Раждане в къщи

• 45 912
  • 612
  •   1
Отговори
# 450
И за да приключим изцяло темата за раждането в дом. обстановка ще е интересно да споделите и финансовата страна на това удоволствие да посрещнеш бебчето Си в най- уютната за него среда- бъдещият му дом и сред най- любимите лица? Имам предвид плащали ли сте на избраните доули/ акушерката която е била до Вас, за цялото внимание, апаратура...

# 451
  • Там,където се събуждам щастлива.

Какво нещо е животът! Отново и отново се завърта в цикли. Нещо, което някога е било най-естествено, после смятано за  остарял и нецивилизован начин за раждане, отново се завръща на сцената. И при това има нужда от усилията на ентусиасти като вас, за да бъде признат отново.

Интересното е, че тукашните бебета масово се раждат в къщи и това се приема за варварско от чужденците, които са тук (включително много българи).
Акушерките се поемат от здравната каса ( в едно списание прочетох, че и тук има дули, което не знаех. Но те имат малко по-различен подход при раждането).

# 452
Аз платих за дулата: 200$
Акушерки и тук има по здравна каса, но е много трудно да се вредиш на опашката.
А това, което допълнително съм дала като пари беше за комплекта за раждане, който ми излезе около 60$ + цената на един чаршаф, който изхвърлихме после Wink

# 453
Здравейте и от мен !
Днес цял ден чета темата и плаках над разказите ви.Пропуснала съм да изживея този миг,но го усетих с вас,четейки.Иска се смелост да се изправиш срещу рамките,които налага обществото и то за неща,които природата ни е дала като естествен процес,толкова личен и интимен,че да се случва в стерилна обстановка,в присъствието на негативно настроени хора.
Аз малко късно разбрах,че мога да се доверявам на интуицията си;1991 г ,когато родих дъщеря си не съм си и помислила даже,че мога да направя такова нещо,94г,когато се роди синът ми-беше същото.
Имах акушерка до себе си,майка на моя приятелка от детството,за което безкрайно съм и благодарна;ваксините не можах да пропусна,но проблемите,които се породиха от това,че синът ми заради жълтеница стоя 10 дни в ковьоз ме накараха много да се променя.Четох много и разбира се неслучайно попаднах на една хомеопатична книжка,където за себе си получих обяснение какво толкова е променило живота на малкото същество отделянето от майката.Кърмих го две години и сигурно щяхме да продължим доста време така,когато се наложи да вляза на спешни изследвания в болница и с вероятност за последваща тежка операция.Хомеопатията ми даде нов шанс,противопоставих се на лекари,близки и бях сигурна,че ще успея.Успях без операция да променя живота си.
Това,което искам да кажа тук е за ваксините.
Започнах да лекувам децата си с хомеопатия почти веднага след като взех решението за себе си.И така до ден днешен,без антибиотици  повече от 10 г и вече без ваксини.Това,което вие разказвате за ражданията у дома при мен беше да взема решение сама да се справя с високите температури,които вдигаше синът ми.Боледуваше почти винаги с усложнения,с 40 градуса температура,макар,че лекувах само с народна медицина-компреси,разтривания.После следваха болки в ушите,повръщане по цели нощи и "мамо помогни ми"
Момента,в който решаваш да разчиташ на себе си променя всичко след себе си.Спомням си как треперех кое лекарство да избера според симптомите;имах лекарка-хомеопат от класическата школа,тя ми даде увереността,че мога да се справя,само трябва да наблюдавам и нещата тръгват от самосебе си.
Знам,че у нас е недопустимо,но не наказуемо да пропуснеш ваксина,но например в Унгария моя приятелка,която също ползва хомеопатия си идва редовно за "поставяне " на ваксините в Бг,защото там това е подсъдно.
Много пъти у дома са ме питали как така решавам,ами ако нещо стане?Аз имам увереност в естествения процес,ваксинирането не е такъв.Болестта не е проблем,а естествено състояние на нарушеното равновесие.Ако само успеем да вникнем в причината довела до това ще намерим обратния път назад.Тук бих могла да споделя много неща свързани не само с хомеопатията.
Предполагам някоя друга тема ще е по-подходяща
Пожелавам на всички дечица родени на страниците на тази тема да растат здрави,щастливи в избора на майки/и татковци/като вас!

Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 22:19 от petiai

# 454
финансовата страна на това удоволствие

Да кажа за Онтарио, Канада
Тук жените имат право да избират кой да следи бременноста, акушер гинеколог ИЛИ мидуайф. И двете опции се поемат от здравната каса и не се плаща нищо допълнително! Лошото е, че има много малко мидуайфс и е трудно да се вредиш за такава, а докторите не ходят по къщите Crazy
Сега като се замисля какви разходи сме имали.. май само за басейна около 150$ newsm78 но и това си беше по желание Laughing
Само да уочня че много жени раждат с мидуайф в болницата, тоест те не са ангажирани само с домашните раждания.

