Парфюмни размисли и страсти - 213

• 101 709
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Май не си прочел поправката ми за sycomore...

# 286
WaltherP99, моят Коромандел ЕДТ е от преди 6-7 години. Наскоро пробвах от Ковачева и ЕДП нов вариант, разликата е много сериозна. Много! Харесвам в пъти повече ЕДТ, заради мухливостта и остротата. По-силен, по-остър, по-непримирим и властен. ЕДП е прекрасен, но е по-мек, по-шоколадов, по-семпъл и по-укротен. Не е мазе със загнили плодове в щайги, а е киселки плодове, обвити в шоколадова глазура от най-скъп, ръчно правен шоколад. Търси старо по-добре, ако дамата си го обича него. Peace
Аз съм луд фен на Коромандел и не знам какво ще правя като ми свърши моя. Добре че имам доста и го нося  рдядко само в дъжд и много хладно, ветровито време.
ЕДП смятах, да купя, но на този етап се отказах.

# 287
  • Франция

Моля по възможност да се изкажат хора познаващи вариациите на Coromandel , а не общо за Chanel , или някой друг от Les Exclusifs серията.

WaltherP99, имам и нося и двете версии, защото са наистина много различни според моето възприятие. Описвах подробно разликите между EDT и EDP, не само на Коромандел, но и на други от линията, когато лансираха новите формули и мога да се самоцитирам:

Цитат на: Йоан Владимир
Началото на новия Coromandel EDP е много, много различно от началото на стария Coromandel EDT. Всичко онова, което правеше стария Коромандел необикновен, труден, дързък и унисекс аромат вече го няма. Няма го влажното мазе, няма го острия тамян, в контрапункт с ванилия и бял шоколад и което е най-голямата разлика - няма го мухливото пачули. Няма го и мощното присъствие, което пълни въздуха в стаята и влачи шлейф по улиците. Коромандел е мъртъв, да живее Коромандел обаче, защото откриващите акорди на новия парфюм са особено красиви и приятни. В центъра вече не е пачулито, а амбра, бензоан и меки смоли, всичко е много гладко, меко, галещо, доловимо по-сладко. Час и половина по-късно пачули все пак се появява по-осезаемо, но украсено с цветни нотки. Бял шоколад почти не се усеща, самото излъчване от ръката ми е на много по-къса дистанция. EDT продължава да се излъчва мощно, усещат се добре и портокаловите корички, и белият шоколад, като цялостно звучене е доста по-агресивен и по-сух. EDP утихва до skin scent много по-рано и в базата е по-скоро дървесно пачули и ванилия. EDT остава много по-дълго с по-добра прожекция и основата е по-скоро какао на пудра. Трайността и на двата е 10+ часа.

Казано по-общо, идеята на реформулацията, освен по-високата цена, разбира се, е била да се направи началото на ароматите много по-впечатляващо, по-приятно за масовия вкус, по-дамско (разбирам защо недоволстват момчетата от basenotes). Това се отнася за всичките нови версии, не само за двата коментирани.

В резюме: старият EDT е по-добрата версия, ако дамата си го харесва, търси него. Новият стои като фланкър, може да се носи за разнообразие, но категорично не може да го замести. Освен това всичките нови формули на ексклузивите не издържат сериозен тест при носене, защото базата им е посредствена. Формулите са изпипвани предимно да са хубави в началото.

Последна редакция: пн, 23 окт 2017, 15:16 от Йоан Владимир

# 288
  • София
Уолтър, вече са се изказали супер детайлно дамите преди мен, но ако правиш статистика и броиш гласове - и от мен един глас в полза на тезата, че не са взаимозаменяеми двата. Цитирам в скрит текст старо мое кратко мнение по темата:

Скрит текст:
Цитат
Беше ми интересно да прочета отзива на BoMarina за Коромандел ЕДП. Аз мечтах за ЕДТ години наред (но не знам в коя точно формулация, бях чела, че ЕДТ е сериозно променян през годините и бачовете доста се различават). Май съм една от малкото, които скърбят за ЕДТ. Или споменът ме лъже, или аз съм се променила с времето и възприятията ми са други, но ЕДТ го помня по-искрящ и звънлив, по-усмихнат; според моя спомен, стоеше и по-цветен, новият е по-плътен/сладък и допускам, че това ми усещане може да идва от добавената амбра, сега сравних пирамидите във Фрагрантика.

