Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 61 361
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Я направо го пусни за 100 бона, пък после ще смъкваш по евро-две месечно... Опитните мами ти казаха да видиш обяви от района, да видиш как вървят цените и продажбите, и да го пуснеш на средна цена. Кой къде живял, кога, не е важно. Това че някой е живял някъде си, не определя цената!
Проблема е, че в този район няма предлагане в момента и аз за това реших тук да се допитам.

# 706
Я направо го пусни за 100 бона, пък после ще смъкваш по евро-две месечно... Опитните мами ти казаха да видиш обяви от района, да видиш как вървят цените и продажбите, и да го пуснеш на средна цена. Кой къде живял, кога, не е важно. Това че някой е живял някъде си, не определя цената!
Проблема е, че в този район няма предлагане в момента и аз за това реших тук да се допитам.
Липсата на предлагане в района също вдига цената... Най-добре е да се допитате до оценител на имоти...

# 707
Щом няма предлагане-още по-добре-пробвай с 100 000 евро.

# 708
Липсата на предлагане в района също вдига цената... Най-добре е да се допитате до оценител на имоти...
E точно щото се допитахме до оценители те ни изтресоха няква цена от 65 000 ев и ние решихме да се хвърлим на 70

# 709
  • виртуално
Май месец мой роднина продаде тристаен, маломерен 65м2 реални с допълнителни мазе и таван. на Черковна/Султан тепе за 72000 .
Среден етаж, след ремонт и сменено електро и ВИК, нова дограма, настилки и изциклен паркет.

Най-добре е консултация с брокер за цената в района

# 710
Аз не бих се допитвала до брокер, ако не ми е близък/доверен човек. Цената явно е някъде между 75-80К, според последните три страници в темата и бърз анализ на имот бг. Пуснете го с 10 отгоре и гледайте как вървят огледите, дано не депозират на първи оглед, защото ще се почувствате прецакани...
Частен оценител е дрън дрън, в държава в която няма стандарти и закони за тези неща.

# 711
  • виртуално
Според мен е много, между Черковна и бул.Ситняково са най-ниски цените,особенно надолу към Подуяне
Не разбрах дали е тухла ?
Иначе ги знам блоковете, с по-няколко входа са и носят усещането за малко село, нищо общо с квартала по принцип

# 712
Ако се надуе цената идват туристи и брокер. Почнеш ли да сваляш бързо започват да се чудят какъв е дефекта. Оптималната пазарна е най-добре. Ако няма точно за района има ориентировъчни. И не мисля, че ако някой капарира веднага, имота ти непременно е подценен - има хора които знаят точно какво искат и действат, други наблюдават, чака да се спука "балона" и си остават с чакането. Успех!

# 713
Частен оценител сме ползвали, НИЩО общ няма. Като цяло ги оценяват мнооогооо по-ниско. Ползвали сме Явлена, лицензиран. Само за банка върши работа.

# 714
Не виждам защо да се тръгва със средната за района цена, ако целта не е бърза продажба. Ако имотът си струва, а по описанието е така, нека се почна с най-високата, пък после може и да се свали малко.

# 715
Не знам дали е много за хвалба, ама се Фърлих на строежа на "Булстрой" в Дървеница.
Скрит текст:
Повече от половината сграда е продадена. Обиколих района, строежа, разпитвах живеещите в околната тяхна сграда. Много доволни бяха хората.
Капарирахме апартамент, гледа към вътрешната част, не към булеварда.
Във фирмата ми казаха, че започват още 3 строежа в същото каре - около светофара за Студентски и Младост.
Благодарности към Иван Михов за споделения линк:)

Честито от мен, да мине леко и гладко строежа. bouquet

Не разбрах дали е тухла ?
Тухла, да...и доколкото разбрах без забележки, среден етаж, ТЕЦ, ремонтирана баня, сменена дограма...
В момента пазара е на продавача, аз бих гонила висока цена, щом може да се вземе, защо не...ни"туристи" ще ме спрат, ни брокери.

# 716
Има предлагане там на шпакловка и замазка обаче. Аз знам за три блока, може и повече да са. Старо, обаче, не се продава много.

# 717
  • Бургас
Скрит текст:
Бачкатор, сградата е на бул.Климент Охридски. Отпред минава булевардът. Отзад има улица и много кооперации. Идея нямам за канализацията, но там има жилищни сгради от много години, не вярвам да няма.
Не ми трябва паркомясто. Няма да живея там постоянно.
От коя страна на Андрей Ляпчев е? Откъм улица Бойко Борисов или към Околовръстното?
Питам, защото ми се струва че към Фантастико всичко се застрои на Климент Охридски. А към Златарски и кръчмата 345 няма строежи.
[/quote]

http://bulstroygroup.com/bg/sales/4.html
След Фантастико и преди светофара за Студентски.
Имало е някакви павилиони на това място. Това ми показва Гугъл мапс.

# 718
  • виртуално
Има предлагане там на шпакловка и замазка обаче. Аз знам за три блока, може и повече да са. Старо, обаче, не се продава много.
Да, има няколко строежа около Буная.
Старо се предлага рядко, но търсенето в района е предимно за стара тухла с 3.40 тавани и там цените са високи

Последна редакция: ср, 15 ное 2017, 21:49 от Рапунцел.

# 719
Прави впечатление, че строителя го е срам да покаже снимка не с поглед нагоре и да покаже околностите:
http://bulstroygroup.com/bg/sales/4.html
А и да не вкарва много фалшиви графики, после е неприятно.

Това ми напомня за една рекламна кампания преди време, когато не ни даваха да представяме с цифрички квадратурата на помещенията. Казвахме си, че инвеститора го е срам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт