Ваксини Дискусия

• 93 841
  • 1 551
  •   1
Отговори
# 540
И zаЩо тьрсиШ такова неЩо в детето си,не раzбирам....

Ох, знам ли кво да правя... Не, че го търся, по скоро искам да го изключа като вариант... Всеки път на консултация го преглеждат и уж нищо му няма, но постоянно ми кашлюка, а днес ми казаха за още едно починало от туберкулоза бебе... Та искам някакъв начин да изключа варианта да е прихванал от ваксината, а ако все пак е прихванал да се лекува, доде е време...

# 541
Здравейте,

Как да формулирам в писмен вид искането ми да не се правят никакви медицински манипулации и да не се дават никакви лекарства на детето ми в детската градина?
Преди време някой беше споделил в темата писанията си до медицинската сестра и до директорката. Не мога да открия текста. Идеите ви биха ми били от полза.

П.П. Детенцето на една приятелка най-услужливо било заведено да му бият тетанус след като паднало...чак след това сметнали за нужно да уведомят майката. Shocked  Антипиретиците, мазането с алергозанче и подобни "грижи" без информираното съгласие на родителя няма и да коментирам.

# 542
Илиана, мисля, че имаше такива писма, но бяха до родилните домове във връзка с ваксините, вит.К и т.н. Според мен най-добре е да се консултираш с адвокат, за да е всичко изпипано. Нали знаеш, че като има цитирани закони и наказателна отговорност е друго нещо. И задължително изискай подпис "запознат съм" от директорката и медицинското лице и си направи 2 екземпляра - един за теб и един за тях.

# 543
Аз в детската градина бях написала с големи букви, че не разрешевам без мое съгласие или без съгласието на бащата да се дават на децата лекарства или всякакви други медицински манипулации. Побеснях след даването на едно хапче алергозан на малкия след като се беще изринал около устата. Вдигнах голям скандал и ги накарах и сестрата и директорката да се подпишат. Естествено в два екземпляра. Питах ги къде в закона пише, че медицинската сестра може да поставя диагнози и да изписва лекарства? Подписаха се в директорския кабинет и написаха с червено на картона телефона ми. След това не съм имала проблеми. Сега в училище още не съм се запознала с медицинската сестра. Мисля тези дни да го направя.

# 544
По повод грипните ваксини този сезон, доц. Кожухарова в Тази сутрин по Бтв заяви, че България била на последно място в Европа по обхват на противогрипни ваксини. Журналистката изказа мнение, че според хомеопатите тези ваксини били вредни или поне не вършели работа, а тя отговори, че не искала да живее в естествен подбор в 21 век... hahaha

А иначе новата ваксина с изолиран в Австралия вирус, е вече на пазара! Заповядайте...   bouquet  Струва 15 лв, а за децата трябвало поне два приема  #2gunfire

# 545
...не искала да живее в естествен подбор в 21 век... hahaha

Мда...  Thinking  Права си е жената, друго си е да живее в изкуствен подбор...   Whistling 

# 546
stelt77, т'ва не е толкова смешно колкото ти изглежда. както и да е, ограничете личните задявки и коментарченца на ЛС.

еди.

# 547
Стелт, не знам дали това ще те успокои, но с дъщеря ми и аз се бях пощурила, че кашля непрекъснато. Оказа се, че много вика, защото открила гласа си и си "продира" гърлото. Също, ако му никнат зъби на детето и отделя повече слюнка, може да се дави и затова да прокашля. Само като варианти ти ги казвам Hug

# 548
stelt, а синусите - ако от там се стича секрет в гърлото и дразни

# 549
 Синузитът,обаче има др. специфични симптоми (секрет от носа,запушен нос,болка в синусите при подскачане и подрусване).Само кашлица изобщо не е повод да се мисли за синузит.
 Защо не опиташ наистина първо с изследване на гърлен секрет?

# 550
Не, не е задължително да има хрема и не съм сигурна дали точно за синузит става въпрос. Не точно възпалени синуси, а секрет. Аз имах дълго време една гадна кашлица, точно от това се оказа, но аз си усещах как се стича секрет в гърлото. А тя няма как да разбере с бебето. Както и да е, гадаем, но според мен излишно се притеснява за ТБ-то.

# 551
Суха кашлица е и нарядко, никакви други неразположения - може да си играе, но все пак ще го проверя с гърлен секрет - ако е активна туберкулоза би трябвало да се хване... Щеше ми се и латентната да проверя, но явно е трудно...

# 552
Не, не е задължително да има хрема и не съм сигурна дали точно за синузит става въпрос. Не точно възпалени синуси, а секрет. Аз имах дълго време една гадна кашлица, точно от това се оказа, но аз си усещах как се стича секрет в гърлото. А тя няма как да разбере с бебето. Както и да е, гадаем, но според мен излишно се притеснява за ТБ-то.
Грейс,може просто да си имала някакво хронично възпаление на назофаринкса (носоглътката).И аз го имам понякога,вкл. и сега, когато се сменят сезоните.Има такова усещане.Но при синузита задължително,като си наведеш рязко надолу главата ще се усети болка в областа м/у скулите,подочната област и носа.Има болка и при външен  масаж на тази област,в/у кожата.

# 553
Вижте какво получих на електронната си поща днес:

Водещите на "Часът на мама" Ива и Боги застанаха зад голямата международна кампания на Unicef и Pampers за бобра срещу тетануса при бременни и новородени в страните от Третия свят. Това жестоко заболяване, което в социално ориентираните страни днес е познато само като наименование, а не като реално съществуваща болест, продължава да отнема човешки животи по света. На всеки три минути, едно новородено дете в Африка умира от тетанус.

Черната статистика може да бъде преобърната лесно само с едно просто решение - ваксиниране на бъдещите майки и новородените. До момента в страните от Третия свят са приложени около 50 млн ваксини, но са необходими още около 200 млн. Ето защо Unicef i Pampers подеха широка международна кампания за набиране на необходимите средства за елиминация на болестта под наслов "Един пакет пелени е равен на една ваксина". Според Unicef елиминирането на тетанус заразата може да бъде постигнато напълно в световен мащаб през следващите четири години, ако достатъчно много хора, най-вече родители от страни незастрашени от тетанус заразата, подкрепят обществената кампания.

Водени от своята родителска интуиция, обществена ангажираност към добрите каузи и увереността, че родителството е нещо повече от грижата за собствените деца - то е и загриженост за децата изобщо, Ива и Боги подкрепиха кампанията с надеждата, че по този начин тя ще стане още по популярна сред българските родители. 

Ива стана посланик на Unicef и Pampers за България и не след дълго й предстои заминаване за една от най-бедните страни от Черния континент, където ще научи повече за проблемите и превенцията на бебешкия тетанус, а Боги стана едно от лицата на кампанията за България.

Очаквайте повече информация за кампанията скоро!

# 554
Да,гледах предаването и точно щях да питам как се разболяват тези майки и новородени от тетанус,така и не се коментира.Спомена се и факта,че едно дете в Бг се разболяло от тетанус,но се разминало и че "въпреки политиката на ваксиниране"явно някъде има пробив.Все пак ми е чудно как тези бебета се разболяват от тетанус още след раждането newsm78

Общи условия

Активация на акаунт