Йоркширски териер - тема 10

• 85 337
  • 782
  •   1
Отговори
# 465
Никрис, savina_33  bouquet

Давам джуниър защото отказва да яде друга храна. И затова търся мостри или насипно да купя от някъде по-висок клас храна. Надявам се да си хареса и да не капризничи повече.

# 466
  • София

Давам джуниър защото отказва да яде друга храна. И затова търся мостри или насипно да купя от някъде по-висок клас храна. Надявам се да си хареса и да не капризничи повече.

мога да ти пратя Acana Ranchlands за проба.

# 467
  • София
Аз съм си намерила някакъв среден вариант на храната. Не е висок клас, защото трудно се намира, да.
Не е и РК, Хилс и пр. защото те са с много овкусители и омирисители. Казва се Храна за малки кучета на ДМ.

# 468
Здравейте, имам кученце на почти 9 месеца и имам няколко въпроса към вас тъй като за първи път имам домашен любимец.
Колко пъти на ден хапват вашите и по колко грама? На каква храна сте  и давате ли допълнително витамини и калций? До кога ще продължава да сменя козинката? Благодаря ви, предварително за съветите и информацията.

# 469
  • София
всичко зависи и от породата и размера на кученцето
на 9 месеца вече не са малки
на толкова на моята и давах, а и все още продължавам, храна два пъти дневно
аз Храня с Тaste of the wild, и давам храна според килограмите на кучето и указания грамаж на опаковката
давах Калции, но моята е едра и се налагаше
по принцип при хубава храна не се налагат добавки
имам лабрадор, да уточня

за дребно йорки, храната пак е добра, дават се около 50 гр. на ден, пак на две порции

# 470
за стандартно йорки става на въпрос, не е мини около 3 кг е

# 471
От скоро сме на Schesir puppy, преди е пробвал Еукануба но от нея мисля че пускаше доста газове. Около 20-25 му давам сутрин и вечер - на 12ч хапва.

# 472
  • София
Да кажа - моята чак сега, на година и девет май доби окончателен вид на йорки. Преди това козината й беше една такава - пухкава и странна.

# 473
  • София
Ейджънт, нащо йорки още е пухкаво и къдраво, едно такова все едно гледаш подстриган каракачанец малко
странно сравнение, ама
като и порасне козинката е една щръкнала, бухнала и къдрава
и си е черна, а вече подмина две годинки
ама така ми е по-симпатична, на мен поне де
по-пухкава за гушкане

# 474

мога да ти пратя Acana Ranchlands за проба.

Благодаря ти, но ще поръчам първо от Taste of the wild и се надявам да и хареса.

# 475
Здравейте,
Моите родители имат женско йорки на 1год 4 мес. Вчера се случи инцидент, докато сестра ми е разхождала нашето кученце в градинката  и го е била пуснала без каишка, изскочил е питбул насреща, нашето кученце се е разлаяло и питбулът го е нападнал. Питбулът е бил пуснат да се разхожда свободно....
Ухапал го е по предната лапичка, слава Богу, нашето кученце е било с дрешка, извадило е късмет, че питбула не е нацелил врата му....ужасяваща сцена:cry:
Нашите веднага са завели кученцето ни на ветеринар, гледали са я на ренген, няма нищо счупено, не е имало и необходимост да се шие, дали са и антибиотик и са третирали раничката
От вчера си седи  в нейното легълце, майма ми и готви месце, хапва по малко...доста е омърлушена, не издава и звук....което е разбираемо след преживяния огромен шок от това нападение...
Исках да ви попитам, дали има някой с кученце, преживяло такъв инцидент и горе -долу колко време е отнело да се възстанови животинката не само физически, но и психически....Знам, че всяко кученце е индивидуално, но все пак... притесняваме се до каква степен ще си промени поведението й в следствие на шока, дали ще иска да излиза  навън като се възстанови ...всякакви съвети са добре дошли...

# 476
  • София
Ще му мине като на кученце! След като няма счупено, няма страшно.
И следвщия път - с каишка и очите на 4!
Моята днес за пръв път за сезона я събрах с други кучета. Ми "принцеската" все да лае и ръмжи. Вдигнах я подмишница и я изнесох. Това е проблем на неизлизащите йоркита. Седят си вкъщи като принцеси и забравят как трябва да се държат с други кучета. Ще се учим!

# 477
Йоркито на една моя приятелка се държеше така с другите кучета в началото, но после свикна и спря да се  държи агресивно.

# 478
  • Sofia
Моята, понеже отказва да излиза, когато е много студено, като й се съберат повече дни да не ходи в парка, става асоциална. Почва да джафка всички и се опитва да ги хапе. От страх. Не че може да ухапе с тази малка уста, но се опитва. Като излизаме редовно свиква и няма проблем. Но без каишка я пускам само на заградената прощадка.
Стискайте палци, в четвъртък ще я кастрират. Дано всичко мине добре.

# 479
savina_33 ,стискаме палци и лапи всичко да мине бързо и безпроблемно!

Fani_M и моята е хапана от голдън/лабрадор и от джак ръсел. Първият път даже доста пострада, куцаше няколко дни, слава Богу счупено нямаше. От тогава и остана едно неприятно чувство, когато срещне непознато куче, да не му позволява да се навира в нея да я души. Ако кучето е настоятелно, особено ако е бебе и скача върху нея, го джафка предупредително да не я закача. Остава си им уплах, особено ако ги е боляло от случката.
Важното е да не спирате да излизате и да не се суетите прекалено около случката. Кучетата усещат емоциите на стопаните си и реагират спрямо тези емоции. Ако имате кротко другарче в началото я срещайте само с него, пасивното му поведение ще я  отпусне и ще види че не всички искат да я наранят. носете лакомства и играчки навън и направете разходките интересни и забавни за нея, за да забрави по-бързо лошата случка.
За съжаление тези ситуации в някои моменти изобщо не могат да се предвидят и предотвратят. Случката ни с ръсела стана на силно оживено от деца място, моята беше вързана в краката ми и кучето налетя за секунди, появи се от нищото и я повлече за нагръдника.
Дай Боже по-малко такива неприятни инциденти!

Общи условия

Активация на акаунт