Тиквеник
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
1 пакетче канела
0.500гр. захар
200-300гр. смлени орехи
100мл олио
2ч.ч. вода
около 1кг тиква
Приготвяне:
Тиквата се минава през ренде, слага се в тава и се изсипват 2ч.ч. вода, канелата, захарта и
100мл олио. След това се слага на котлона и се задушава докато водата изври. Всяка една кора се поръсва със смес и се навива на фитил. Всички фитили се нареждат в предварително намаслена тава, а отгоре се посипват с малко олио. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като се изпече се завива с мокра кърпа.
Да ви е сладко,
Стъпка по стъпка:
http://foto.bg/data/500/medium/DSC000075.JPG
http://foto.bg/data/500/medium/DSC000095.JPG
http://foto.bg/data/500/medium/DSC000108.JPG
http://foto.bg/data/500/medium/DSC000127.JPG
http://foto.bg/data/500/medium/DSC000136.JPG