Месото се нарязва по същия начин на хапки, запържва се в силно нагорещено олио ( колкото да побелее и запази соковете си вътре, не го препържвайте). Изсипва се в гювеча и се поръсва с черен пипер, червен пипер, сол, слага се дафинов лист и пресен магданоз.
В същото олио, в което съм запържила месото запържвам малки бели и червени лукчета, малки морковчета, малки картофчета и нарязана дебела целина ( тук американската по-широка и сочна, не знам дали в БГ има точно такава). Запържвам ги просто докато леко омекнат, няколко минути само. Изсипвам отгоре в/у месото в гювеча и поръсвам с подправки отново. Изливам половин чаена чаша бяло вино и задушавам на ниска температура до готовност.
Става приказка! Добре, че ме подсетихте, трябва пак да направя и ще пусна снимки