Фермата 3 - 2017 г. - Тема 5

• 62 036
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • гр.София
Вече знам с кого не искам да съм близка- категорично това е Елена. Язък, че е толкова хубава!
Иначе гласувах за Божидара- и вярвам, и ми се иска да се върне във Фермата. Лудо парче е, но е интересна- по- добре е рибата да е пъстърва, отколкото паламуд.
И Дарина ми идва повече в ролята си на жертва- ненормално е това поведение. Искам я в ролята на фермер- ей, така, за да има възможност да се изяви:)

# 421
Значи ако една жена не иска деца е или психично болна или егоистка според Иван и Андрей. Днес се наслушах на глупости. Толкова е трудно на някои хора да разберат, че има голям брой жени на които светът не им се върти около това колко деца ще си нараждат. Имам една приятелка която има 2 деца и не ги поглежда. Тя не е ли също егоистка тогава? Не всички жени стават за майки.
Пък ми е интересно и Андрей от каква позиция съди жените без деца при положение, че и той няма поколение.

# 422
  • София
Очаква дете той, доколкото знам. Много лична тема е това с децата.

# 423
Spirit Crusher, повече от убедена съм, че ще победиш! Прегръдка.

Наистина ли не са дали защо плаче Ивона? защото аз жонглирам между каналите.

Ето разнищвахме днес Дарина и вътре са усетили манипулативното поведение.
Съжалявам я Елена като я слушам. Жалко, за красотата и.

# 424
И аз искам Божидара да се завърне,но не мисля,че е мотивирана и въобще й дреме за Фермата.Взема си хонорара и довиждане.

"Толкова хубава",кое е чак толкова хубавото...Симпатична е,без повече.

# 425
Очаква дете той, доколкото знам. Много лична тема е това с децата.
Точно защото е лична е грозно това засрамване на жените които не искат да раждат. И да чака дете Андрей това не му дава правото да генерализира една група от жени като егоистки и психично болни. Задачата не е само да го направиш това дете, а и да го отгледаш и възпиташ като пълноценен човек което не е по силите на всеки.
Има голяма група жени които когато минат някаква определена възраст и още нямат деца изпадат в истерия, че не са пълноценни жени, какво ще си помислят хората за тях и т.н. Самото ни общество някак си ни втълпява, че ако не родим значи сме кръгли нули.

# 426
  • София
Така е, съгласна съм, затова казвам, че е лично, всеки си знае. Андрей и Иван отдавна се изявяват като последна инстанция по всякакви теми и въпроси.

# 427
Знаех, че СтанисУав е тъп, но той надмина очакванията ми. Тъп човек - тъп майтап. Мноого забавно е да скрие цигарите, за да разбере, видиш ли, колко им струвало приятелството.  hahaha Кво приятелство, бе, познават се от вчера. Селски хумор ли е... кЪ Па не го издаде Вили, тюх. Mr. Green

Напълно разбирам Елена - нормално е да поискаш дете, когато срещнеш подходящия човек. Има хора, които са си самодостатъчни и наистина нямат нужда от семейство. Такива като Гинчев трудно могат да го схванат, разбира се. Не че е от най-простите, но...

Темата за емигрантите и "патриотизма" ми е досадна, наслушала съм се.. Close . Гинчев ме подразни, като обясняваше на другия ден как са мизерствали с майка му - някой да ги е карал насила?!?  ooooh!
С философа съм съгласна за семейството и егото, точно така е. До този извод съм стигнала много отдавна, без да съм завършила философия. Съдя по себе си, някой да не си помисли друго. Joy Всъщност е прав и за безродниците, Гинчев е точно такъв, за жалост, но не го осъзнава. Не осъзнава, че дори дъщеря му да е българче, да говори български, то нейното поколение - едва ли. Всъщност какви ги говоря - той не желае децата му да са българи.
Глупостите на Яни и Виолета бяха смешни, очаквах повече веселба. Crossing Arms А сънят на Яни!! Много загоряло явно момчето. Joy Joy hahaha
И аз не разбрах що е плачкала Ивона, тюуууу... Joy
Ето, знаех си - Дарина е очаквала да я поканят Елена и Франческа, то беше ясно с приказките за майките..Ама те хубаво я насметоха, после Ивона я довърши.  Twisted Evil  hahaha А, между другото - Ивона бял кичур ли има отстрани в косата или голо петно?

