Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 40

• 25 831
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
Момиченца здравейте HugНапълнихте ми очите пак с красоти Peace
Tarlio - динята е като истинска.Честити ти продобивки със зраве да си ги ползваш Heart Eyes. И Честит ви празник в семейството - не разбрах ти ли си имала рожден ден или детето Sick, но живи и зрави да сте цялото семейство а ти все такива тортички да им правиш Peace
Рая - и двете ти торти са супер Peace.Браво,Браво
Ванче - леле Ванче - от очите ми сълзи потекоха покрай твоята торта hahaha, леле боже как отскочи това чудо като почна девойката да го реже hahahaбрех, брех. И танка е супер - а детето милото - то така си личи как се радва само.Сбъднала си мечтата му - една от много де Wink
Клипчето за покриването на тортата така лесно изглежда - тая яка кака - трас прас и......като детска игра, ама не е така ние си знаем #Crazy
И с какво маза тая женица под чаршафа - на сметана ми изгежда, ама знам ли newsm78и после върху него направо метна чаршафа.
Ваня 1305  - Браво и от мен.Чудесно си се правила Peace
Синеочке - чакам оцветеното сумисче Peace.Много як тоя момък Wink
Nandelche - жена герой си, така да зарадваш любимия предвид състоянието ти.На ръце да те носи този мъж цял живот - любов и дълъг семеен живот ви пожелавам.Тортата е супер.
Да направиш такава красота и за бебо като се роди Peace Heart Eyes.Леко бременеене и от мен до финала Hug
Петя - и аз за парченце от тортата. Много ламички тука, дано остана Wink Laughing
Radinna -ооооо супер Peace, то така се почва една торта, втора торта и после никой не признава купено #Crazy
Ina.gg - тортата ти е станала много весела, много радост има в нея, точно за детенце.Справила си се повече от чудесно Peace

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 13:10 от Бъни

# 241
laskova, моля те може ли да споменеш рецептата в каква тавичка я печеш и колко дебела торта става.

Тавата е 26 см, но тортата вече е в историята и не съм я мерила, но приблизително около 7 см височина.

# 242
ако се снимам, ще стана следващата Валентина Хасан в нет пространството. Направо не разбирам защо на някои им идва толкова лесно, а за такива като мен е направо мъка.
hahaha Joy hahaha Ох споко не си само ти - и аз съм същата.Практика май му е майката и търпение повечко Peace

# 243
  • София
pokahontas, Пепи, nandelche, bopsi, stasi76, van444eto, veri, destini, blueeye, Бъни, благодаря ви момичета  Hug Тортата наистина е много вкусна, бърза и перфектна за жегите. Колкото повече стои, по-вкусна става. Да е жива и здрава Пепи, че си споделя откритията си с нас, а не си ги крие. Heart Eyes
ina.qq много ти е сладка тортичката, не си личат премеждията ти.

В тази връзка, аз за себе си открих, че в тия жеги се работи само с ММФ. След като класическия фондан, шоколадович фондан и млечния марципан ми се разтичаха за няма и 5 минути след изваждането от хладилника. Много е добър за фигурки, но за чаршаф ми идва малко жилав и както и преди бях писала, за следващата торта ще му добавя малко шоколадов фондан. Става по-вкусен, лъскав и еластичен  Peace

# 244
Здравейте, момичета!
Влизам в темата с огромно любопитство (както се оказва, чак на 13та страница!), за да видя негърската еротична торта на Ванчето Simple Smile сигурно, докато сваря да я прочета, ще свършите и нея... близо месец без торта, това си е голяма промяна за мен Simple Smile

# 245
Похода в МЕТРО  приключи. Трудна работа се оказа.... Въобще не намерих желатина, сладолед - само един пакет и то разкъсан. Обаче взех Баварски крем. Довечера ще докладвам дали е вкусен.
Уж, нямаше да правя нищо до утре.... обаче снощи ми тръшнаха 2 буркана пресни малини и щерката се примоли за парфе. Малка тортичка - за 4 човека... При добро желание.... може и за двама.... Joy
Поради липса на подготовка, отдолу са бисквитки,  забърках 1 какаово кремче ОЛЕ и едно кисело мляко, 1 желатин...... и ето ви резултата. Резнахме го сутринта за закуска.  Мнооооого вкусно се оказа..... Естествено, украса няма..... Rolling Eyes

# 246
Здравейте, майчета кулинарки!
Дойде и моят ред отново да моля за съвети за тортичката за рожденния ден на малкия, понеже тази година е луднал по влакчета, мисля да е торта влак............разгледах галериата, но ще помоля ако някой има и други идеи да ги сподели?
Мисля украсата да е с вагончета от бисквити с крем, да могат и малките да си хапнат, а основата за големите ще е много щоколадова.
И основния ми въпрос е за покритието, понеже ми донесоха готово разточено на др.йоткер и течни бои, дали ще мога да го оцветя с четка след полагането? ще трябва ли да разтворя с вода? А от водата може ли да се разтече покритието?
Чакам вашите идеи............... Simple Smile

# 247
  • Варна, морето и сините вълни!
Ванче нямаш милост бе жена. на работа съм, жега е а ти парфенца показваш!! Слюнооотделям Hug

# 248
  • София
момичета, по случай жегите, я кажете с какви блатове се правят сладоледените торти? От миналата година съм си записала от Бон апети рецепта за един страхотен сладолед с цедено кисело мляко, горски плодове и бадемов пралин. Естествено искам да стане като торта,но досега не съм правила такава и ви моля за съвет как да я направя.

