Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 63 135
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ясно е, че си решил:)
Пари за ремонт не давай. Няма да вдигнеш цената кой знае колко, отделно разправии с майстори...
Проблема с миризмите го решавам с аспиратор Faber.
Под наем - в това състояние? Ще намериш кофти наематели за малко пари.
Е не е плачевно...малко има да се пипне и ще е що-годе нормално. До майстори няма да стигам.

# 241
  • София
Нахълтвам с молба, за което се извинявам- пред предварителен договор съм, но искам независима трета страна да го погледне и "одобри". Моля за препоръки , може и на лично. Благодаря.

# 242
Нахълтвам с молба, за което се извинявам- пред предварителен договор съм, но искам независима трета страна да го погледне и "одобри". Моля за препоръки , може и на лично. Благодаря.

В своята тема Иван Михов даде координатите на адвокатка, от която е много доволен. Потърси я, беше съвсем наскоро. Или го питай на лични.

# 243
  • София
Цитат
Преходния тристаен (76м2 - не знам как да разбера това чиста или застроена площ е) ...
Ще взема да измеря светлата част, да не се окаже, че като махна балконите (съм на 60 квадрата) Crazy
Квадратурата която дават в обявите - какво включва (и какво не) - искам да съпоставя със сегашния.

Аз лично изключително много съжалявам, че кухнята ми не е отделно помещение от трапезарията/хола.
Невероятно удобство е, ако си се развихрил в готвенето, да си оставиш кочинката в отделната кухня до края на вечерта или направо до следващата сутрин.
Явно ще трябва да огледам 1-2 имота от новия тип разпредление (без коридори, без кухни...)  #Crazy Само такива ли се правят вече (50-60м2)?

Засега планът е да се отдаде под наем - целият или на части. (Има опция за втора баня, ако не я оставя за склад/килер, че не ми се изнася всичко от къщи, а и има още работа по нея), като цяло само настилката е ремонтирана, антрето също, новата дограма....другото плаче за ремонт (банята, кухня, кухненски балкон с метална дограма пред разпад...стари мебели).

Сега добър момент ли е да се продава или има още мегдан да се покачат цените?
Защото след 6мес ще го има варианта и за ипотечен кредит.

При 50-65 квадрата има ли шанс да е с две тераси?

Какво мислите за покупка на имот от банка, по-добре л ие от ЧСИ (с търг)?

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 19:07 от Starrydream

# 244
  • София
На твое място не бих продавала. Имаш си дом, за парите, които вземеш от продажбата, няколкото комисионни и още една камара разходи накрая ще продадеш тристаен, ще купиш двустаен и ще дължиш пари  Wink

# 245
Не разбрах защо искаш да продаваш - много ли е страшно да чистиш още 1 стая? Че ти си сам, няма кой да ти цапа, време имаш колкото си искаш...

# 246
  • София
На твое място не бих продавала. Имаш си дом, за парите, които вземеш от продажбата, няколкото комисионни и още една камара разходи накрая ще продадеш тристаен, ще купиш двустаен и ще дължиш пари  Wink
Какви комисионни, какви разходи? Говорете с факти.
Жилище може да се продаде/закупи и без брокер.

# 247
  • София
Ми фактите са че 90% от сделките стават с брокер. Дори да не искаш да работиш. Ти ще правиш 2 сделки, в най-добрия случай ще минеш едната само с брокер - 3%. После те чакат нотариални такси и данък за покупката - 4%. После идва момента, че купуваш по-малко жилище, а то е на средно по-висока цена. Като сложиш и ремонт, който трябва да направиш (дори да купиш обзаведено по вкуса ти, то ще е отразено в цената) поне по още 100 евро/м2 и накрая като теглиш чертата излиза, че нищо не излиза  Peace

# 248
Без брокер сделките са около 1%. Може да, ние така направихме, чист късмет! Иначе броиш едни 3000-4000 лв. ей така! Да направиш 2 сделки без брокер е чист късмет.
Не можеш да избягаш от таксите за прехвърляне, държавни такси, нотариус, около 3% - пак 4000-5000 лв. Много рядко се поделят тези такси между продавач и купувач, в повечето случаи е за купувача.
Това са по-значителните такси.

# 249
  • София
Значи 4000лв за такса за нотариус (+брокер 4000).
Това не е една стая, ще ме извинявате, но говорим за жилище от 120-160 000лв, не 50 000.