За Божидара съм на дуела, по-интересно ми е от Анита. Но, да, която и да падне, "Сивият кардинал" има големи шансове за фермерство. А със стратегията, "изработена" за Елена от Мара от първи сезон - паднах от смях.  hahaha  Joy

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 01:09 от Ензим Бéндер

# 428
  • Вестерос
Многоо непристойно поведение от страна на Виолета. Алкохолът не я оправдава. Играе ролята на някаква весела вдовица. Отвратена съм.
И аз, още повече , че едното й детенце май няма 1 годинка....

За мен Иван Г беше прав в разговора. После пък му се смях за цигарите.

Марина явно бая се е натаралянкала.

Показваха ли тоалетната им? Яни каза на Виолета да се скриели в тоалетНИТЕ.

Елена се излага все повече.

# 429
Някой каза,че имали 4 портативни тоалетни.Това,че си правиха тоалетна беше само за пред камерите.Имат си и топла вода,не се надяват на огъня и котелчето.

Сега започнах да гледам епизода,Виолета е хубава жена,обаче с това напиване..не й отива на положението.

Ензим,и какво като децата на Берлински не говорят български и нямат бг поколение.Като започнете така,ще кажете,че от България по-големо няма..Който,както и където иска да си живее.Аман от псевдо патриоти.

# 430
Откъде накъде "псевдо" ? Естествено, че всеки ще живее там, където ска. Аз написала л съм нещо против това? Нервираш се, защото живееш извън България? Аз пък нещо ще ти кажа, не с цел да те нервирам. Има и успели хора в България, не само нещастници, които драпат със зъби и нокти да избягат. Но тези, успелите тук, в Родината, винаги са псевдопатриоти в очите на избягалите.

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 02:13 от Ензим Бéндер

# 431
  • София
За мен човек е антибългарин, ако не научи децата си на родния си език. Нямам предвид от бебе, но големи деца да не знаят езика на родителите си, не мога да приема. Това важи и ако бащата е испанец, трябва да знаят испански. За мен корените са важни, без значение къде живее човек.

# 432
По повод тенденциите с емигрантството ще цитирам един коментар, който ми хареса:
Цитат
"Добре че нашите революционери навремето не са били като Иван Гинчев и не са емигрирали в чужбина заради парите и храната, че сега щяхме да носим шалвари и да строим джамии!
Какво ли щеше да стане ако Ботев си беше хванал шапката и беше заминал за Франция с думите "обичам родината, но не харесвам хората в нея"?!"

# 433
Ния, не става... Едно - две поколения може да си знаят родния език, по-натам... И корена си ще забравят.
За някои това няма значение, наричат ме псевдопатриот, защото за мен е важно. Хора най-различни.

Степа, и на мен ми харесва цитатът ти!

Последна редакция: сб, 14 окт 2017, 02:12 от Ензим Бéндер

# 434
Това, с което на мен всъщност не са ми симпатични българските емигранти, е високомерното отношение към нежелаещите да напуснат и оставащи в България. Мнението на болшинството емигрирали е, че тези които не постъпват като тях са страхливи, по-глупави или наивни.
Обикновено, когато се случи такъв спор като между двамата Ивановци, да не си на страната на Сапунджиев, защото тутакси ти наскачат цял куп настръхнали емигранти, готови да воюват с теб и натякващи ти, че ти нищо не си направил за родината си, а те, видиш ли, едва ли не те издържат и теб, и децата ти, и баба ти с парите дето пращат на техните семейства тук! Но в действителност паричните преводи от емигранти към БГ дори не могат да се сравняват с многократно надвишаващите ги приходи от туристи, идващи в България всяка година.
А родолюбието и патриотизма винаги им е болна тема, но въпреки това все още не съм срещнала емигрант, който да не рекламира и да не се хвали с емигрантството си...сякаш имат придобит импулс да изтъкнат себе си пред "бедните" си сънародници тук.

Общи условия

Активация на акаунт