Въпросът е обсъждан в 211-та тема. Ако е луд фен на старата формула, със сигурност трябва да пробва първо новата, за да си сигурен, че ще си изпръска цяла нова бутилка с непомрачено удоволствие. Ако се вярва на твърденията, че самото ЕДТ е било с разни вариации в различните бачове, става още по-сложно да се намери точният бач. За мен двата парфюма са с осезаеми разлики и предпочитам ЕДТ, на този етап мисля, че се отказах от покупка на ЕДП.  Peace

# 289
  • София
На мен ми допада много повече новата реформулирана версия на Коромандел. (Но аз по принцип не си падам особено по ориенталски аромати, търся по-леки и затова.)

# 290
Благодаря на всички  Peace
Просто ще гледам да намеря проби от EDP -то , но и от последната версия на  EDT-то , за да си прецени кое и допада повече. Винтидж варианта категорично отпада , защото за не-отварян от 2008-ма ми поискаха цена .... за кола.
Ако ще е EDP -то ще е 200мл , ако е EDT последната версия ще е 75мл , защото на големия цената вече също е прекалено висока.
Сега като сравнявах цените заради ниския паунд 200-та от UK излиза £250.00 , което е €280 и съответно цели €40 евро по-евтино от колкото да се купи от Франция , където е €320.
£385.00 или €431 е 400мл декантер във варианта без брандираното тип Kilian спрейче , при който вариант се спестяват €59 спрямо френската цена.
Ако някой друг го интересува
https://www.chanel.com/fr_FR/parfums-beaute/search.html?lg=&q=Coromandel
https://www.chanel.com/en_GB/fragrance-beauty/search.html?lg=&q=Coromandel

От тази галимация се потвърдиха 3 неща,които редовно повтарям в темата:
1.Ако имаме много любим парфюм и разберем за реформулировка е хубаво да се запасим възможно по-бързо , защото
* в 95/100 случая новата версия ще е по-лоша
* цената на оригинала се качва поне двойно , а по някога и дори в пъти .. няколко месеца по-късно.
2.Запасяването при реформулировка с повече от 1 винтидж бутилка е форма на инвестиция.
3.Много парфюми в последно време излизат по-евтино да се купуват от UK

Не че не го харесвам , а даже напротив , но не мога да разбера толкова МНОГО харесват хората върху мен ....  newsm78
Топ 10 ми е на парфюмите , които ми носят комплименти.Днес.... СЕДЕМ , като 4 бяхя от непознати...
Всички си имаме парфюми,които харесваме,но не са ни топ избор,или топ любимци , но за сметка на това другите МНОГО ги харесват върху нас.При мен Lolita Lempicka Au Masculin е точно такъв...

