Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

  • 41 429
  • 316
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Момичета, прекрасни са всички торти!Просто са невероятни и неповторими! Всяка торта има свое излъчване и настроение!

Имам няколко въпроса - относно айсинга - слага се глицерин - каъв, от де се взема...простете невежеството ми...И тоози айсинг не е ли пудра захар и белтъци??Как става твърд?

И второ питане.Искам да направя руло пандишпаново , за да направя тортата с рулата. Но когато правя руло и го навивам, почти винаги ми се цепи блата от нейде и прилича на вулкан Mr. Green Моля споделете ако някой рави рула как процедира за да стане хубавичко кръгличко Hug

# 121
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Mimito,

Номера с рулото е много прост - печеш задължително на пекарска хартия. Когато е готова платката, отрязваш още едно парче хартия и слагаш отгоре(за по-удобно отдолу под хартията може да сложиш и кърпа). Сега внимателно обръщаш платката така, че горната страна да е долу и хартията на която си пекла да е нагоре. Внимателно отлепяш хартията и пак я поставяш на платката, но сега вече не е залепена. Сега навиваш рулото и оставяш така да изстине. ПОсле леко отвиваш(като внимаваш да не изправиш платката съвсем и мажеш с крема и пак завиваш.

Внимание:
 1. всичко това трябва да се направи, докато платката е още топла
2. не осатвяй да почервенее много при печенето - става твърда и няма как да се навие без да се пречупи.
3 Остави платката да изстине добре и после слагай крема - иначе ще се разтече.

За това се сещам сега...

# 122
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Наталина мерси!
Моята грешка е че навивам рулото когато е студено с мокра кърпа.Ще пробвам с топло руло да видя какъв ще е резултата  bouquet  bouquet Дано не се представя добре, че сина ми вече е доста критичен към моите торти. Не понася издънки  Joy JoyИска красиви торти.
Миналата седмица бяхме на РД и като се прибрахме питам "Хареса ли ти празненството" "Ми беше яко, но тортата не ми хареса, не беше красива и вкусна като твоите. За твоя РД нали няма да купуваш торта, а ще я правиш?" Как да не вложиш цялото си старание в една торта въпреки липсата на време?Как да не го почерпя с кеф при такова изказване>

# 123
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Наталина мерси!
Моята грешка е че навивам рулото когато е студено с мокра кърпа.Ще пробвам с топло руло да видя какъв ще е резултата  bouquet  bouquet Дано не се представя добре, че сина ми вече е доста критичен към моите торти. Не понася издънки  Joy JoyИска красиви торти.
Миналата седмица бяхме на РД и като се прибрахме питам "Хареса ли ти празненството" "Ми беше яко, но тортата не ми хареса, не беше красива и вкусна като твоите. За твоя РД нали няма да купуваш торта, а ще я правиш?" Как да не вложиш цялото си старание в една торта въпреки липсата на време?Как да не го почерпя с кеф при такова изказване>

Да ти е жив и здрав - голям отворко:)

ПС. За тортата с рулата, дори и да не е перфектно рулото, не е страшно - все пак после се реже, слага се крем и се дооформя и доукрасява, ще стане! А и ти си майсторица, ще се справиш както винаги чудесно!  bouquet

# 124
  • Мнения: 1 271
Споко, бе, Нат!Нали знаеш, че всеки си има възходи и падения!Ще мине и този момент.
Rumyana имам го този комплект за правене на цветя и листа и да ти кажа доста спестява време.Не мисли, ами си го вземи.
Atalanta много ти благодаря, ще го пробвам.
Mimito глицерин можеш да търсиш или по тези сладкарските магазини, или да попиташ в аптека.Тук си го поръчвам през интернет.Айсинга става твърдзащото се слага повече пудра захар-следобяд ще изровя рецептата с точните мерки и ще я напиша.И от мен да ти е жив и здрав-по голям стимул от това здраве му кажи  Laughing

ПП:Ето това е глицерин тук

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 12:02 от silrai

# 125
  • София/Сливен
  • Мнения: 1 194
За живущите в Младост, по-скоро в 4-та, намерих сладкарски бои в магазин 345, до Бизнес парка. Може да има веригата на 345 и в другите райони. Обаче са само четири цвята и то - жълт, червен, лилав и зелен.

