Продукти:
1 пиле
200гр нарязан бекон
300гр сурови или стерилизирани гъби
200гр кашкавал
1/2 кофичка кисело мляко
1 опаковка майонеза Краси
1ч.л. сушена мента
1ч.л. вегета
1 ч.ч бяло вино - (аз слагам Траминер )
1с.л. горчица
шарен или черен пипер на вкус
Приготовление:
На дъното на йенски съд се слага бекона- хубаво се облепват дъното и стените. После се слагат гъбите(ако са сурови се задушават в малко масло, ако са стерилизирани се поставят в съд с вода и се накапват няколко капки лимон,за да се отмирише марината). После се слага свареното пиле, изчистено от костите и кожите и нарязано на малки кубчета. Налива се чашата вино, слагат се подправките. Отгоре се изсипва следната смес: майонезата, горчицата и киселото мляко се разбъркват добре, сипва се кашкавала и отново се объркват. Заглаждаме отгоре с лъжица и поръсваме със шарения (черния) пипер. Пече се в умерена фурна - първо на 150-180градуса за около 30минути, после се усилва на 220-250 да хване приятна коричка.
Може да се консумира веднага, но е по-вкусно като поизтине.
Приятно похапване , надявам се да ви хареса