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 02:40 от Гаргамелчо

# 455
...40 градуса температура,макар,че лекувах само с народна медицина-компреси,разтривания.После следваха болки в ушите,повръщане по цели нощи и "мамо помогни ми"...
Ей, Пете, живота Те поставил в доста сериозни ситуации. Шапка Ти свалям на силата която Си намерила в Себе Си да се бориш с подобни моменти в който вярата е поставена под съмнение. Много се радвам че намери време да се включиш както в таз тема така и в алтернативната. Много опит можеш да споделиш с нас, предполагам и Щастливчето ще се радва да се засечете, спомням Си че Тя обясняваше по подобен начин болестта, болката и лекуването й.
Гаргамелената Мама, нещо не ми отваря линка, но може при мен да е проблема.
Сега остава и Мег да се включи с инфо за финансовата страна на домашното раждане в родната Ни БГ действителност. Мег, нали ще намериш време?!

# 456
petiai,
Поздравления за смелостта ти!!!
Сетих се за една книжка, която прочетох преди известно време и тотално преобърна вижданията ми за лекарската намеса:
"How to raise a healthy child in spite of your doctor"
Писана е от доктор - педиатър.

Гаргамелчо,
Благодаря ти, че сподели снимките с нас. Страхотни са!!!
Браво Wink
Много хубав албум си направила. Всички от семейството сте много красиви! Wink

# 457
petiai, така като те чета, ще ти е и нтересна, надявам се, тази тема, ГНМ:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=276180.0

Гаргамелчо, снимки ли си показвала? Жалко, изпуснала съм, днес не съм много редовна в нета.  Sad

# 458
Вери,много ти благодаря за темата,която ми предложи,успях само да я прегледам набързо и излизам за работа.Точно натам съм насочила усилия,към взаимоотношенията и енергийната  им страна.  Simple Smile
Момичета,на мен ми се искаше аз да ви благодаря за смелостта,с която сте поели/не безотговорно/ в свои ръце този свещен миг на раждането.
Сега като се замисля, не знам дали мога да го направя сама у дома,но ви се възхищавам.Сигурно бих потърсила помощта,на човек ,на когото имам доверие.При мен долу-горе така се получи,но в болнична обстановка.И двата пъти раждах във Велико Търново заради акушерката,която познавам.За мен процеса е минал без проблем,но даде отражение върху сина ми.
Вие сте го направили и с мисълта да спестите на бебчетата всичко това.

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 20:04 от petiai

# 459
За заплащането - платих $120 за да стана член на локалната акушерска организация и това е. Басейна ми беше $180, но това си беше по собствено желание и можеше и без него...купих си и един плат за да хвърля над канапето - $20.
Ако си наемеш частна акушерка струва около $2000-$4000 в което влиза цялата грижа през бремеността по време и след раждането.

Гарамелчо, къде са снимчиците? Защо ни отряза така бързо Wink

# 460
Ами на мен ми струваше 30 долара комплекта за раждане плюс още 25 лева за ножицата (защото исках да е Solingen  hahaha) и конците за зъби - ама последните две и досега ги ползваме, както и хавлиените кърпи, които ползвахме при раждането.
Може би обаче трябва да включа в сметката и всичките книги, които си поръчах и прочетох, за да можем да направим това раждане - бяха към 200 долара.
(така като погледна пълното щастие и удовлетворение ми е излязло просто без пари  Grinning)
В България все още е почти невъзможно да намериш акушерка или лекар за домашно раждане, но това би струвало, колко ще платиш и в болницата за избор на екип и после "благодарности" на ръка - между 500 и 1000 лева. Преди две години за едно друго домашно раждане във В. Търново, лекарят беше поискал 800 лв. и това отказало родителите - родиха си го без грам проблем сами удома  Heart Eyes

# 461
И аз забравих да сметна книгите.
При мен излязоха около 120$.

# 462
Още едно раждане вкъщи - направо невероятно, единствената жена, която си е направила секцио сама и е оживяла с бебето! Майчиният инстникт е страшна работа...

http://en.wikipedia.org/wiki/In%C3%A9s_Ram%C3%ADrez

# 463
Ауу, fata morgana, от къде я намери тая история...много е страшна!
Wink
Не го пожелавам на никой.

# 464
Сташничко е, но когато знаеш какво правиш, няма сила, която да те спре и Вселената ще се погрижи за теб Heart Eyes
Аз пък имам по-малко страшни истирии, но пак показват какво нещо невероятно е майчиният инстинкт:
http://www.unhinderedliving.com/intuition.html
(същинската история е в края на текста, но всичко си заслужава да бъде прочетено)
(Между другото това беше сайтът, който най-много ми помогна в подготовката  Heart Eyes Няма ситуация преди, по време на, след раждането, за която да няма проста домашна рецепта в този сайт  Heart Eyes)

Общи условия

Активация на акаунт