# 291
  • Germany
WaltherP99, ето и моето мнение, ако може да ти бъде полезно:
Скрит текст:
Докато сте на Шанел-вълна, да споделя впечатленията си за Coromandel Eau de Parfum Сложни отношения имам с Коромандел ЕДТ. От най-хубавият, неочакван, невероятен и омиротворяващ ме парфюм, от най-хубавото и греховно пачули, до което съм се докосвала, в един момент се оказа, че не мога да го нося. Какво ми стана, нямам идея, но изведнъж, от отявлен пачули маниак, се разделих с повечето ми парфюми с пачули, махнах Angel TM, Elle YSL, Midnight poison Dior и Patchouly Etro. Коромандел ЕДТ остана при мен. Обожавам понякога да си го помирисвам от бутилката, но повече от това не мога. Преди се чудех на всички, които пишеха за влажни, мухливи мазета и за голи охлюви, а в един момент, голите охлюви изпълзяха и при мен, мухъла и влагата достигнаха и моя нос, и от осанна се превърна в разпни го. Преди време явно отново преосмислих отношението си към пачулито, и полудях по Javanese Patchouli Ermenegildo Zegna, като не се успокоих, докато не го купих, и даже водих битка с консултанта в парфюмерията, който не ми позволяваше да си купя такъв парфюм за мен Не нося все още Коромандел ЕДТ, но след хубавите думи от Йоан Владимир и Олеандър, реших да пробвам новата ЕДП версия. Първо, лекичко, опознавателно и предпазливо пръс и зачаках. Хмммм.Коромандел е тук, няма как да го сгреша, и в същото време е различен Отново душа и чакам да усетя мазето, но не, няма го. Вместо него избива една аристократична сладост, много фина, да, това наистина е аромат на бял шоколад, и на фъстъчен крем с кандирани портокалови корички. И аромат, на любимите ми бонбони Черноморец Ето го и пачулито на заден план, там е, но е укротено, полирано, женствено бих казала.Много ми харесва тази замяна в тоновете на пачули.Вместо землистото и мухливо усещане, тук пачулито е шоколадово, без да е прашно.Онзи гръмогласен Коромандел го няма, защото тук се усеща и много мек амбър, точно от този, който обожавам, топъл, класен, затоплящ композицията.И има много от любимите ми смоли бензоин и олибанум Бензоинът е придал допълнителна сладост на парфюма, а фин жасмин е допълнил цялата картинка и е внесъл леко цветен и женствен характер. Мисля, че ароматът много е спечелил от тази промяна, като за мен е станал по-фин, по-дамски, по-носим и много по-приятен, с лек гурме уклон. Пирамидите на ЕДТ и ЕДП не са много различни, но парфюмите определено са и лично за себе си бих се спряла на ЕДП варианта. Почитателите на ЕДТ обаче, сигурно ще страдат за него. В ЕДП го няма онова силово, зашеметяващо и чак спиращо дъха усещане на Коромандел. Няма ги силата и интензитета, така характерни за него.Няма го онова нагло и нахално присъствие, което всеки негов почитател обича. ЕДП е луксозно гурме, ароматен шоколад и амброво-дървесна база, допълвана перфектно от горчиво-шоколадово пачули и много тънка тамянена нишка. Харесва ми много тази игра на контрасти, и тази елегантност и луксозност, която излъчва. Тих и прибран е ЕДП, в сравнение с ЕДТ, но аз го усещам около шест часа, което е напълно приемливо за мен.
Ако става дума за същата приятелка, която харесва и Elixir Charnel Le Boise Torride Guerlain, много вероятно е новата версия на Коромандел да й легне повече на сърце. За теб почти съм сигурна, че ще ти хареса. Но са си различни парфюми. Най-хубаво и двата да имаш Sweat Smile Аз си купих и ЕДП, не че съм се засилила много да нося и него Joy

Парфюм за деня: https://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Une-Nu … etique-24458.html
Много ме радва този парфюм! Не очаквах, че на дъждовното есенно време ще се държи така жестоко! Днес сливата е конфитюрена с канела, обградена с жасмин и тамян. Прекрасен е! Имам нов колега и всеки път ми прави комплимент за този парфюм Stuck Out Tongue Winking Eye

# 292
Парфюм за деня: https://www.fragrantica.com/perfume/The-Different-Company/Une-Nu … etique-24458.html
Много ме радва този парфюм! Не очаквах, че на дъждовното есенно време ще се държи така жестоко! Днес сливата е конфитюрена с канела, обградена с жасмин и тамян. Прекрасен е! Имам нов колега и всеки път ми прави комплимент за този парфюм Stuck Out Tongue Winking Eye

Звучи добре , но честно казано никак не съм фен на The Different Company .

