Това е и първата рецепта в моя тефтер.
Обрах овациите на всички вкъщи и на комшиите
Първата ми торта – торта с бишкоти
4 яйца
2-3 с.л. брашно
1 л прясно мляко
2 к.ч. захар
200 г масло
200 г пудра захар
2 ванилии
200 г орехи
бишкоти – за три реда
* Ако искаме украса с крокан - още 1 ч.ч. захар и 1 1/2 ч.ч. орехи
Разбиваме 4 жълтъка. Към тях прибавяме постепенно 2-3 с.л. брашно и половин литър прясно мляко, подсладено с 2 к.ч. захар. Получената смес се вари на тих огън до сгъстяване.
Отделно разбиваме 200 г масло и 200 г пудра захар и към тях прибавяме изстиналия крем и 2 ванилии. Прибавяме и разбитите на пяна 4 белтъка (внимателно и с леко разбъркване) и 200 г (1 ½ ч.ч.) счукани орехи. Бъркаме до получаване на крем.
В подходящ съд – тортена чиния – нареждаме бишкоти, потопени за секунда в прясно мляко. Празнините попълваме с натрошени бишкоти. Мажем 1/3 от крема. Нареждаме втори ред бишкоти. Мажем отново с 1/3 от крема. Нареждаме третия, последен ред бишкоти. Намазваме последната част от крема отгоре и поръсваме готовата торта – отгоре и отстрани с начукани орехи и настърган шоколад.
Аз имам обаче въпрос - откъде мога да си намеря бишкоти. Не съм виждала напоследък.