Фентъзи и фантастика - Тема 12

• 38 501
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Права си, сега намерих в старата тема номинациите - по 3 са били, което за мен всъщност е улеснение.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 10:00 от Angel_Dust

# 556
  • България
Права си, сега намерих в старата тема номинациите - по 3 са били, което за мен всъщност е улеснение.
Ще пуснеш ли линк, че не се сещам какво четох тази година, преди да започна да препрочитам библиотека Галактика newsm78.
Четени отново, а не за първи път може ли да номинираме?
2018г ще си ги записвам някъде.

# 557
Що пък да не може?
Аз така сън си набелязала за препрочитане доста книги, които са ми направили впечатление преди сто години,        но напълно съм ги забравила. Имам останали само смътни спомени и предполагам, че когато ги чета, усещането ще е като за първи път. Не успявам да стигна до тях обаче, а и честно казано, хем искам да ги прочета отново, хем ме е страх да не се разочаровам...

# 558
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=959009;;19 това е темата, почва точно на 2 януари...
http://www.bg-mamma.com/?topic=959009.330 тук някъде почва разговора за анкети и номинации...

Аз от тази година ползвам ГР и ми е супер удобно Simple Smile

На мен препрочетените книги не ми пречат, освен може би ако не са номинирани и предната/предни години от същия читател. Аз лично надали бих номинирала препрочетена книга, освен ако не е  номинация на цяла поредица, която да е завършена в съответната година (лично усещане, предпочитам и възприемам номинациите като за нов материал, т.е. ново изживяване един вид). Но, на който както му харесва.

# 559
Аз съм препрочитала "Игрите на глада" на Сюзан Колинс и "Пътеводител на галактическия стопаджия" на Дъглас Адамс, защото тогава не открих следващата част в библиотеката и вече ми се губеха подробности. Разлика във впечатленията ми нямаше.

# 560
  • България
Благодаря,  Angel_Dust  Hug
Новите, за мен заглавия през тази година не бяха много впечатляващи.
Например, прочетох най-после поредицата "Здрач" Стефани Майър и не смятам да я номинирам  Mr. Green.
Започнала съм поредиците на Пол Дохърти. Определят го, като "английски писател, автор на многобройни криминални романи с исторически сюжет".
Обаче ето сюжета на "Сенки в Оксфорд" :"Властите в Оксфорд са озадачени от поредица жестоки убийства, които слуховете свързват с древен култ, съществувал по тези земи преди векове. Лично кралят изпраща своя приближен сър Годфри Ийвсдън и писаря Александър Макбейн да разследват убийствената тайна. Една сляпа заклинателка им помага срещу незнайния враг.
Рицарят и младият му спътник трябва да се преборят не само със сенките на древното зло, но и със съперничеството, което красотата на една жена разгаря в сърцата им."
  Има вампири, заклинания, ясновидство- става ли за номинация към фентъзи заглавията/ поредиците?
   (Един мой познат твърди че "Игра на Тронове" е исторически сериал, за времената на драконите. Може и да е прав, не знам  Party. Странно ми е, че определят Дохърти, като "автор на многобройни криминални романи с исторически сюжет"  Crazy)

# 561
  • София
Цитат
Има вампири, заклинания, ясновидство- става ли за номинация към фентъзи заглавията/ поредиците?

ами ако е така... да - става Simple Smile

Цитат
(Един мой познат твърди че "Игра на Тронове" е исторически сериал, за времената на драконите. Може и да е прав, не знам  Party.
хахаххахаах, сладко Simple Smile Кога, исторически, казва са били тези времена Simple Smile

# 562
Цитат
(Един мой познат твърди че "Игра на Тронове" е исторически сериал, за времената на драконите. Може и да е прав, не знам  Party.
хахаххахаах, сладко Simple Smile Кога, исторически, казва са били тези времена Simple Smile

Ами по времето на първите хора, де! когато орбитата на земята е била различна и сезоните са продължавали с години Wink

# 563
Цитат

Ами по времето на първите хора, де! когато орбитата на земята е била различна и сезоните са продължавали с години Wink
И имало динозавЪри, които минавали за дракони.  Wink

# 564
  • България
 "Много, много отдавна, когато е имало дракони"  Grinning
Обаче кога е било -не може да каже  Grinning.
Първо се разсмях, но не ми липсва фантазия и после си казах- ами може пък да е прав. Кой знае колко цивилизации е имало и са изчезнали и влязох в моя си филм  Joy.
  Пак четох старите теми, тая година доста фентъзи съм изчела, мислех че са от 2016г.
 А това какво е  newsm78.

# 565
  Пак четох старите теми, тая година доста фентъзи съм изчела, мислех че са от 2016г.
 А това какво е  newsm78.
Те това: https://www.goodreads.com/ Общо взето е удобно. Планираш си какво да четеш (стига да го има) и си отмяташ прочетеното. И въз основа на прочетеното/търсеното ти излизат сходни предложения или направо можеш да си попълниш каква литература -жанр, автор - ти харесва.

# 566
  • България
Благодаря  Hug! Интересно изглежда. Регистрирах се даже  Grinning.
А разширението инсталирате ли?
Има ли някаква полезна функция?

# 567
  • София
Така де, всичко от жанра е историчекси книги случили се или предстоящо да се случат някога, някъде, паралелно или не Simple Smile

Какво разширение да инсталирам? Нищо не инсталирам, ползвам го да си правя списъци, и да следя разни автори и новини... даже приятели нямам и ревюта не пиша, ел. книжен дневник с екстри Simple Smile

# 568
Балкай, може да е било по-предната година? (когато са ти казали да отмениш някоя книга?)
Моарейн, за мен Дохърти е автор на криминални мистерии с историческа насоченост, а не толкова за историчесик романи. Кентърбърийските загадки са блестящ пример.

от кой момент започваме да пускаме номинациите, и до кога -
да, вярно че по три бройки сме казвали, сега и аз видях, аз си намерих за миналалата година какво съм казвал
Скрит текст:
1Съдбовният кораб - Робин Хоб - издадена през 2016 - четена декмври 2016
2. Зарево - Браян Сандърсън -  издадена през 2015 - четена декмври 2016
3. Под пара - Тери Пратчет - 2016 - четена декемеври 2016

което ме навежда на въпроса - книги ли ще казваме или поредици? или и двете.

Последна редакция: ср, 20 дек 2017, 16:49 от Джон Сняг

# 569
Първо се разсмях, но не ми липсва фантазия и после си казах- ами може пък да е прав. Кой знае колко цивилизации е имало и са изчезнали и влязох в моя си филм  Joy.
 А това какво е  newsm78.
АЗ мога. Дракони е имало по времето на Тиранозавъра Рекс!

Общи условия

Активация на акаунт