Парфюм за вечерта ще е

# 293
Парфюм за вечерта. За жалост не е от най- трайните, но за това пък миризмата му е страхотна.
https://www.fragrantica.com/perfume/Louis-Vuitton/Rose-des-Vents-40495.html

# 294
  • Чукарландия
Вижте какво се задава. Радвайте се! Нямам търпение от години.
Скрит текст:

Ех, Денс, чудесна новина! И аз го чакам с нетърпение! Отдавна си го мечтая! Hug

Не мога да пропусна и да не се похваля, че съм горд притежател на Parfait de Rôses Lancome. Най-уникалната роза, преплетена с пудрена сладост, толкова елегантна и толкова луксозна.  Heart Eyes Ковачева го е описала перфектно, аз само ще добавя, че е ПРЕКРАСЕН  и е точно за мен! Hug
Едно огромно благодаря за помощта, Хриси! txtloves

# 295
  • СОФИЯ
Не мога да пропусна и да не се похваля, че съм горд притежател на Parfait de Rôses Lancome. Най-уникалната роза, преплетена с пудрена сладост, толкова елегантна и толкова луксозна.  Heart Eyes Ковачева го е описала перфектно, аз само ще добавя, че е ПРЕКРАСЕН  и е точно за мен! Hug

Честито! И аз в последно време се вълнувам от рози.
Има ли  къде да се пробва в София?

# 296
  • Франция
Честито, BBeLLa Simple Smile И аз много харесах това парфе от рози на Ковачева. Идва ми много плътен и силен като за мен и като цяло Ланком не правят мой тип парфюми, но този мога да го оценя като наистина много хубав. Дойде ми прекален, докато го разносвах, но би ми било приятно да го усещам върху някой друг.

Минавам да кажа всичко възможно най-хубаво за новия парфюм на La Parfumerie Moderne - Belles Rives. Ето това вече е нещо, правено като за моя вкус Heart Eyes Започва с кристално чист и хладен ирис, който напомня за класиките в жанра като Iris Silver Mist, минус нюансите на сурови моркови обаче. Ароматът е изключително прозрачен и спокоен, съзерцателен. Има много дълго и сложно развитие, като в началото, където доминира ирис, в средата, където доминира османтус и в края, където най-после излиза основата, са като три различни парфюма. Османтусът е много красив тук също, с много фини велурени оттенъци. Идеята на парфюма е да пресъздаде усещането за покой, който човек изпитва, докато съзерцава Женевското езеро. Цветът на бутилката е с такъв сиво-зелен езерен цвят, един от любимите ми цветови нюанси. Marc-Antoine Corticchiato е между другото парфюмерът, който прави и Parfum d`Empire. Много, много съм впечатлена.

# 297
  • Чукарландия
Скрит текст:
Честито! И аз в последно време се вълнувам от рози.
Има ли  къде да се пробва в София?

Благодаря! Hug
Не съм от София и не мога да помогна. Някой друг, ако може да се включи. Hug

# 298
Днес си купих отдавна планувания La Panthere Edition Soir Cartier и на мъжа ми подарък BOSS The Collection Silk & Jasmine Hugo Boss.
Той пък ми подари за празник преди ден Shalimar Souffle Intense Guerlain, в който се влюбих от раз, макар че меко казано не харесвам никакви Шалимари. Щастлива съм! Heart Eyes

Не може да се намерят в София Екслузивите на Ланком.

Пробвах страшно много интересни нишови парфюми днес и съм преизпълнена с красота, вълнение и парфюмни емоции. Желания нови също възникнаха, макар и малко.

Честито Бел, много радост да ти донесе! Heart Eyes Hug bouquet

# 299
Честити придобивки момичета😘.
ММ ме зарадва с Отмъстителната лейди. Обаче са му дали мостри на Отмъстителната и Gentlewoman.
Сега ме гризе любопитството за Градската кралица.
Прилича ли на Лудата и Отмъстителната?
Зная,че е недолюбвана,но аз обожавам Пойзън😂😂😂😂.

Общи условия

Активация на акаунт