Ванче, чудно е станало парфето!

# 249
 Hug  bouquet-браво-страхотни тортички сте спретнали всички.Аз пак пропуснах 2 теми-много ме е срам,но нямам редовно нет (нали съм на село Embarassed)
пускам снимки на това което съм правила тези дни

Последната беше подарък от една приятелка за съпруга и,които иска сега за рождения и ден на 13 да и върне в отговор това дето Ван444ето е правила(голямото негърско...)

# 250
 За жегите не знам какво да кажа - аз като покривам климатика е на 65Ф(20-22Ц). Но на мен ММФ не ми се е случвало да ми се разтапя -като съм си играла фигурки и цветя да правя. Вярно "тежък " е но е много еластично тесто. Петя на кое викаш жилав ? Може и бонбоните да са различни в Бг
 Сега набързо за "гънките" отстрани. Видяхте на клипчето колко голям го точи чаршафа нали. Е това е едно от нещата които не го прави на гънки - разточва се с резерв поне 4 см за да може лесно да се заглажда . На мен на тази малката тортичка не ми стигна ММФ ( не ми се месеше) и имаше съвсем малко резерв от едната страна и се нагъна. Кошницата пък си залепна "гладка" като по учебник.
 И не ги гледаите тези американски торти - "загипсирани" с този бадеркрийм - първо стяга много , второ нямат сиропирана торта и последно точат дебело да за им се скрият всички неравности  Naughty
 Браво на всички правили торти -   bouquet
 Асти страхотно дупе Wink
Изчезвам на работа че закъснявам

# 251
момичета, по случай жегите, я кажете с какви блатове се правят сладоледените торти?
По принцип се правят с платки за парфе. Имам рецепта в къщи, довечера мога да ти я пратя. беше нещо с много жълтъци. Неблагодарна работа, общо взето. Много продукти, а на финала - теракотена плочка.... Знам че в някои сладкарници ползват тези готовите платки. Аз лично ползвам ТЕЗИ. Жилави са, същевременно се крехки. Носят и на сиропиране, и на сладолед и на парфе. И най-важното - вкусни са. Има ги в Кауфланд и в ПроМаркет.
asti - Браво на теб!!! Героиня си ти!!!! Завидях на това стегнато дупе......  Crossing Arms Дерзай с негъра смело..... Чакаме го с нетърпениеееееееееееееееееееее........

Последна редакция: вт, 08 юли 2008, 16:29 от van444eto

# 252
  • София
Ванче, много удачно нещо си спретнала, наистина създава усещане за хлад:)))

Асти, добре работи работилничката ти, нали ти казваше, ча там имаш обзаведено мазе за тортоправене? Браво!

Рая, наистина повечето торти, които в американки и други англоезични сайтове дават са просто един кекс, в най-добрия случай разрязан през средата и слепен с малко маслен крем...Това нашето, си е героизъм - да направиш сиропирана, креместа торта, да й придадеш форма, да я изгладиш и "опаковаш" гладко...., че и декорация да понесе:)))

# 253
И аз като Ван4ето имах малини и спретнах набързо за довечера едно малиново парфенце

Ето рецептата, но замених черешите с малини

Черешова торта - парфе

Продукти : 1 готов блат за торта,600 гр. сметана,400 гр.череши,1 ч.ч захар,1 пакет цветен желатин Череша/92 гр./,200 гр. сирене Маскарпоне.
Приготвяне : На дъното на тортена форма слагаме готовия блат /при желание може да си направите какъвто и да е блат за торти…аз нямах много време и за това ползвах готов/.Разбиваме изстудената сметана със захарта до сгъстяване и прибавяме към сместта сиренето.Изливаме върху блата и оставяме в хладилник да се стегне.През това време приготвяме желатина,според указанията върху пакетчето и изливаме върху сметановия блат.Част от черешите обезкостяваме,а другата част оставяме цели и със дръжките за украса…Украсяваме според фантазията си .

# 254
laskova - Добре си се постарала с външния вид. А не, като моето - 5 минути, и айде в хладилника..... ама никой неще покрития тука...... и аз даже....
Аз само за протокола се включвам, да докладвам. ТОЗИ Баварски крем е УНИКАЛНО вкусен. Прави се с чиста ледена водица. Много приятен и лек. Пробвах и с прясно мляко... Малко тежко става... Накрая смесих двете части и се получи добре. РАПОРТ ДАДЕН!!! Peace

Общи условия

Активация на акаунт