Днес ходих там - видях ги въпросните бои, на прах са - Фирмата е Пимента&Ко - прави и бои за яйца. Подозирам че тези са същите, само че на опаковката пише За сладкиши и торти или нещо подобно. В което няма нищо лошо де. Само да ви предупредя - лилавото е Е123 - пише си го на опаковката. Вижте - има тема за консерванти, оцветители и т.н. - там са обсъдени всички Е-та. Аз там прочетох че това Е123 било много опасно и почти навсякъде забранено, само не и в България. Ако си купите от тези бои, просто лилавото го изхвърлете и си използвайте другите цветове. Цената е 59 ст. за цялото пакетче с 4-те цвята. А лилаво се получава от смесването на синьо и червено.

# 126
  • Мнения: 972
silrai глицерина какво е като течност или е гъсто като сироп? Видях линка, който си дала, но там е Уивтъновски и надали го продават по нашите магазини. Ако имаш някоя друга снимка?
Момичета имам следното питане. Предстои ми да пътувам за рождения ден на сина от София за Добрич, каква торта бихте ме посъветвали да направя за да издържи пътуването. Някой имал ли е подобен случай?
Аз си го представям, че тортата ще я направя вкъщи, а вече украсата ще е на място  newsm78

# 127
  • Мнения: 101
Здравейте! Ще правя блатове и си взех течна сметана и крем на Йоткер. Как да го направя този крем? newsm78

# 128
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 329
wel , аз бих ти препоръчала да си метнеш чаршаф от млечен марципан и си мисля че ще ти издържи идеално пътя  Peace Hug
Галия 81 , на опакавката има указания за приготвянето .

# 129
  • Мнения: 1 698
Наталина, Мимито, аз искам рецептата за рулото Laughing Оххх, така ми се прияде #Crazy,

# 130
  • Мнения: 1 878
Мнооооого ви обичам  Hug благодарение на вас днес зарадвах домочадието и най-вече рожденни ка с чудесна торта, а на вкус даже перфектна  Hug Мъж ми чак каза - хм дори не очаквах толкова да ми хареса, а той по принцип ми има уважението в готвенето ама досега само на солени манджи, сега вече ще специализирам в сладкарството   Mr. Green

Ето го моя първи опит, не е съвършен, но аз си го харесах, пък и рожденника точно това искаше - торта с кошер (това отгоре карамелизираното Laughing) и пчели  Crazy



ТУК има и още снимки


 Hug

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 16:01 от Sunnily*

# 131
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 329
Sunnily*, smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501 ,само това мога да кажа   bouquet
какъв е вътре крема и покритието ?

# 132
  • Мнения: 1 878
Крема е Муса на Танита, а покритието е млечния марципан на Наталина, много вкусен чаршаф се получи, под него е обикновен маслен крем за дооформяне.

# 133
  • Мнения: 3 926
Я да се запиша, ч съм изтървала прелестите ooooh! Скоро и аз ще се похвала с произведение, ама ще гледам да е по-диетичничко Grinning

СЪНи - ПОЗДРАВЛЕНИЯ (и тук) - Чудесно си се справила (казвам, че не съм помагала изобщо) Hug

# 134
  • Мнения: 1 271
wel глицерина е малко по течен от кондензираното подсладено мляко, и малко прилича на мед, обаче по течен.Абе не е като глюкозата.Дано ме разбра.Слага се само 1-2 капки, така, че ако намерите по малки разфасовки е по добре

Общи условия

Активация на акаунт