# 250
  • София
Продаваш жилището по 1000 евро и взимаш 76 000 евро

Купуваш двустаен в желаните от теб квартали 60м2 по 1100 евро прави 66 000 евро
Комисионна 1800 евро
Нотариус и данъци 2000 евро
Вече си стигнал 70к евро и имаш стая по-малко и по всяка вероятност ще трябва тепърва да го обзавеждаш. Да не говорим че двустаен в тези квартали вече гони 1200 евро  Wink
Обзавеждане по най-евтин вариант 150евро - 9000 евро още.

# 251
Добър вечер на уважаемите посетители.
Да разкажа случката от вчера.
Звъни телефона, вдигам,
- Добър ден, от фирма Евро - нещо си, предлагате апт еди къде си, цитирам - Ще го работим ли на цена хх000 евро
отговор
- Апартамента е продаден преди доста време
- Просто затвори телефона.
След три часа отново звъни телефона
- Добър ден, предлагате апт. и го описва онзи продадения
отговор
- Този апартамент е продаден преди почти година. откъде имате този телефон?
- На снимките е написан.

Ясно
Копирали са снимките, и са го пуснали като нова обява.
Обясних на жената ситуацията, че обявата е недействителна.
Явно се питаше защо е пусната и обясних, че това е набирателна нереална обява.

Та имайте предвид ако търсите имот от фирма Евро- нещо си.
Не помня коя е и не ме интересува защото написах на онзи сайт случая и са премахнали обявата.

Става дума естествено за София

# 252
  • София
Starrydream, и аз смятам, че само ше се прекараш с тия продажби така, както си го намислил. Ако толкова държиш да се махнеш от фамилната обремененост (донякъде те разбирам и подкрепям), поне не се нахвърляй на НС на тия безумни цени. Купи си по-малка панелка или ЕПК, за сам човек можеш да намериш чудно жилище (че и за двама, че даже и за трима, докато хипотетичното дете е малко). Панелките и ЕПК-тата са просторни и добре разпределени, а ще имаш пари да си го ремонтираш хубаво, че и за нещо отгоре ще ти останат. Но това с тая схема с НС ще стане кон за кокошка, бъди сигурен, да не говорим, че масовото НС е по-зле и от панелка. Друго е да имаш пари за някое много широко и луксозно изпълнение, но с парите от преходния панелен няма да те огрее. Най-много да се набуташ в някой гълъбарник от пусти зор да си в "ново".

# 253

Какви комисионни, какви разходи? Говорете с факти.
Жилище може да се продаде/закупи и без брокер.
Жилищата не са като картофите. Купуват се с нотариално прехвърляне, а то се плаща около 4% според общината.

Скрит текст:
Добър вечер на уважаемите посетители.
Да разкажа случката от вчера.
Звъни телефона, вдигам,
- Добър ден, от фирма Евро - нещо си, предлагате апт еди къде си, цитирам - Ще го работим ли на цена хх000 евро
отговор
- Апартамента е продаден преди доста време
- Просто затвори телефона.
След три часа отново звъни телефона
- Добър ден, предлагате апт. и го описва онзи продадения
отговор
- Този апартамент е продаден преди почти година. откъде имате този телефон?
- На снимките е написан.

Ясно
Копирали са снимките, и са го пуснали като нова обява.
Обясних на жената ситуацията, че обявата е недействителна.
Явно се питаше защо е пусната и обясних, че това е набирателна нереална обява.

Та имайте предвид ако търсите имот от фирма Евро- нещо си.
Не помня коя е и не ме интересува защото написах на онзи сайт случая и са премахнали обявата.

Става дума естествено за София

Тия, като крадат снимки поне да зачистват номера. Аматьорска им работа.
Сега ще има да ти звънкат. Laughing

# 254
Здравейте, интересуваме някой дали е наясно как стои въпросът с имотите паметници на културата. Става въпрос не за апартамент, а за промишлено помещение, което се води паметник на културата някога е било дърводелски цех има сменена дограма на партер е интересуваме ме като цяло за какво трябва да внимавам и проверя при покупка и също така дали мога да му сложа ролетна щора или решетки, тъй като реално едната му страна е цялата в стъкло и лесно биха я разбили, искам да го използвам за фотостудио.

Общи условия

Активация на акаунт