Продукти:
1 кг картофи
200 г сирене
4 - 5 шепи коприва
3 - 4 стръка пресен лук
2 печени червени чушки
2 яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 щипка копърово семе
1 к.ч. олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1.Копривата се почиства и наситнява.
2. Нарязаните на колелца картофи се бланшират във вряла,посолена вода за 5-10 минути или докато омекнат леко. В края се добавя копривата, която се поставя в гевгир и ври още 2 минути. Изцеждат се и се охлаждат.
3. Нарязаниятна колелца лук се запържва в предварително загрятото олио за 1 минута. След това се ароматизира с копърово семе. Смесва се с наситнените чушки и коприва. Посолява се. Наливат се разбитите на пяна белтъци.
4.Жълтъците се разбиват с киселото мляко, посолява се.
5.Половината от картофите се нареждат плътно по дъното на подходяща, намаслена иенска тава. Отгоре се поставя плънката и се покрива с картофи. Настъргва се сирене. Залива се с разбитите жълтъци и кисело мляко.
6.Пече се в предварително загрята на 180С фурна, 15-20 минути или докато се зачерви.