяйката, където обикновено отсяда ме, каза че всички ресторанти и магазини ще са отворени по това време. Каза още, че времето по принцип става и за плаж... Някой с преки наблюдения за месец май?

# 494
Нали приятели ходиха миналия май, ами случиха на слънчево и топло време, но водата не става за къпане все още, по-скоро за слънчеви бани.

Общи условия

Активация на акаунт