Картофки за бира с бира

  • 3 229
  • 25
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 1 906
Това е рецепта на едни от любимите ми картофки:

7-8 картофа
бира
масло
олио
сол
чубрица

Картофите се обелват и се режат на кръгчета. Поръсват се със сол и повечко чубрица. В тавичка се сипва малко олио. Отгоре се слагат картофите. Заливат се с бира и вода 1:1 колкото да ги покрие. Отгоре се слагат малки парченца масло. Пекат се в сгорещена фурна, докато тези, които са най-отгоре хванат коричка и течността се изпари.

Много вървят с бира!
Стават и за гарнитува.

# 1
  • Мнения: 74
Страхотни са.И аз ги правя така,но вместо чубрица слагам червен и черен пипер. newsm10

# 2
  • София
  • Мнения: 4 588
Ще пробвам. Peace

# 3
  • Въпрос на гледна точка...
  • Мнения: 877
Често приготвям картофки по този начин и наистина стават много вкусни.

# 4
  • Мнения: 1 906
Страхотни са.И аз ги правя така,но вместо чубрица слагам червен и черен пипер. newsm10

Аз понякога отгоре слагам и черен пипер. Стават още по-ароматни  Peace

# 5
  • Варна
  • Мнения: 2 378
А сега като излязот съвсем пресните картофи, си направете НАДУПЕНИ КАРТОФИ.
Както са си с кората, добре измитисе разрязват на половинки и ги нареждате като шапчици в намазнена тавичка. Сол и който иска подправки. У дома се избиваме да ги ядем.

# 6
  • Добрич
  • Мнения: 298
Често приготвям картофки по този начин и наистина стават много вкусни.
наистина стават вкусни и аз така ги приготвям Peace
А сега като излязот съвсем пресните картофи, си направете НАДУПЕНИ КАРТОФИ.
Както са си с кората, добре измитисе разрязват на половинки и ги нареждате като шапчици в намазнена тавичка. Сол и който иска подправки. У дома се избиваме да ги ядем.
sea woman , добра идея ми даде  bouquet

# 7
  • под тепетата
  • Мнения: 9 295
Към тези картофки пльосвам и едно цяло пиленце Mr. Green

# 8
  • София
  • Мнения: 3 679
А сега като излязот съвсем пресните картофи, си направете НАДУПЕНИ КАРТОФИ.
Както са си с кората, добре измитисе разрязват на половинки и ги нареждате като шапчици в намазнена тавичка. Сол и който иска подправки. У дома се избиваме да ги ядем.
И аз много ги обичам тези картофки!

# 9
  • Мнения: 6 958
За първи път чувам за това  Thinking

# 10
  • Мнения: 1 906
А сега като излязот съвсем пресните картофи, си направете НАДУПЕНИ КАРТОФИ.
Както са си с кората, добре измитисе разрязват на половинки и ги нареждате като шапчици в намазнена тавичка. Сол и който иска подправки. У дома се избиваме да ги ядем.

И аз исках да направя точно надупени, но не намерих пресни и затова направих тези с бирата.
Аз НАДУПЕНИТЕ КАРТОФИ ги правя почти като теб, само че както да разрязани на половинки ги потапям ( всеки по отделно) в чаша с олио, за да се намаже от всички страни. После ги подреждам с отрзаната част надолу и отгоре слагам малко масло за аромат и сол.

# 11
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Малко се отклонявам от темата, но аз надупените картофи ги правя и от стари.

# 12
  • Севлиево
  • Мнения: 1 666
Чудесна идея! И без това имам половин бутилка бира в хладилника...  Laughing

# 13
  • София
  • Мнения: 722
Към тези картофки пльосвам и едно цяло пиленце Mr. Green
Ммммм  eat

# 14
  • Мнения: 1 341
вчера ми казаха рецепта за въпросните надупени картофи, но поиздялкани от вътре и запълнени с топено сирене

# 15
  • Мнения: 3 647
 Twisted Evil  от години ги правя
не слагайте допълнително вода - бирата е достатъчна
стават вликолепни
  chef  bouquet

# 16
  • Мнения: 1 906
Twisted Evil  от години ги правя
не слагайте допълнително вода - бирата е достатъчна
стават вликолепни
  chef  bouquet

1 ч.ч. бира = 1/2 ч.ч. вода+1/2 ч.ч. бира  Laughing
Просто слагам малко вода, защото иначе са ми горчиви, но пак си е същото количество течност.

# 17
  • Мнения: 3 647
Twisted Evil  от години ги правя
не слагайте допълнително вода - бирата е достатъчна
стават вликолепни
  chef  bouquet

1 ч.ч. бира = 1/2 ч.ч. вода+1/2 ч.ч. бира  Laughing
Просто слагам малко вода, защото иначе са ми горчиви, но пак си е същото количество течност.
аз пробвах и с вода -но май се улях с нея и не ми харесаха   bouquet
 сподели какви подправки слагаш
аз-> сол, черен и червен пипер, къри и пресен копър

# 18
  • Мнения: 1 906
аз пробвах и с вода -но май се улях с нея и не ми харесаха   bouquet
 сподели какви подправки слагаш
аз-> сол, черен и червен пипер, къри и пресен копър

Аз слагам само сол и много чубрица  Peace. За мен е задължително масълцето отгоре   chef

# 19
  • Мнения: 3 647
аз пробвах и с вода -но май се улях с нея и не ми харесаха   bouquet
 сподели какви подправки слагаш
аз-> сол, черен и червен пипер, къри и пресен копър

Аз слагам само сол и много чубрица  Peace. За мен е задължително масълцето отгоре   chef
до сега съм ги правила с маргарин - но ще пробвам и със краве масло
  bouquet

# 20
  • Мнения: 1 426
Надупените картофи - стари или пресни - след като са почти готови, ги обръщам с отрязаното отгоре, поръсвам с настъргана шунка и кашкавал и запичам за около 15 мин

# 21
  • Варна
  • Мнения: 2 378
Важно е да няма много вода, за да се получи фантастичния загар отдолу.

# 22
  • Мнения: 1 906
Важно е да няма много вода, за да се получи фантастичния загар отдолу.

 newsm78 аз доколкото знам на надупените картофи изобщо не им се слага вода

# 23
  • Варна
  • Мнения: 2 378
МОИТЕ НАДУПЕНИ картофки, както съм описала и по горе ги правя без да слагам вода. Но ако някой е решил и сложи, да не е много, че стават сварени а не запечени.  chef

# 24
  • Мнения: 663
Много често ,приготвям картофките по този начин. Но в тавичката ,  слагам и пиле  - става много вкусно . Simple Smile  chef

# 25
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ще се пробват и тези картофки - то е ясно!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт