Моля за рецептата за тирамису на М. Хранова /от БонАпети/

  • 38 426
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 106
anomalia , благодаря много за инфото. Обаче аз съм си доста параноична по отношение на храненето специално на дечко, така че няма сила на света, която да ме убеди, да и дам сурово яйце  Crazy.
Иначе откакто открих как да се снабдявам с нея, ползвам само млечната сметана на Президент, тези растителните хич не ги долюбвам.
Иначе в заведения съм хапвала оригинално (уж) Тирамису и сравнявайки го с домашното, което аз правя (рецептата която ползвам е почти като гореспоменатата) заменяйки яйцата със сметана, не намирам кой знае каква разлика. като се ароматизира малко повечко с ромче и другото почти не се усеща  Mr. Green.
Лично мнение  Peace!

# 16
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
няма сила на света, която да ме убеди, да и дам сурово яйце  Crazy.
И правилно, Зори, и аз не бих Peace
Заинтригува ме с тая млечната сметана, какъв е номера със снабдяването? И каква е цената? Щом е "истинска" сметана няма как да не се получи вкусно, убедена съм Simple Smile Така мога да се навия да променя рецептата, ама за Хопла и прочие измислени заместители ....   Naughty Crossing Arms

# 17
  • Мнения: 7 106
Ами начина е като идем в София, да се заредя с по 3-4 литра, или тук се пазаря в едно магазинче да ми носят, като зареждат, защото е по-скъпичка и не се навиват да зареждат магазините с нея. Около 5 и нещо е 0,500 гр.  Money. Ето така изглежда :

# 18
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Уххх, вярно не е евтина.... Ама те хубавите работи са си тъй  Peace Що ми се струва, че съм я виждала в Била?!

# 19
  • Мнения: 7 106
Да, има я в Била, и в Пикадили също  Simple Smile.

# 20
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
Ето на, уредихме се и с безопасно тирамису  Hug
Благодаря на the_path_of_rain и Зори  bouquet
И на М. Хранова, разбира се Simple Smile)

# 21
  • Мнения: 154
Откакто гледах Бон Апети с тази рецепта съм в дълбоко и драматично раздвоение! Искам да я направя тази торта! Ама яйчицата... Thinking Та много благодаря за идеята със сметаната! Вие, мили момичета, ми облекчихте терзанията!  bouquet Само една молба: напишете колко сметана трябва да се сложи при изпълнение на въпросната рецепта! Благодаря предварително!!!

# 22
  • в ябълковата градина
  • Мнения: 1 706
Намерих една много подобна рецепта:

Мързеливо тирамису

ПОРЦИИ: 6

ПРОДУКТИ:
1 пакет по-твърди бишкоти
2-3 ч.л. нескафе, разтворени в хладка вода
1 крем „Оле” ванилия
купичка едро счукани орехи
канела
малини
къпини


ПРИГОТВЯНЕ:
Предварително натопени в нескафето в правоъгълна тавичка се нареждат бишкотите. Отгоре се покриват с крема. Нареждат се плодовете. Поръсва се с орехи. Повтарят още един ред по аналогичен начин, като накрая поръсвате с канела. Поставя се в хладилника за 20-30мин. - да се охлади.

# 23
  • Мнения: 7 106
Откакто гледах Бон Апети с тази рецепта съм в дълбоко и драматично раздвоение! Искам да я направя тази торта! Ама яйчицата... Thinking Та много благодаря за идеята със сметаната! Вие, мили момичета, ми облекчихте терзанията!  bouquet Само една молба: напишете колко сметана трябва да се сложи при изпълнение на въпросната рецепта! Благодаря предварително!!!

На една опаковка Маскарпоне (0,500 гр.) - около 150 мл. течна сметана, която се разбива и се смесва със кремасиренето.  Ако не е подсладена сметаната си я подслаждаш на вкус.

# 24
  • Мнения: 244
след Маскарпоне-то и Филаделфия, най-хубаво става с безсолна извара.
Има и още едно предложение - смесете 400 гр. извара + 100 гр. заквасена сметана + 1 пакетче крема-сирене. Вкуса е най-силно наподобяващ Маскарпонето.

И специално за Аномалия и всички дето се страхуваме от сурови яйца - една рецепта за Тирамису без яйца (на немски)

TIRAMISU OHNE EIER

Geschmacklich ist das Originalrezept kaum zu überbieten. Allerdings mögen manche Menschen keine rohen Eier, oder leiden unter einer Lebensmittelunverträglichkeit. Diese Variante verzichtet auf rohe Eier, und schmeckt trotzdem hinreichend ungesund.
Zutaten (für ca. 4 reichliche Portionen):
1/8 l Espresso
200 g Löffelbiskuits
500 g Mascarpone
200 g (1 Becher) Schlagsahne
100 g Puderzucker
4 cl Amaretto
Ca. 3 Eßlöffel (echtes) Kakaopulver

Vorgehen:
Zunächst den Espresso kochen und abkühlen lassen. Die Löffelbiskuits mit Espresso beträufeln, bis sie weich, aber nicht matschig sind. Puderzucker und Amaretto vermischen. Schlagsahne steif schlagen. Auch hier gilt: Die Geräte müssen sauber und kühl sein, und die Sahne sollte so kalt wie möglich sein. Ich stellen die Sahne vor dem Schlagen meist für 10-15 Minuten ins Eisfach.
Mascarpone glatt rühren, dann Amaretto/Zucker Mischung darunter mischen. Die geschlagene Schlagsahne unter die Mischung heben. In einer geeigneten Form Biskuits (unten) und Mascarpone-Creme (oben) schichten, bis die Zutaten aufgebraucht sind. Im Kühlschrank zugedeckt 2-4 Stunden ziehen lassen. Direkt vor dem Servieren mit Kakaopulver bestäuben

Ако никоя от немските мами не я преведе, ще опитам да го направя. Просто много бързам в момента и съм в цайтнот.

Стъпка по стъпка - може да се види на:
http://kuharka.ru/viewtopic.php?t=2203
---------------------------------
Това е превода от днес

ТИРАМИСУ БЕЗ ЯЙЦА
Вкусна е оригиналната рецепта, която се предлага. Понякога някои хора не обичат сурови яйца или го считат за необичайно за хранителните продукти. Този вариант изключва суровите яйца и при това е вкусно без да е нездравословно.
Продукти за четири големи порции:
1/8 l  еспресо-кафе
200 g бишкоти
500 g Маскарпоне
200 g (1 Becher) сметана
100 g пудра-захар
4 cl Амарето (ликьор)
около 3 препълнени супени лъжици какао на прах
 
Приготвяне:
Предварително се сварява кафето и се оставя да изстине.
Бишкотите се напръскват с еспресо-кафето, докато не омекнат, но да не са размекнати (бел.моя съвсем влажни).
Пудрата-захар и ликьора Амарето се смесват. Сметаната се разбива до стегнатост.
Тук трябва да се препоръча: Уредите и съдовете  трябва да са чисти и студени и сметаната трябва да е толкова студена, колкото може да е. Аз слагам преди разбиване сметаната за 10-15 минути във фризера.
Маскарпонето се разбива до гладкост, след това се прибавя сместа Амарето/захарта и разбива .
Разбитата сметана се добавя към сместа.
В подходяща форма се подреждат бишкотите (отдолу) и крема-маскарпоне (отгоре), докато продуктите се употребят.
Оставя се да стегне покрито в хладилник за 2-4 часа.
Непоследствено преди сервиране се поръсва с какао на прах.

Дано се справих с превода. Аз самата не съм го правила този сладкиш точно по тази рецепта, но съм пробвала други рецепти, като не съм прибавяла сурови яйца.
Не мога да кажа, че от това вкусът на Тирамису-то е пострадал.
Напротив, ядохме си го без страх от салмонела.
Успех на всички и приятно изкарване на празниците !!! newsm51
 




Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 14:37 от CVETETO3101

# 25
  • Мнения: 154
Зори, благодаря! Simple Smile

# 26
  • Шумен
  • Мнения: 1 348
И на цветето благодаря Hug

# 27
  • Мнения: 22 867
Стъпка по стъпка - може да се види на:
http://kuharka.ru/viewtopic.php?t=2203

В руския сайт обаче рецептата е пак с яйца.

Общи условия

Активация на акаунт